به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیامرسان خارجی تلگرام، مدتها بدون رعایت هیچ ضابطهای و بدون اینکه کسی بداند بر اساس کدام قانون کار میکند، در کشور ما فعالیت میکرد. این روند موجب بروز مشکلات فراوان امنیتی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی شده بود. به همین دلیل در روز 10 اردیبهشت ماه با صدور دستور قضایی، پایان کار تلگرام در ایران اعلام شد و این پیامرسان عملاً در ایران فیلتر شد. این مسدودسازی باعث شد که نیروهای انقلابی که خود را ملزم به رعایت قوانین نظام جمهوری اسلامی میدانند، از تلگرام خارج شوند، اما ضدانقلابها و کسانی که علیه اسلام و انقلاب تبلیغ میکنند، در این پیامرسان بمانند و به شبههافکنیهای خود ادامه دهند. در دوران فعالیت تلگرام، نیروهای انقلابی با حضور خود در این پیامسان، به لجنپراکنیهای ضدانقلاب در همان فضا پاسخ میدادند اما اکنون شبهات آنها در تلگرام بیپاسخ میماند.
این امر باعث شده خیلیها این انتقاد را وارد کنند که خالی کردن فضای تلگرام توسط تولیدکنندگان محتوای داخلی و به خصوص صاحبان محتوای ارزشی موجب سوءاستفاده بیشتر بدخواهان کشور میشود. منتقدان با این استدلال فیلترینگ تلگرام را زیر سؤال میبرند و معتقدند که برای پاسخگویی به شبهات ضدانقلاب باید به فعالیت خود در این فضا ادامه دهیم. در جواب این دوستان چند نکتهی زیر قابل بیان است:
1-وقتی رسول خدا(ص) فرمان هجرت از مکه به مدینه را دادند، همین سؤال آنجا نیز مطرح بود، که مگر خالی کردن مکه موجب تسلط کفار بر مکه و در نتیجه از دست دادن مردم حاضر در آنجا نمیشود؟ اما حضرت، ترک کلی مکه را به بازی کردن در زمین دشمن و زیر قدرت فائقه او بودن، ترجیح داد و به همه پیروانش هم امر کرد که مکه را ترک کنند و در این راه صبر و استقامت داشته باشند تا در مرور زمان چیزی بهتر را به دست بیاورند که همان قدرت مستقل در مقابل قطب مکه بود. در نهایت این امر، مرکز قدرتمند نوپا توانست دلهای اهالی مکه را هم به خود جذب کند.
2- تا وقتی در زمین دشمن و زیر قدرت فائقه او بازی کنیم، علاج حقیقی نکردیم و هر روز یک مشکل تازه خواهیم داشت همان طور که الآن میبینیم هر روز یک شایعه و یک هجمه به سمت دین ساماندهی میشود و عملاً کار خاصی از دوستان برنمیآید. پس داشتن یک پایگاه مستقل در مقابل کسانی که میخواهند به نظام ضربه بزنند یک واجب عقلی است ولی این راه، بسیار سختی دارد که باید صبر و استقامت داشته باشیم.
3- کانال رهبری در زمان خروجش از تلگرام مینویسد خارج میشویم پیش از فیلترینگ، یعنی چه فیلتر باشد یا نباشد، خارج میشویم که موضوع میتواند تأیید کننده دو تحلیل بالا باشد.
4- وقتی کسانی که اهمیت این جابجایی را باور کردند دیگر در تلگرام نباشند، آشنایان و دوستان هم مجبور میشوند به خاطر ارتباط با او حداقل داخلیها را نیز نصب کنند.
