شاه آبادی مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه گفت: باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری تب مالت است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می سازد.
وی گفت : این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد.
شاه آبادی افزود : بیماری تب مالت از راه تنفس از راه خوراکی و از راه پوست زخمی و مخاط می تواند از حیوان به انسان منتقل شود.
وی افزود : 3 ماه اول بیماری مرحله حاد و مرحله زودرس است که تب، بی اشتهایی، تعریق شبانه، سردرد، درد بدن و درد زانو یا سایر مفاصل از علائم آن می باشد.بعد از سه ماه بیمار وارد مرحله تحت حاد می شود که در این مرحله عارضه های بیماری بیشتر شده و در هر جای بدن به ویژه در استخوان ها و مفاصل دیده می شود در صورتی که علائم و عوارض بیماری بیشتر از یکسال ادامه داشته باشد، بیماری وارد مرحله مزمن شده و فرد دچار مشکلاتی مانند افسردگی و گاهاً نازایی می شود.
شاه آبادی گفت : واکسیناسیون دامها و کنترل بیماری دردام، شستشوی صحیح دستها (با آب و صابون) بعد از تماس با محیط آلوده، استفاده از لباس کار،کفش مخصوص و ماسک درهنگام ورود به محل زندگی دامها ، استفاده از دستکش برای پاک کردن و قطعه قطعه کردن گوشت،استفاده از دستکش شیردوشی، دستکش بلند زایمان (تا آرنج)، دستکش کار در آغل برای جمع آوری فضولات و ماسک و عینک محافظ چشم، ضدعفونی کردن محل زایمان دام،کف کفش ها و لاستیک ماشین هایی که به محل نگهداری دام ها وارد و خارج می شوند ، "ظروف" حمل و نقل و نگهداری شیر دام و کشتارگاهها بطور منظم بهسازی محل زندگی دامها ، داشتن نور کافی و تهویه مناسب هوا در محل زندگی دامها، مبارزه با جوندگان و حشرات در محل نگهداری دامها، عدم نگهداری فضولات دام در کوچه و خیابان و دور نگهداشتن این مواد بیماری زا از محل زندگی انسان، انجام ندادن ذبح در محل زندگی شخصی از دیگر راهها جلوگیری از ابتلا به این بیماری است.
وی افزود : مؤثرترین راه پیشگیری از بیماری تب مالت استفاده از محصولات لبنی پاستوریزه است.
انتهای پیام/د