سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرکز پژوهشهای مجلس پیشنهاد داد؛

افزایش قیمت­ برق خانگی با تمرکز بر پرمصرف‌ها

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد که قیمت برق بخش خانگی برای مشترکین پرمصرف که صرفاً ۲۵درصد مردم هستند، در اوج بار افزایش یابد و درآمدهای حاصله میان مشترکین کم‌مصرف توزیع گردد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی با عنوان «ارزیابی ابعاد بحران تأمین برق تابستان و راهکارهای مقابله با آن» ضمن تأکید بر اینکه پیش‌بینی می‌شود کمبود تقاضای توان مصرفی برق در فصل تابستان امسال به‌طور متوسط بیش از 5 هزار مگاوات خواهد بود، به بررسی تجربیات جهانی برای مقابله با این بحران پرداخته و راهکارهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در این زمینه ارایه داده است.

بررسی های این مرکز پژوهشی نشان می‌دهد که تمرکز بر مشترکین پرمصرف، تغییرات قیمتی محسوس در روزها و ساعات اوج بار، استفادۀ حداکثری از رسانه‌های عمومی و همچنین حمایت از توسعۀ تجهیزات کم‌مصرف اصلی‌ترین راهکارهای مقابله با بحران تأمین برق در اوج بار در دنیاست.

مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه با توجه به سهم 50درصدی بخش خانگی در مصرف برق در زمان‌های اوج بار، کنترل مصرف بخش خانگی نسبت به سایر بخش­ها در اولویت است، این راهکارهای کوتاه‌مدت و میان‌مدت را برای کاهش اوج بار در این بخش، پیشنهاد داده است: «اصلاح نظام تعرفه‌گذاری اوج بار و زیرساختهای قبوض و کنتورها، استفاده حداکثری از ظرفیت وسائل ارتباطی و همچنین توسعه تجهیزات کم­‌مصرف سرمایشی».

راهکارهای پیشنهادی این مرکز پژوهشی برای اصلاح وضعیت قیمت‌گذاری برق بخش خانگی عبارتست از: «تعرفه‌گذاری فعلی برق خانگی در زمان اوج بار و کم‌باری غیرمؤثر و ناعادلانه بوده و مشترکین پرمصرف کمتر از مشترکین کم‌مصرف جریمۀ مصارف اوج بار خود را احساس می‌کنند. برای حل این معضل پیشنهاد شده است با تعیین «الگوی مصرف برق در اوج بار» برای اقلیم‌های مختلف، از مصارف بالاتر از الگوی مصرف در زمان اوج بار جریمه اخذ شود و طبق فرمول دقیقی، این جریمه میان مشترکین کم‌مصرف توزیع گردد، درنتیجه در این روش از آنجا که اکثریت مردم از تشویق‌ها بهره‌مند می‌شوند و تنها 25% از کل مشترکین، جریمه می‌پردازند، از سویی مشترکین پرمصرف به اصلاح رفتار خود ترغیب می‌شوند و از سوی دیگر نارضایتی عمومی از تغییر تعرفه‌ها کاهش می‌یابد».

مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن تأکید بر اینکه تأثیرگذاری تعرفه‌های اوج بار منوط به اصلاح قبوض و همچنین اصلاح برخی زیرساخت‌ها در رابطه با کنتورهاست، پیشنهاد داده است که با استفادۀ بهینه از ظرفیت رسانه‌ای قبوض برق، مشترکین به‌صورت واضح اطلاعاتی از قبیل ساعت اوج بار، میزان مصرف نسبت به سایر ساکنین منطقه یا شهر، میزان جریمۀ اوج بار، میزان کاهش مبلغ قبض در صورت کنترل مصرف و... را در قالب قبوض دریافت کنند.

تعطیلی برنامه‌های تلویزیونی در برخی ساعات خاص در روز‌های بحرانی و همچنین نشان دادن نمایشگر وضعیت بحرانی کنار برنامه‌های تلویزیونی مشترکین، دیگر پیشنهادهای این مرکز پژوهشی برای ترغیب مردم به کاهش مصرف برق به‌خصوص در ساعات بحرانی بوده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر ضروت توجه جدی به نقش و اهمیت وسائل سرمایشی در کاهش مصرف اوج بار در فصل تابستان و اتخاذ مکانیزم‌های برای اسقاط تجهیزات فرسوده و نوسازی آن‌ها و همچنین حمایت از تولیدکنندگان و خریداران تجهیزات کم‌مصرف، اعلام کرده است: «ضروری است با اصلاح تعرفه‌ها، روند شتابان گسترش استفاده از کولرهای گازی در مناطق عادی (غیرگرمسیر) هرچه سریعتر متوقف گردد».

توسعۀ تجارت برق، گسترش ذخیره‌سازها، توسعۀ مصارف برق در بخش حمل‌ونقل و صنعت، کاهش تلفات، اصلاح ساختار مدیریت و تصدی‌گری و همچنین احیای اقتصاد برق، راهکارهای بلندمدت پیشنهادی این مرکز پژوهشی برای بهبود وضیت بحران تأمین برق بوده‌اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.