سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اقدامات سازمان محیط زیست برای مقابله با شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک

رئیس گروه بیماری های حیات وحش سازمان محیط زیست گفت: تاکنون لاشه 50 راس از علفخواران وحشی در منطقه خبر جمع آوری و امحاء بهداشتی شده است.

سیامک مسعودی رئیس گروه بیماری های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک(PPR) در استان کرمان اظهار کرد: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک(PPR) یک بیماری ویروسی و قابل انتقال از دام های اهلی کوچک (گوسفند و بز اهلی) به علفخواران وحشی است،  اما قابل انتقال به انسان نیست.

وی افزود: در سال جاری اولین مورد بیماری(PPR) در حیات وحش استان کرمان در منطقه کهت و دق علیجان پارک ملی خبر گزارش شد که موضوع برای نمونه برداری و اقدامات لازم برای پیشگیری وکنترل بیماری مذکور در اسرع وقت به اداره کل دامپزشکی استان کرمان اطلاع رسانی شد.

مسعودی گفت: اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه در حیات وحش با توجه به ابلاغ دستورالعمل های مربوط به پیشگیری و کنترل بیماری هایی نظیرPPR وتب برفکی توسط معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی به ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها صورت می گیرد و متعاقب مشاهده تلفات غیرعادی و تایید بیماری در پارک ملی خبر، اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با تلاش کارشناسان، محیط بانان و نیروهای اجرایی استان به عمل آمده و تداوم دارد.

وی ادامه داد:‌این اقدامات شامل افزایش پایش و بازدیدهای مستمر، بررسی وضعیت گله های علفخواران وحشی، جمع آوری و امحاء بهداشتی لاشه ها، ضد عفونی آبشخورها و پیگیری واکسیناسیون دام های اهلی از طریق اداره کل دامپزشکی استان است.

رئیس گروه بیماری های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: تاکنون لاشه 50 راس از علفخواران وحشی در منطقه خبر شامل کل وبز و قوچ و میش وحشی جمع آوری و امحاء بهداشتی شده است.

وی افزود: لازم به ذکر است که یکی از مهمترین راه های پیشگیری و کنترل بیماری مذکور، واکسیناسیون به موقع و فراگیر دام های اهلی کوچک در کل کشور بر علیه بیماری های واگیر دامی نظیر PPR و تب برفکی بخصوص در دام های کوچ رو است که پیگیری لازم به صورت مداوم از طریق سازمان دامپزشکی کشور صورت می گیرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.