سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحریم نفتی یا تهدید نفتی!

کشورهای خریدار نفت ایران در برابر تحریم آمریکا چه خواهند کرد؟

آمریکا در جدیدترین اقدام خود جهت تشدید فشارهای خود بر ایران مسئله تحریم کامل نفتی ایران را مطرح کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ایالات متحده آمریکا در جدیدترین اقدام خود جهت تشدید فشارهای خود بر ایران مسئله تحریم کامل نفتی کشور را مطرح کرده است. در همین راستا روز پنجشنبه (۲۸ ژوئن) یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا به خبرگزاری رویترز اعلام کرد آمریکا قصد دارد با تمرکز بر همکاری با کشورهایی که نفت خام از ایران وارد می کنند آنها را مجاب نماید تا چهارم نوامبر 2018 خرید نفت از ایران را به صفر برسانند. در غیر این صورت دولت آمریکا از این تاریخ به بعد هر شرکتی را که از ایران نفت خریداری کند، بدون هیچ استثنایی تحریم های ثانویه خواهد کرد.

قطع کامل صادرات نفتی ایران!

این سخنان بازتاب گسترده ای در میان رسانه ها و واردکنندگان اصلی نفت خام ایران در پی داشت و این سوال مهم را مطرح می کند که آیا قطع کامل صادرات نفتی ایران ممکن خواهد بود یا خیر؟ به اعتقاد برخی از کارشناسان یکی از مهم‌ترین چالش های آمریکا در زمینه قطع کامل صادرات نفتی ایران جلب نظر پنج کشور چین، کره جنوبی، ژاپن، هند و ترکیه به عنوان خریداران اصلی نفت ایران است. این کشورها نمی‌توانند هیچگونه اختلالی در تامین انرژی مورد نیاز خود را بپذیرند. نفت ایران به دو درصد از تقاضای جهانی نفت پاسخ می دهد بنابراین حذف آن، می‌بایست از طریق تضمین دریافت نفت از سوی کشور یا کشورهای دیگر جبران شود و چنین کاری به سادگی ممکن نیست.

مشکل جبران کمبود عرضه نفت برای واردکنندگان عمده آن تنها به نفت صادراتی ایران محدود نمی‌شود. شرایط آشفته موجود در کشورهایی مانند لیبی و ونزوئلا نیز منجر به کاهش میزان صدور نفت از سوی این کشورها شده است. همچنین اخیرا کشورهای آنگولا، نیجریه و کانادا بنابر دلایلی با کاهش تولید در میزان نفت خود مواجه شده اند. بنابراین نگرانی مشتریان نفتی ایران برای تضمین تامین نفت مورد نیاز خودباعث شده است تا حدودی نسبت به تحریم های آمریکا بی توجه باشند و با این کشور بر سر معافیت از تحریم‌ها گفت‌وگو کنند.

جنگ تجاری چین و آمریکا به نفع صادرات نفع خام ایران

وزارت انرژی آمریکا (EIA) در گزارشی آورده است چین با 24 درصد بزرگ ترین واردکننده نفت ایران است؛ هند با 18 درصد در جایگاه دوم قرار دارد؛ کره جنوبی با 14 درصد و ترکیه با 9 درصد در مراتب بعدی قرار می گیرند اما چین به عنوان دومین واردکننده بزرگ نفتی و یکی از کشورهایی که بیشترین رشد تقاضای نفت را به خود اختصاص داده است که می تواند تا حدود زیادی تحریم های آمریکا را بی اثر کند. ایران بعد از عربستان سعودی، آنگولا، عراق و عمان، پنجمین تامین کننده نفت خام چین است. این کشور در دوران قبلی تحریم ها، خرید نفت خام از ایران را در سطحی قابل قبول ادامه داد. اکنون با توجه به جنگ تجاری میان چین و آمریکا مقابله این دو کشور بایکدیگر در زمینه واردات نفت خام می تواند به نفع ایران و صادرات نفت خام از آن تمام شود.