5- از طرفی وقتی یک کانال به فکر اینکه به اصطلاح روشنگری میکند، در تلگرام میماند، مردم پیش خود میگویند وقتی هر کانالی که بخواهند روی تلگرام هم موجود است، چرا باید هزینه جابجایی را بدهند؟
6- مطلب دیگر اینکه وقتی قشر دغدغهمند و پاسخگو به شبهات و غیره بر روی تلگرام باشند دشمن به راحتی میتواند الگوهای رفتاریشان را در مواجهه با طیف مقابل بدست بیاورد؛ به عبارتی با حضور هر دو طیف مخالف و موافق در تلگرام میتوانند الگوی رفتاری جامعه را شبیهسازی کنند و به راحتی نقاط چالشساز و ضعف کشور را بدست آورند و برای ضربه زدن به کشور برنامهریزی کنند.
7- در جواب کسانی که معتقد به گفتمانسازی صحیح و اسلامی در زمین دشمن هستند، باید گفت شما هر چقدر تلاش کنید، چون در زمین دشمن بازی میکنید، آنها میتوانند به راحتی شما را حذف کنند، مانند صفحات سید حسن نصرالله در اینستاگرام، لذا هرگاه ببیند اثرگذاری شما افزایش یافته به راحتی میتوانند زمین بازی شما را از بین ببرند؛ البته این تحلیل بر مبنای دستور هجرت و فراهم شدن شرایط این هجرت میباشد که به حمدلله الآن با حضور موفق و رو به رشد پیامرسانهای داخلی این زمینه هم فراهم شده است.
8- دوستانی هم هستند که می گویند هنوز شرایط این هجرت شکل نگرفته و مشکلات پیامرسانهای داخلی اعم از کندی و غیره را بیان میکنند که در جواب این دوستان ارزشی باید گفت که مدینه هم در ابتدا ظرفیت و قابلیت هجرت و ایجاد حکومت اسلامی را به اندازه مکه نداشت ولی به جایی رسید که بعد از فتح مکه، پیامبر اسلام(ص) همچنان مدینه را برای اداره و مرکز حکومت اسلامی انتخاب نمود. البته در حال حاضر پیامرسانهای داخلی از رشد و توانمندی خوبی برخوردار شدهاند و هر روز در حال افزایش توانمندیهای خود هستند به طوری که میتوانند خدمات قابل رقابتی با تلگرام ارائه دهند.
9-ببعضی هم انتقاداتی نسبت به وجود چندین پیام رسان داخلی دارند که باعث سردرگمی میشود؛ به نظر این جزو دفعاتی بود که نظام در خصوص شبکههای فضای مجازی درست تصمیم گرفته و با معرفی چندین پیامرسان اولاً از ایجاد رانت اختصاصی جلوگیری نموده و در ثانی با ایجاد رقابت بین پیامرسانها باعث تلاش آنها در جهت رشد و ارتقا کیفیت خدمات شده است. این نکته را هم باید مد نظر داشت که تحلیلها بر این است که در نهایت بیشتر از دو یا حداکثر سه پیامرسان داخلی آن هم در سطح ملی باقی نمیماند و دادن این حق انتخاب به مردم از هوشمندی بوده است و در ضمن وابستگی به یک پیام رسان واحد و گره زدن همه کارهای جامعه و مردم به آن، تبعات سختتری خواهد داشت؛ به عنوان مثال زمانی که تلگرام در یک روز مختل میشد، کارهای روزمره مردم نیز مختل میگردید.
انتهای پیام/
نه تنها تلگرام بلکه فضاهای دیگر هم همینطور، و اتفاقآ با تعامل با سایت های دیگر شاید بتوان انحصار تلگرام را هم شکست...
من کانال های چند ده هزار نفری می شناختم با کلی عضو که وقتی مسولین ایرانی از تلگرام خارج شدن این ها هم خارج شدن در حالی که کلی محتوای فرهنگی هر روز تولید داشتن اما با امدن نسخه های هات گرام و تلگرام طلایی اینها دیگه نتونستند برگردن به تلگرام چون به تمامی کاربراشون گفته بودن به دلیل پیروی از کار مسئولان نظام و حمایت از برنامه های داخلی فعالیت متوقف میشه
دیگه روشون نمیشه برگردن