سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برداشت گرمک میوه ای خوشمزه و خوشبو در گرمای منوجان  

زمان برداشت گرمک میوه جالیزی هم اکنون در شهرستان منوجان به همت پیر و جوان و حتی کودکان آغاز شده ، این میوه علاوه بر طعم خوبش خواص بسیاری دارد و خوردن فالوده تهیه شده از آن در این هوای گرم بسیار مطبوع است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،پس از برداشت سیب زمینی کشاورزان منوجانی اقدام به کشت گرمک می‌کنند که با آغاز فصل تابستان برداشت این محصول درشهرستان آغاز می‌شود.

جداوی مدیر روابط عمومی جهادکشاورزی منوجان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانگفت: در سال زراعی ۹۷ بیش از ۴۰۰ هکتار زمین زراعی به کشت محصول گرمک اختصاص دارد که برداشت این محصول از اواخر خرداد در منوجان آغاز و تا مرداد ماه ادامه دارد.

وی بیان کرد: بدلیل عدم استفاده زارعین از ارقام اصلاح شده عملکرد این محصول پایین و به طور متوسط ۱۰ تن در هکتار پیش بینی میشود.

بیشتر گرمک تولید شده در منوجان به شهر‌های اطراف و استان های همجوار حمل و به فروش می‌رسد.

 

خواص گرمک و معرفی ۷ مورد از مهم‌ترین مزایای مصرف آن

مرتضی بیانی کارشناس بهداشت و رئیس مرکز بهداشت شهرستان منوجان درمورد خواص گرمک اطلاعت جالبی به ما ارائه کرد و گفت:

خواص گرمک از مواردی است که به‌خصوص در فصل تابستان می‌تواند موردتوجه قرار گیرد. گرمک یک میوه خوشمزه است که از مزایای مختلفی برای سلامتی از قبیل: کمک به داشتن پوست و چشم‌های سالم، کاهش احتمال ابتلا به سرطان، ریه‌های سالم و کاهش میزان استرس می‌باشد. خواص گرمک باعث تقویت سیستم ایمنی بدن ، از ابتلا به بیماری آرتریت جلوگیری و به مدیریت بیماری دیابت کمک می کند .این صفات و خواص گرمک عمدتاً به دلیل سطوح بالایی از ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این میوه محبوب است.

 

گرمک چیست؟

جلالی کارشناس زراعت جهاد کشاورزی منوجان گفت: گرمک به‌عنوان muskmelon شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین گونه‌های خربزه در ایالات‌متحده است. این میوه عضو خانواده Cucurbitacaea است و می‌تواند وزن آن از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم (۱ تا ۱۰ پوند) متغیر باشد. نام گیاه شناخته‌شده Muskmelon Cucumis melo است. نام‌های دیگر این میوه عبارت‌اند از ماش ملون، خربزه صخره‌ای، خربزه شیرین و اسپان اسپک. این میوه در کالیفرنیا و همچنین در سراسر اروپا (و جهان) به‌طور گسترده‌ای رشد می‌کند، گرچه منبع اصلی گرمک واقع در آفریقا، ایران و هند است. انواع آمریکای شمالی این میوه درواقع نزدیک به muskmelon است، اما آن را به نام اروپایی cantaloupe برای تمام اهداف و منظور‌ها به تصویب رسید. علی‌رغم شباهت‌های این میوه با طالبی، ولی این دو میوه تفاوت‌هایی هم باهم دارند ازجمله اینکه گوشت درون گرمک برخلاف طالبی که سبزرنگ است، زردرنگ می‌باشد. جدای از این طالبی مثل هندوانه دارای خطوطی بر روی پوست خود است، ولی گرمک فاقد این خطوط است.

خواص تغذیه‌ای گرمک

شکری کارشنای بهداشت و تغذیه گفت: میوه گرمک غنی از بسیاری از مواد مغذی است که مزایای بهداشتی مختلفی را ارائه می‌کنند. این مواد مغذی شامل کربوهیدرات‌ها، پروتئین و آب است. ویتامین و ریزمغذی‌های موجود در یک گرمک شامل ویتامین A، بتا کاروتن، ویتامین B۱، ویتامین B۲، ویتامین B۶، ویتامین B۹، ویتامین C. و ویتامین K. هستند. همچنین مواد معدنی موجود در این میوه شامل پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و روی است.

کالری موجود در گرمک

۱۰۰ گرم از میوه گرمک دربرگیرنده تنها ۳۴ کالری می‌باشد؛ بنابراین، مصرف آن مناسب برای هر رژیم غذایی برای کاهش وزن است.

خواص گرمک برای سلامتی

بیانی رئیس مرکز بهداشت منوجان گفت: مصرف گرمک دارای مزایای متعددی است. بگذارید این مزایای را دقیق‌تر ببینیم.

وی افزود: ویتامین C و کاروتنوئید‌های موجود در میوه گرمک برای حفظ سلامت چشم مفید هستند. آن‌ها با کاهش خطر ابتلا به آب‌مروارید و دژنراتیو ماکولا در ارتباط هستند.