تصمیم مشتریان نفت خام ایران

براساس اعلام یکی از مدیران ارشد شرکت ساینوپک چین، تحریم های آمریکا ضد ایران تاثیری روی واردات نفت این کشور از ایران نخواهد داشت. کره جنوبی و ژاپن، دیگر خریداران نفت خام ایران، در حال رایزنی با دولت آمریکا برای کاستن از تاثیرات نامطلوب تحریم ایران بر بازارهای بین المللی و کسب معافیت از تحریم های نفتی ایران هستند. شرکت نفتی فوجی اویل ژاپن اعلام کرده است که پس از مذاکره با مقامات دولتی در رابطه با مسئله واردات نفت ایران تصمیم گیری خواهد کرد. تاکاشی یامادا مدیر بخش سیاست های نفتی در وزارت اقتصاد و تجارت ژاپن اعلام کرده است که مذاکرات توکیو با آمریکا در مورد مسله واردات نفت از ایران در جریان است.

مقامات ترکیه ای نیز به عنوان دیگر خریدار عمده نفت خام ایران به درخواست تحریم نفتی آمریکا واکنش نشان دادند. چاووش اغلو وزیر امور خارجه ترکیه معتقد است کشورش به خواست دیگر کشورها روابط تجاری خود با ایران را قطع نخواهد کرد. همچنین وزیر امور خارجه هند، دومین مشتری اصلی نفت خام ایران، ماه گذشته اعلام کرده بود این کشور تنها از تحریم های سازمان ملل متحد پیروی می کند. اما به نقل از خبرگزاری رویترز به دنبال دیدار نیکی هلی، نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد، با ناندرا مودی نخست وزیر هندوستان، این کشور از تصمیم خود برای کاهش شدید یا حتی توقف خرید نفت از ایران خبر داد. با این حال نیکی هلی تاکید کرده است آمریکایی ها می دانند که هند توانایی تغییر مناسبات خود با ایران ظرف یک روز را ندارد و از این رو ممکن است هند جزء کشورهایی باشد که از تحریم های آمریکا معافیت بگیرد.

اثرات حذف کامل نفت ایران از بازار انرژی جهان

کارشناسان معتقدند حذف کامل نفت ایران از بازار انرژی جهان با برهم زدن تعادل بازار قیمت نفت را افزایش می دهد زیرا خارج کردن حدود 2.5 میلیون بشکه صادرات نفت ایران از بازار جهانی ظرف مدت کوتاه 4 ماه به راحتی امکان‌پذیر نیست. آنها معتقدند اگر این تصمیم ترامپ اجرایی شود دنیا در سال جاری میلادی با کمبودهای نفتی مواجه خواهد شد که به سختی جایگزینی برای آن وجود دارد که این مسئله برای رونق و رشد اقتصاد جهانی خطری بزرگ محسوب می شود.

در مقابل گروهی دیگر از کارشناسان معتقدند آمریکا امکان تحریم کامل نفتی ایران را دارد و با توجه به مناسبات منطقه ای موجود میان ایران و عربستان، این کشور با افزایش تولید خود توانایی پرکردن جای خالی ایران در بازار جهانی انرژی را دارد. عربستان روزانه ده میلیون بشکه نفت تولید می کند. که در صورت اجرایی شدن تصمیم ترامپ، این کشور باید تولید روزانه خود را به 12 میلیون بشکه در روز افزایش دهد. برخی از کارشناسان معتقدند این کشور توانایی رسیدن به سطح تولید بیشتر را ندارد.

عربستان اعلام کرده است که از ظرفیت افزایش دو میلیون بشکه نفت در روز برخوردار است. حتی اگر این ارزیابی درست باشد، عربستان برای اجرای این سیاست نیازمند همراهی سایر کشورهای عضو اوپک است که در نتیجه تلاش این کشور برای افزایش تولید نفت خود نیز به سادگی ممکن نیست. در این راستا است که می توان به تغییر موضع آمریکا اشاره کرد. در این رابطه بلومبرگ به نقل از وزارت انرژی آمریکا گزارش داد، طبق اعلام این وزارت خانه تحریم ها عیله ایران ممکن است شرایط را برای کاهش تدریجی واردات نفت از ایران فراهم کند. در صورتی که آمریکا اعلام کرده بود قصد دارد واردات نفت ایران را به طور کامل قطع و آن را به صفر برساند.

