وی افزود: پدیده پرغذایی باعث رشد ناهمگون و نامتناسب برخی از گونه ها شده و رشد نامتناسب برخی گونه ها باعث نابودی بسیاری از گونه های دیگر می شود .
هادی پور گفت: افزایش بیش از حد گیاهان در تالاب انزلی موجب انفجار جمعیت در تالاب می شود. این موضوع در برخی گونه های گیاهی اتفاق می افتد و باعث از بین رفتن تنوع زیستی و بافت گیاهی و جانوری منطقه می شود و شرایط را به نفع اندکی از جانوران تغییر می دهد.
وی ادامه داد: زمانی که این گیاهان افزایش می یابند، نابودی اکسیژن آب ، تولید c02 و اسیدی شدن آب را به همراه دارد و در فصل پاییز لاشه این گیاهان به سطح آب می آید و تبدیل به لجن می شود. چنین وضعیتی باعث کاهش عمق آب تالاب می شود و چون اکسیژنی در آب وجود ندارد، لجن روی سطح آب فرصت تجزیه شدن ندارد و بوی نامطبوع تولید می کند و همین شرایط در جمعیت اکوسیستم یک نوع یکنواختی ایجاد می کند.
رئیس محیط زیست شهرستان بندر انزلی تصریح کرد: انعطاف پذیری حیات گونه ها در مناطقی وجود دارد که تنوع زیستی بالا است. در مناطقی که تنوع زیستی کاهش می یابد، حیات اکوسیستم به خطر می افتد که این یک اصل بوم شناختی است.
وی در پایان گفت: اکوسیستم های تالابی یکی از متنوع ترین اکوسیستم های جهان هستند؛ به همین دلیل به شدت به تنش های منطقه واکنش نشان می دهند و سریع نابود می شوند.
انتهای پیام/