وی افزود: با وجود آنکه تیلاپیا از نظر کیفی ماهی مناسبی نیست که در سبد غذایی خانوار قرار گیرد و در دنیا به ماهی فقرا معروف است، اما چینی ها دندان ایرانی را شمردند و با عرضه ماهی آماده به مصرف بازار داخل را قبضه کردند.
قاسمی با اشاره به اینکه بازار قزل آلا تعریفی ندارد، گفت: از مسئولان شیلات انتظار می رود که کارگاه های فرآوری را به سمت و سویی هدایت کنند که ماهی آماده به مصرف در اختیار مردم قرار دهند که متاسفانه به سبب سود شیرین واردات این کار را انجام نمی دهند.
این مقام مسئول با بیان اینکه تیلاپیا جزء 1339 قلم اعلامی ممنوعیت کالا از سوی دولت نیست، افزود: برخی واردکنندگان به دلیل نفوذ و لابی بالایی که در ادارات دولتی دارند، در جهت منافع خود قدم بر می دارند که این امر بیانگر بی توجهی به تولید داخل است.
وی با اشاره به اینکه ایران جزء 50 کشور بزرگ تولیدکننده قزل آلا در دنیا به شمار میرود، بیان کرد: با این وجود چه لزومی دارد که تیلاپیا به کشور وارد شود و سه برابر قیمت قزل آلا در بازاربه فروش رسد.
قاسمی ادامه داد: با توجه به آنکه نیازی به واردات تیلاپیا نداریم، اما نمی دانیم برچه اساسی مسئولان وزارت جهاد بدون حساب و کتاب اقدام به واردات تیلاپیا می کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه واردات تیلاپیا ، تولید قزل آلا و کپورماهیان را تحت تأثیر خود قرار داده است، افزود: با وجود آنکه واردات تیلاپیا با شعار سال مغایرت دارد و لطمه جدی به تولید داخل وارد میکند، از مسئولان ذی ربط انتظار می رود که به این موضوع کمی توجه کنند و تنها به واردات تیلاپیا اصرار نورزند.
مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با بیان اینکه با واردات تیلاپیا مخالف هستیم، تصریح کرد: با توجه به آنکه در رفرنسهای مختلف مطرح است که خانم های باردار، کودکان و افراد آسیب پذیر از مصرف تیلاپیا امتناع کنند به همین دلیل به عنوان اتحادیه با واردات آن مخالف هستیم و به مردم توصیه میکنیم از مصرف آن امتناع کنند.
انتهای پیام/