دان برویلت معاون وزیر انرژی آمریکا معتقد است ارزیابی ها برپایه بررسی های مورد به مورد خواهد بود در نتیجه می توان انتظار داشت که در این روند توافقاتی حاصل شود. همان گونه که آشکار است این اظهارات مغایر با بیانیه های اخیر ایالات متحده آمریکا مبنی بر توقف خرید نفت از ایران تا چهارم نوامبر است. همچنین رویترز در گزارشی عنوان کرده است آمریکا همزمان با اعلام استراتژی فشار نفتی بر ایران، آمادگی خود را برای همکاری با کشورها به صورت مورد به مورد با هدف کمک به کاهش واردات نفت ایران اعلام کرده است که این نشان می دهد دولت ترامپ ممکن است در این راستا برخی معافیت هایی را برای کشورها در نظر بگیرد.

حربه ایران در قبال تحریم های نفتی

آقای روحانی در سفر خود به سوئیس در واکنش به اقدامات آمریکا برای به صفر رساندن واردات نفت ایران در پاسخ به سوال خبرنگار رویترز مبنی بر بستن تنگه هرمز گفته است آمریکایی‌ها ادعا کرده‌اند که می‌خواهند، صادرات نفت ایران بطور کامل متوقف شود. آنها معنای این ادعا را درک نمی‌کنند زیرا برای ایران بی‌معنی است، در حالی که نفت منطقه صادر می‌شود، نفت ایران صادر نشود. حرفی که برخی مقامات آمریکایی زدند که ما می‌خواهیم صادرات نفت ایران را به صفر برسانیم، یک گزافه‌گویی است که هیچ‌وقت قادر نیستند آن را عمل کنند. اگر می‌توانید، این کار را انجام دهید و نتیجه آن را ببینید.

سخنان آقای روحانی در میان رسانه های خارجی و شخصیت های سیاسی و نظامی کشورهای غربی، تهدید آمریکا به بستن تنگه هرمز تفسیر شده است. تنگه هرمز به عنوان مهمترین گذرگاه نفتی در جهان که روزانه چیزی حدود 15 میلیون بشکه و یک سوم نفت جهان را از خود عبور می‌دهد، دارای موقعیت استراتژیکی مهمی است. ممکن است ایران با توجه به شرایط موجود در عرصه بین المللی و مقابله با اقدامات آمریکا علیه کشورمان با تکیه بر موقعیت استراتژیکی تنگه هرمز، از آن به عنوان ابزار دیپلماتیکی مناسب برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند.

سخن آخر

در نتیجه به نظر می رسد دولت آقای ترامپ علی رغم تلاش ها و اقدامات خود جهت افزایش فشارها به جمهوری اسلامی ایران، در اعمال سیاست جدید خود مبنی بر قطع کامل صادرات نفت و به صفر رساندن خرید آن از ایران تا 4 نوامبر با دشواری هایی در زمینه پر کردن خلاء نفت تولیدی ایران در بازار جهانی انرژی و عدم همراهی کشورهای عمده واردکننده نفت ایران به درخواست آمریکا جهت اجرایی کردن سیاست مد نظرش رو به رو شده است. بنابراین ممکن است آمریکا با تعدیل مواضع خود، سیاست کاهش صادرات نفتی ایران را جایگزین سیاست به صفر رساندن آن کند که در این حالت احتمالا تحریم های ایجاد شده عیله ایران شکننده باشند.

 

