سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

مصرف برق در کشور سه برابر میانگین‌ جهانی است

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق گفت:بر اساس آمار‌های بانک جهانی، سرانه مصرف برق در دنیا حدود ۹۰۰ کیلووات در ماه است و این رقم در ایران ۲۹۰۰ مگاوات است که نشان از بدمصرفی انرژی در کشور دارد.

پیام باقری نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به قطعی برق در کشور، اظهار کرد: تولید برق در کشور متناسب با تقاضا نیست، در حالی که رشد تقاضای برق سالیانه ۷ درصد است، میزان تولیدبرق در کشور طی سال‌های گذشته کمتر از ۳ درصد بوده است.

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق با اشاره به مصرف بالای برق در کشور تصریح کرد: بر اساس آمار‌های بانک جهانی، سرانه مصرف برق در دنیا حدود ۹۰۰ کیلووات در ماه است که این رقم در ایران ۲۹۰۰ مگاوات است که نشان از بدمصرفی انرژی در کشور دارد.

وی با اشاره به کاهش سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه‌های برق، گفت: در سال‌های گذشته برای افزایش ظرفیت تولید برق در کشور، سرمایه‌گذاری‌هایی صورت می‌گرفت، اما با شروع تحریم‌های ظالمانه در سال ۹۰ و کاهش درآمد‌های نفتی، منابع مالی کمی در اختیار وزارت نیرو قرار گرفت و سرمایه‌گذاری در این حوزه کاهش یافت.

باقری با بیان اینکه قیمت برق باید واقعی شود، تصریح کرد: هزینه تولید برق برای وزرات نیرو به ازای هر کیلوات ۱۱۰ تومان هزینه دارد که با فروش آن به قیمت ۷۰ تومان، تراز مالی این وزراتخانه منفی شده است.

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق با اشاره به افزایش ۷ درصدی قیمت برق، اظهار کرد: افزایش ۷ درصدی قیمت برق معادل ۴۶ ریال است که نزدیک به ۱۱۰۰ میلیارد تومان برای وزرات نیرو آورده دارد، اما در مقابل بدهی ۳۰ هزار میلیارد تومانی این وزارتخانه به پیمانکاران و بانک رقم ناچیزی است.

به گفته وی؛ سهم هر مشترک از افزایش قیمت برق در ماه کمتر از ۱۲۰۰ تومان است.

باقری با اشاره به فرسودگی نیروگاه‌های تولید برق اذعان کرد: هر ساله در زمستان بخشی از نیروگاه‌های تولید برق حرارتی برای تعمیر از مدار خارج می‌شوند، حدود ۳ هزار مگاوات از این نیروگاه‌ها عمری بالاتر از ۴۰ سال دارند و با وجود تعمیر، بازدهی بسیار کم و اثرات منفی زیست محیطی فراوانی دارند.

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق با اشاره به کاهش تولید انرژی برقابی در کشور، افزود: با کاهش بارش در سال گذشته میزان تولید انرژی برقابی ۵۰ درصد کاهش داشته است و بخشی از خاموشی‌های کشور به این موضوع باز می‌گردد.

وی با اشاره به وضعیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر بیان کرد: از ۱۱۰۰ میلیارد تومان پولی که بابت عوارض برق از مردم جمع آوری شده است فقط ۲۹ میلیارد تومان آن به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر برای توسعه این انرژی‌ها پرداخت شده و عملا روند استفاده از انرژی‌های نو را کُند کرده است.

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق ادامه داد: در حال حاضر تنها ۵۷۱ مگاوات نیروگاه برق در کشور احداث شده است که سهم اندکی از تولید برق در کشور را دارد.

