سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

داروخانه‌ها تنها مکان مجاز به عرضه مکمل‌های غذایی و ورزشی هستند

معاون دانشگاه علوم پرشکی جهرم گفت: ایمنی در مکمل‌های ورزشی بسیار مهم است از این رو داروخانه‌ها تنها مکان مجاز عرضه مکمل‌های غذایی و ورزشی هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ تجویز نابجای مکمل‌ها توسط افراد غیرمتخصص، وجود انواع مکمل‌های قاچاق و تقلبی و عرضه آن‌ها در مکان‌های غیر مجاز، تبلیغات غیر واقعی توسط افراد سودجو و ناآگاهی قشر نوجوان، جوان و ورزشکاران جامعه از عوارض مصرف مکمل‌ها می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

ابوالفضل نیکوسیر معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پرشکی جهرم گفت: مصرف مکمل‌های تقلبی، قاچاق یا مکمل‌هایی که در مقادیر غیر مناسب تجویز می‌شود می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد و بر طبق ضوابط سازمان غذا و دارو تنها مکان مجاز به عرضه مکمل‌های غذایی و ورزشی داروخانه‌ها هستند.

وی بیان کرد: در سطح شهرستان ٣٨ باشگاه ورزشی، ۶ مغازه مکمل فروشی و ۴٧ عطاری وجود دارد که در سال گذشته ٢۴۱ بازرسی از این اماکن برای بررسی فروش غیر مجاز دارو‌های مکمل ورزشی صورت گرفته است.

نیکوسیر ادامه داد: به صورت کلی بازدید از باشگاه‌های ورزشی و مکمل‌فروشی‌ها با هدف تجویز نکردن رژیم‌های غذایی، تجویز نکردن دارو‌های نیروزا و مکمل‌های ورزشی صورت می‌پذیرد که این بازدید‌ها توسط کارشناسان اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی به همراه نماینده اداره ورزش و جوانان و نماینده اداره اماکن به صورت مشترک انجام می‌شود.

به گفته وی طی بازدید‌های انجام شده مواردی از تخلفات و فروش مکمل‌های غیرمجاز به ویژه در سطح مکمل فروشی‌ها مشاهده شده که با اخذ تعهد از فروشندگان و جمع‌آوری برخی از اقلام مذکور خوشبختانه میزان فروش مکمل‌های غیرمجاز نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است.

نیکوسیر گفت: بسیاری از مکمل‌های غیرمجاز توسط خانم‌ها با هدف کاهش یا افزایش وزن و در آقایان با هدف عضله‌سازی، زیبایی اندام و چربی‌سوزی مصرف می‌شود که متاسفانه عوارض ناگواری را برجای می‌گذارد.

وی بیان کرد: برخی از عطاری‌ها با سوءاستفاده از عناوینی نظیر دارو‌های گیاهی بدون ضرر نیز در این حوزه فعالیت دارند که برخورد جدی با آن‌ها صورت پذیرفته است.

به گفته نیکوسیر یکی از وظایف مهم اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو آگاهی، آموزش و اطلاع‌رسانی در سطح اصناف و عموم است که در سال گذشته معاونت غذا و دارو جلسات آموزشی برای نوجوانان در مدارس دخترانه، پسرانه، اولیاء و مربیان، مربیان باشگاه‌ها، متصدیان عطاری و ورزشکاران گذاشته و بیل بورد‌های آموزشی در سطح شهر و مکان‌های پرتردد به ویژه پایگاه‌های سوخت جهت عموم مردم نصب شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم عنوان کرد: متاسفانه برخی از افراد با کسب مجوز‌هایی نظیر خرازی، لبنیات‌فروشی یا حتی فروش لوازم ورزشی اقدام به عرضه و فروش مکمل‌های ورزشی می‌کنند که با همکاری اداره اماکن، اصناف و دادستان شهرستان جهرم با آن‌ها برخورد شده است. به گفته وی مهم‌ترین مسئله موضوع ایمنی مکمل‌ها است.

نیکوسیر بیان کرد: بسیاری از رژیم‌های غذایی علمی می‌تواند آثاری بهتر از مصرف مکمل‌ها داشته باشد و قبل از شروع مصرف هر نوع مکمل انجام آزمایش برای بررسی وضعیت بدنی فرد ضروری است.

وی با اشاره به عوارض ناشی از مصرف دارو‌های نیروزا و مکمل‌های ورزشی گفت: عوارض ناشی از مصرف استرویید‌های آنابولیک آثار جسمانی مانند کلفت شدن صدا، رویش موی مردانه بر سطح بدن، تاس شدن سر، جوش‌های چرکی، بسته شدن زودرس صفحات رشدی استخوانی و در نتیجه کوتاهی قد و کاهش تولید اسپرم، انفارکتوس قلبی، بزرگ شدن قلب، اثرات کبدی و یرقان، تومور‌های خوش خیم و بدخیم کبد، سرطان پروستات، کوچک شدن حجم بیضه‌ها، بزرگ شدن پستان، قاعدگی نامنظم و اختلال در خواب به همراه دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم آثار روانی مصرف دارو‌های نیروزا و مکمل‌های ورزشی غیر مجاز را تحریک پذیری، خشونت، افسردگی، هذیان‌های بدبینی و بزرگ منشی دانست و گفت: عوارض در زنان اکثراً غیر قابل بازگشت است.

وی با اشاره به سوماتروپین که از انواع دارو‌های حاوی هورمون رشد است و بدن‌ساز‌ها به آن "سوما" می‌گویند، افزود: هورمون رشد سبب زیاد شدن عضلات و کم شدن چربی‌ها می‌شود و بیماری آکرومگالی از عوارض مصرف این هورمون رشد است که علائم و عوارض مشخصی دارد به این صورت که استخوان‌های صورت به ویژه پیشانی و فک در اثر استفاده طولانی از این دارو‌ها بزرگ می‌شود و فرد ظاهری شبیه شخصیت کارتونی «شرک» به دست می‌آورد.

نیکوسیر فشار خون، نارسایی قلبی، اختلال دید و ایجاد برخی تومور‌ها و سردرد‌های شدید و دیابت از نوع وابسته به انسولین را از عوارض مصرف هورمون رشد دانست.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: کشیدگی و پارگی تاندون‌ها از عوارض بسیار مهم و خطرناک سوءاستفاده از هورمون رشد است و بعد از قطع آن، به سرعت عضلات تحلیل رفته و چربی جایگزین آن‌ها خواهد شد و فرد به شدت چاق و بد فرم می‌شود.

وی تصریح کرد: برای شناسایی مکمل‌های غذایی و ورزشی اصلی از قاچاق می‌توانید با ارسال کد ۱۶ رقمی اصالت کالا به سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ یا ارسال کد رهگیری UID در سایت www.ttac از سلامت محصول مورد استفاده مطمئن شوید.

جهرم در فاصله‌ی ۱۹۳ کیلومتری از شیراز قرار دارد.
انتهای پیام/ر

برخورد با واحد‌های فروش مکمل‌های غیرمجاز در جهرم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.