انتهای پیام/

اقدامات آمریکا برای به صفر رساندن واردات نفت ایران

برچسب ها: برجام ، اخبار سیاسی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۶
در انتظار بررسی: ۰
حسن صارمی ف عزت ا..
۰۹:۴۴ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
اول ببینیم نظر فرمانده کل قوا چیست من پاسدار 57هستم هرچه رهبر بگوید من جان به کف آماده ام آمریکا که مثل یک .... ول گرد است نترسید با توکل بخدا وند به دستور رهبری به آمریکا می تازیم تنا آرزوی من شهادت دراه اسلام محمدی است
ناشناس
۱۳:۱۱ ۲۰ شهريور ۱۳۹۷
تحریمه ا باعث سختی معیشت میشود باید به فکر چاره باشیم
ناشناس
۰۸:۰۷ ۳۱ تير ۱۳۹۷
بستن تنگه هرمز بعید به نظر میرسه
م
۰۷:۳۹ ۳۱ تير ۱۳۹۷
لعنت بر امریکا
حسین
۰۶:۱۴ ۳۱ تير ۱۳۹۷
ترامپ پیر نادان که پرونده های متعدد تو خود امریکا داره!!؟ضمنا پیر مرد ترامپ فکر کرده تهدید کشورها هم مثل کلاه گذاشتن سر کشورهای عربیه!!؟دیوانه اگه ده درصد فقط ده در صد جنگ نفتکشها شروع بشه,سربازانت مثل عراق وسوریه و...باید بفکر تابوت باشی باشون!!اانشااله که ی دورت هم ریاستت به سرانجام نرسه!!!ان شااله
ناشناس
۰۳:۴۹ ۳۱ تير ۱۳۹۷
باید تنگه هرمز را بست
ناشناس
۰۳:۴۹ ۳۱ تير ۱۳۹۷
هرچه زودتر باید از برجام خارج بشیم
ناشناس
۰۰:۳۰ ۳۱ تير ۱۳۹۷
انشاالله نابودی کاخ سفید امریکا
محسن
۰۰:۲۸ ۳۱ تير ۱۳۹۷
ژاپن اعتام کرده از ایران دیگر نفت وارد نمیکند و نفت مورد نیازش را از عربستان وارد کرد و سفارش خرید هواپیمای میتسوبیشی ساخت ژاپن را هم از طرف ایران لغو کرد
امین
۲۰:۱۲ ۳۱ تير ۱۳۹۷
ژاپن همیشه پشت پازده.حتی همراه باآمریکاماروتحریم کرد.
امین
۲۳:۰۶ ۳۰ تير ۱۳۹۷
مشت بایدجواب مشت باشد...
مانی
۲۲:۳۱ ۳۰ تير ۱۳۹۷
خدا بخیر بگذرونه
امیرعلی
۲۲:۳۱ ۳۰ تير ۱۳۹۷
گزارش کاملی بود. استفاده کردیم.
ناشناس
۲۲:۲۰ ۳۰ تير ۱۳۹۷
چرا منابع مان را می‌فروشیم .چرا روی صنعت توریست سرمایه گذاری نمیکنیم .امدن هر توریست به منعای یک شعل است .این تنها صنعتی است که همه اقشار جامعه .چه باسواد و چه بیسواد سر کار میروند .یعنی انقلاب برای از بین بردن بیکاری .بر تمام صنایع تاثیر میگذارد .ترکیه سی میلیون توریست دارد .ولی باید به مردم اموزش بدهند .و بهشون یاد بدهند .توریست مرع تخم طلا ست .اگر سرش کلاه بگذارید .این مرع واسه همیشه از تخم میرود .وقتی هتل .جای تفریحی وووو میسازیم .در اصل پیشرفت زیر بناست هاست که مردم وطنی هم میتوانند استفاده کنند .
ناشناس
۲۱:۰۰ ۳۰ تير ۱۳۹۷
ملت ودولت ایران اگه همچو زمان جنگ ۸ساله باهم منسجم ومتحد باشد دربرابر همه اهرم ها ونقشه های استکبار باقدرت تمام می ایستد و پیروز میدان خواهد بود این فرضیه نیست بلکه اتفاق و دورانی بوده که بصورت مستند ایران وجهان باآن مواجه شده وآنرا سپری کرده است
مروارید
۲۰:۰۵ ۳۰ تير ۱۳۹۷
خدایا خودت بداد ما برس
ناشناس
۲۰:۰۴ ۳۰ تير ۱۳۹۷
فکری کنید نگذارید صادرات نفت به صفر برسد
ناشناس
۲۰:۰۰ ۳۰ تير ۱۳۹۷
ان موقعست که دیگه گرانی کمر مردم رو خم میکنه