باقری در پایان با انتقاد از پرداخت مطالبات با اوراق قرضه گفت: روش پرداخت بدهی‌های وزارت نیرو به صورت اوراق قرضه باعث زیان تولیدکنندگان FVR شده است و بسیاری از آنها به دلیل نیاز به منابع مالی مجبورند اوراق خود را با نرخ کمتر در بازار تنزیل کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۱۳ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
خدا کمک کنه
آسمان
۱۲:۱۳ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
دركشورهاي اروپايي هزينهء مصرف برق وآب بسيار بيشتراز مسكن است، اين دو را گران كنيد مسكن و مايحتاج ضروري را ارزان
ناشناس
۱۱:۵۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
باید راهکارهای مناسب برای تامین برق پیش بینی شه
ناشناس
۱۱:۵۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
ایران درمنطقه گرم و خشک قرار گرفته و با کشورهای دیگه مقایسه نمیشه
ناشناس
۱۱:۵۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
بس کنید تو رو خدا. نمیتونید برق رو تامین کنید آمار های مسخره ندید.
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
بهتره دولت با پرداخت دو سوم هزینه لامپ ال ای دی و کاهش قیمت اون و عرضه توسط اداره برق ب مردم تو کاهش برق سهیم بشه کی داره لامپ چهل هزاری بخره اخه
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
ما که برق زیادی مصرف نمیکنیم
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
اتفاقا جز کم مصرف ترین ها هستیم،آمار جهانی میگه
ناشناس
۱۰:۴۳ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
یک بررسی ساده!!!
در ادارات و دفاتر دولتی، در هر اتاقی چندین مهتابی وجود دارد که معمولا در نمام ساعات کار روشن هستند
چرا با لامپ های ال یی دی جایگزین نمی شوند
یک لامپ ال یی دی 18 وات کار سه تا مهتابی 40 وات را انجام نمی دهد
ناشناس
۱۰:۳۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
خب بهتر از برق سراغ دارین بدین استفاده کنیم
ناشناس
۱۰:۳۲ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
باید از تمتام ظرفیت های برای تامین برق استفاده شه
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
اولا آمار مصرف خانگی رو منتشر کنید ‌و در ثانی بهتره به کنترلی روی اداره ها و کلا این چنین مکان های عمومی باشه.سوما خیلی جا ها در همین ادارات کولر گازی هست چرا؟!ایا این افراد درست مصرف می کنند یا چون پول برقش را نمی دهند اسراف میکنند .و اصلا با توجه به شرایط جامعه گذاشتن کولر گازی اشتباه است....
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
اولا آمار مصرف خانگی رو منتشر کنید ‌و در ثانی بهتره به کنترلی روی اداره ها و کلا این چنین مکان های عمومی باشه.سوما خیلی جا ها در همین ادارات کولر گازی هست چرا؟!ایا این افراد درست مصرف می کنند یا چون پول برقش را نمی دهند اسراف میکنند .و اصلا با توجه به شرایط جامعه گذاشتن کولر گازی اشتباه است....
ناشناس
۱۰:۱۷ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
طبق آمار جهانی ایران در میان کشور های مصرف کننده برق رتبه پاینتری از نظر کمترین مصرف انرژی برق را دارد
وقتی شما از تجهیزات و دستگاه های برقی استاندارد حمایت کنید.مصرف برق پایین تر هم میاید
ناشناس
۰۹:۵۳ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
لطفا به ایشان بگید که اولا ما توحالت عادی دمای هوای کشورمون بالای 35 درجه است، ولی اونایی که شما ازشون آمار دارید در بدترین شرایط به 35 میرسه. دوما وسایل برقی که اونا دارن بسیار کم مصرف و پر بازده هست نه از این چینیای و برخی از این ایرانی های پر مصرف و سوما چرا ما میتوانیم و حمایت از تولیدات داخلی فقط برای مردم هست چرا برای ساخت نیروگاه برق از پتانسیلهای داخلی استفاده نمیکند
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
کلیه خانواده های ایرانی را موظف نماپید که از مصرف بی رویه انرزی اکیدا خود داری کنند و در صورت عدم ملاحظه برق آنان را و دیگر انرزی را قطع و با جریمه خیلی سنگین بتوانند مجددا شبکه مزبور را وصل نمایند.
ناشناس
۰۹:۴۲ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
آقایان مسئول در وزارت نیرو گفتید لامپ رشته ای مصرف برق را زیاد می کند بروید لامپ کم مصرف بخرید ملت احترام گذاشتند انجام دادند گفید لوازم برقی مانند یخچال که مصرف برق آن کم وبهینه است تهیه کنید بهترین یخچالها ولوازم برقی را ملت از دست دادند وبه قول معروف و علی ظاهر یخچال ولوازم برقی داری کد انرژی کم مصرف گرفتند گفتید لامپ های کم مصرف ال ای ادی بگیرید ملت احترام گذاشتند انجام دادند کفتید مصرف برق را 20% کم کنید ملت کم کردند و دولت هم خودش میانگین و به الجبار حدود 30% قطع برق را اجرا کرد قبوض برق هم که الی ماشاء الله 450% افزایش قیمت پیدا کرده و.....در یک لوستر فروش حدود450عدد لامپ روشن ساعت 10صبح مشاهده کردم در یک رستوران حدود400لامپ روشن ساعت 11صبح مشاهده کردم در یک بانک حدود 255 شعله لامپ روشن ساعت 9صبح مشاهده کردم با آنان چکاری کردید؟ متأسفانه در سراسر کشور اوضاع همین است و متأسفانه همیشه قشر ضعیف اسیب میبینند
مهدی
۰۸:۵۸ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
از همون بانک جهانی هم میپرسیدید حداقل حقوق ایرانی ها چند برابر حداقل حقوق دنیاست
حمیدرضا میرکیانی
۰۸:۲۳ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
باید دولت سیاست های تنبیهی و تشویقی را در مصرف برق و آب اعمال کند.. پرمصرف ها سه برابر هزینه پرداخت کنند , کم مصرف ها معاف از پرداخت شوند ... به خدا جواب میده