در پیش نویس پایانی این قطعنامه که روز پنجشنبه به دست آمد، ضمن «ابراز نگرانی عمیق» نسبت به شکست سران سودان جنوبی در پایان دادن به خصومت ها، «نقض مداوم و آشکار» توافقنامههای توقف درگیری، محکوم شده است.
این قطعنامه که بوسیله آمریکا ارائه شده است حداقل به ۹ رای موافق برای تصویب در شورای امنیت نیاز دارد. منابع دیپلماتیک انتظار دارند شماری در این رای گیری، رای ممتنع بدهند و عضوی از شورای امنیت این پیش نویس را وتو نکند.
پیشتر امید فراوانی وجود داشت که در سودان جنوبی که در سال ۲۰۱۱ از کشور همسایه خود (سودان) استقلال یافت، صلح و ثبات برقرار شود. با این حال این کشور در دسامبر سال ۲۰۱۳ وارد خشونتهای داخلی شد و نیروهای حامی سالوا کر، رئیس جمهور این کشور با افراد وفادار به ریک ماچار، معاون سابق کر، درگیر شدند. در این میان علیرغم امضا توافق صلح در اوت سال ۲۰۱۵، درگیریها پایان نیافت و همچنین توافق آتش بس در دسامبر گذشته نیز نتیجه بخش نبود.
گوترش در نامهای در تاریخ ۲۹ ژوئن به شورای امنیت اعلام کرده بود «گزارشهای معتبری از ادامه درگیری ها» در سودان جنوبی وجود دارد و صلحبانان سازمان ملل در این کشور اسنادی قوی از نقض قوانین حقوق بشری در دست دارند.
طبق پیش نویس قطعنامه جدید، انتقال تسلیحات «خطر تشدید درگیریها را ایجاد کرده و به بی ثباتی بیشتر در این کشور کمک میکند، قویا از تمامی اعضای سازمان ملل درخواست میشود تا درون اراضی خود اقدام فوری برای شناسایی و جلوگیری از انتقال تسلیحاتی به این کشور را ترتیب دهند.»
انتهای پیام/