.
۱۹:۴۷ ۳۰ تير ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا
مینا
۱۹:۳۵ ۳۰ تير ۱۳۹۷
فقط 15 کیلومتر تنگه در اختیار ایرانه طبق قانون بین المللی خط تالوگ. اختیار تنگه هرمز فقط با ایران نیست
درضمن اگه ایران این کار رو به زور انجام بده چون حقی روی بقیه تنگه نداره یعنی اعلام جنگ با همه کسورهای عربی واونها هم امریکا متحدشونه پس اعلام جنگ با کل دنیا کرده.
ناشناس
۱۶:۲۵ ۳۰ تير ۱۳۹۷
بخدا قسم قبل از تحریم نفت ایران ما باید به طور پیش دستانه آنها را تحریم کنیم
ما اگر فقط یک ماه آنها را تحریم کنیم بخدا قسم همه چیز به نفع ما تمام میشود
در ضمن ما چیزی به نام تنگه هرمز داریم......
ناشناس
۰۱:۲۹ ۳۱ تير ۱۳۹۷
مرگ بر امریکای خائن
ایرانی
۰۲:۱۲ ۳۱ تير ۱۳۹۷
اختلال در مسیرهای کشتیرانی در آب های آزاد و مواردی همچون تامین انرژی پاسخ دنیا از جمله خود چین که بزرگ ترین وارد کننده ی نفت دنیاست و بیشترین نفت رو هم از کشورهای خلیج فارس تامین میکنه داره
ناشناس
۱۶:۲۳ ۳۰ تير ۱۳۹۷
هر کشتی از آمریک ومتحدانش وارد یا خارج خلیج فارس باید 50 درصد عوارض بپردازد
ناشناس
۱۷:۰۸ ۳۰ تير ۱۳۹۷
از کجا میدونی که نمیگیریم ؟
ناشناس
۰۲:۱۳ ۳۱ تير ۱۳۹۷
واسش عوارض ایجاد کنی!!!تا یه محدوده ای از خاک ایران آب های ایرانه و تا یه محدوده ای از خاک کشورهای عربی آب های اون هاست وبین این ها هم آب های بین المللی!کمی مطالعه داشته باشین بد نیست در کل
ناشناس
۱۶:۱۲ ۳۰ تير ۱۳۹۷
مرگ بر امریکا و نابودی اسرایل
ناشناس
۱۲:۵۷ ۳۰ تير ۱۳۹۷
روی تنکه هرمز عوارضی بگذارید...
سیامک
۱۲:۳۵ ۳۰ تير ۱۳۹۷
چند پیشنهاد:
۱- ارتش و ملت یمن در پاسخ به تجاوزگری های عربستان و امارات حق دارند پالایشگاهها و بنادر عربستان و امارات را هدف قرار دهند. مثل چند روز قبل که آرامکو را هدف حمله پهپادی قرار دادند
۲- اخذ ۲۰ الی ۲۵درصد عوارض از نفتکش ها بابت حفظ امنیت تنگه هرمز
ناشناس
۱۲:۲۵ ۳۰ تير ۱۳۹۷
حذف کامل نفت ایران ظرف دو ویا سه ماه آینده کامل خواهد شد .
ناشناس
۱۰:۴۷ ۳۰ تير ۱۳۹۷
به نظر من بهتره جلوی تنگه هرمز یک عوارضی بزنند و از هر کشتی که بخواهد رد بشه 20 درصد عوارض بگیرن . اینجوری بدون فروش نفت کلی درآمد داریم و تا وقتی تحریم ها بود عوارضی هم باشه ...
احمد 1000
۰۹:۵۷ ۳۰ تير ۱۳۹۷
تنگه هرمز را ببندیید هیچ نمیترسیم جرعت ندارند در مقابل ملت بزرگ ایران به ایستند هر چقدر کوتاه بیاییم دشمن جلو تر و پرو تر میشود امریکا میداند که اگر دست از پا خطا کند در باتاق سپاه اسلام که همان ملت بزرگ ایران است گرفتار میشود و تمام شدن جنگ ویگه با انها نیست انهایی که باور ندارند ایمانشان یقیننا سست است ما خدا را داریم
ناشناس
۲۲:۳۸ ۳۰ تير ۱۳۹۷
تنگه فقط 15 کیلومترش مال ایرانه نمی تونه ببنده برو تو ژئوفیزیک وزمین شناسی درباره خط تالوگ بخون
ناشناس
۰۹:۴۴ ۳۰ تير ۱۳۹۷
بیجا کرده این ترامپ
ناشناس
۰۹:۳۸ ۳۰ تير ۱۳۹۷
مرگ بر امریکا
ناشناس
۰۸:۵۹ ۳۰ تير ۱۳۹۷
شیطان بزرگ امریکاست