بیانی اظهار کرد: میوه گرمک در جلوگیری از ابتلای به سرطان و ریشه‌کن‌سازی رادیکال‌های آزاد، مواد مضر متابولیسم سلولی که منجر ابتلای به تعدادی از مشکلات خطرناک می‌شود، کمک می‌کند. میوه گرمک منبع غنی از بتا کاروتن، یک کاروتنوئید ضروری است که بدن نیاز دارد. این نه‌تنها یک پیش ساز از ویتامین A است و همچنین  به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل می‌کند. این ماده مغذی دارای ارتباط با کاهش شانس ابتلا به انواع مختلف سرطان‌ها است و همچنین مواد فیتو شیمیایی موجود در میوه‌های تازه مانند گرمک همچنین در درمان تومور دارای کاربرد است.

وی ادامه دادد: گرمک دارای ویتامین C، بتا کاروتن و فیتو شیمیایی است که در برابر رادیکال‌های آزاد مؤثر هستند. ویتامین C. باعث ایجاد حذف رادیکال‌های آزاد می‌شود و به‌عنوان یک‌مهره مهم برای دفاع از سیستم ایمنی سالم عمل می‌کند. این ویتامین همچنین تولیدگلبول‌های سفید را تحریک می‌کند که به دنبال یافتن و نابود کردن باکتری‌ها، ویروس‌ها و سایر مواد سمی یا بدنه‌های خارجی باشند که ممکن است که به جریان خون ما راه پیداکرده‌اند.

پتاسیم یکی از مواد مغذی ضروری موجود در بدن پستانداران است و به یک وازودیلاتور متصل شده است که به این معنی است که خواص گرمک باعث استراحت رگ‌های خونی می‌شود و درنتیجه فشارخون را کاهش می‌دهد. سطح بالای فشارخون می‌تواند به‌عنوان یک عامل استرس‌زا در بدن عمل کند و حتی می‌تواند باعث آزاد شدن هورمون‌های استرس مثل کورتیزول شود. پتاسیم همچنین جریان خون و اکسیژن را به مغز می‌افزاید و موجب احساس آرامش و آسایش بیشتری می‌شود. به‌علاوه، کاهش هورمون استرس در بدن می‌تواند نشانه‌های اضطراب را کاهش دهد.

 

بیانی گفت: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که مصرف گرمک با بهبود متابولیسم انسولین در ارتباط است، که این بدان معنی است که می‌تواند باعث جلوگیری از نوسانات قند خون، جلوگیری از بالا رفتن خطرناک و افت قند خون که همه بیماران مبتلا به دیابت از آن می‌ترسند، شود. همچنین نشان داده‌شده است که از افزایش استرس اکسیداتیو بر کلیه‌ها، که می‌تواند باعث بروز تعداد بیماری‌های مرتبط با کلیه شود، جلوگیری کند.

میوه گرمک که ما در مورد آن صحبت کردیم همچنین دارای ویژگی ضدالتهابی است. این بدان معنی است که با مصرف آن در رژیم غذایی شما می‌تواند به جلوگیری از استرس اکسیداتیو در مفاصل و استخوان‌ها کمک کند، درنتیجه باعث کاهش بروز التهاب در بدن شما می‌شود. التهاب مزمن این ناحیه‌های حیاتی می‌تواند منجر به بیماری‌هایی مانند آرتریت شود، درصورتی‌که احساس درد در اطراف مفصل دارید، اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی از این میوه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

گرمک دارای مقدار زیادی از فیبر است که جزء ضروری برای داشتن حرکات روده‌ای سالم و سلامت گوارشی هستند. خوردن مقدار مناسب از فیبر می‌تواند حجم مدفوع شما را افزایش دهد، یبوست را کاهش دهد و باعث شود که حرکات روده شما به‌طور منظمی انجام شود. با اطمینان از حرکات دودی از طریق دستگاه گوارش و کولون، شما می‌توانید خطر ابتلا به سرطان کولورکتال و دیگر بیماری‌های گوارشی خود را کاهش دهید.

استفاده در آشپزی

خواص گرمک باعث شده که این میوه یک گزینه محبوب برای صرف در صبحانه باشد که به‌عنوان یک اشتهاآور و همچنین علاوه بر این در سالاد میوه نیز برای مصرف خوب است. طعم ملایم و لذت‌بخش آن به هنگام رسیدن میوه افزایش می‌یابد، بسیاری از مردم صبر می‌کنند تا گوشت نرم و آبدار آن را قبل از غذا خوردن مصرف کنند.

به طرز شگفت‌انگیزی، هیچ موردی برای احتیاط وجود ندارد! گرمک به‌ندرت آلرژی‌زا است و هیچ‌کدام از مواد شیمیایی که باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شوند را در برنمی‌گیرد؛ به‌عبارت‌دیگر، هنگامی‌که شما می‌توانید به‌منظور بهبود کلی زندگی خود از این میوه با اطمینان خاطر لذت ببرید!

انتهای پیام /ی

گزارش از طالب گل افشان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.