لیلا مشکاتی، کارشناس ارشد و عضو انجمن علمی بازار گیاهان دارویی چنین میگوید:این گیاه از دسته خوراکی هایی است که کالری کم اما مواد مغذی زیادی دارند. یک قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده، یک گرم کالری دارد و 3 درصد از ویتامین A و C مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. نحوه مصرف آن به صورت خام و در سالاد های مختلف است.
بیشتر بخوانید: ۱۷ گیاه دارویی که دیابت را به زانو در میآورند!
همچنین به صورت پخته یا سرخ شده نیز استفاده میشود. پیازچه به طور عموم در مقایسه با پیاز از طعم و مزه کمتری برخوردار است. در نتیجه استفاده از آن برای بهتر کردن مزه غذاها مفید است.
خواص پیازچه
این سبزی فواید زیادی دارد. از جمله اینکه غنی از ویتامین C است که این نوع از ویتامین به ارتقای سیستم ایمنی بدن کمک می کند و از بدن در برابر بیماری های قلبی عروقی، بیماری های چشمی و چین و چروک های پوستی محافظت می کند.از مواد مغذی دیگری که در پیازچه موجود است، میتوان به فیبر، منیزیم، ویتامین B6، پتاسیم و مس اشاره کرد. همچنین مصرف پیازچه تاثیر زیادی در جلوگیری و کاهش چربی، قند و فشار خون دارد و برای افراد دیابتی مفید است.
همچنین به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدان در پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ موثر است. پیازچه اشتها آور است و عمل هضم غذا را در معده آسان می کند. این گیاه حاوی آهن است که برای درمان کم خونی بسیار مفید است. بالا بردن کیفیت خواب، قدرت یادگیری و حافظه و احتمال مبارزه با افسردگی نیز از ویژگی های مفید دیگر این گیاه است.
نتایج مطالعات نشان می دهند مصرف روزانه پیازچه هوش و ذهن سالمندان را نیز تقویت می کند و فراموشی و آلزایمر را در آنها به تاخیر می اندازد. این سبزی حاوی ویتامین های C،K،A، سولفور و دیگر املاح معدنی مفید برای بدن است و می تواند در تقویت استخوان ها، تقویت قلب و درمان بیماری های عفونی به شما کمک کند.
پیازچه عاملی آنتی باکتریال و ضدویروس است که برای مبارزه با آنفلوآنزا، عفونت های ویروسی و سرماخوردگی ها بسیار عالی است. نکته جالب اینکه برای سلامت دستگاه تنفسی بسیار مفید است، بنابراین برای کاهش واکنش آلرژیک نیز بسیار مفید است. در واقع این به خاطر آن است که حاوی کوئرستین است که خواص آنتی هیستامین دارد. همچنین به دلیل ترکیبات موجود در این سبـزی، مـصـرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است.
منبع: الو دکتر
انتهای پیام/