سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غذای پرطرفدار ایرانی که رکورددار مسمومیت هاست/ با مشاهده این علائم فوری به پزشک مراجعه کنید

رئیس جامعه متخصصان داخلی کشور در خصوص بیشترین آمار مسمومیت ها بر اثر مصرف یک غذای ایرانی توضیحاتی داد.

ایرج خسرونیا رئیس جامعه متخصصان داخلی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد شایع‌ترین بیماری داخلی در روزهای گرم سال بیان کرد: اکنون مسمومیت غذایی بیش از هر بیماری دیگری در کشور جولان می‌دهد؛ موضوعی که بخش قابل توجهی از آن به سهل‌انگاری خانواده‌ها در رعایت بهداشت غذایی باز می‌گردد.

وی بیان کرد: اسهال، استفراق، حالت تهوع و سرگیجه مهمترین علائم مسمومیت غذایی به شمار می‌رود که در صورت رویت هر یک از این نشانه‌ها باید فرد مبتلا را فورا و طی کمتر از یک ساعت به نزدیک‌ترین مرکز درمانی برای انجام اقدامات درمانی اورژانس رساند زیرا معمولا در بیشتر موارد نشانه‌های یاد شده بعد از اثرگذاری منفی ماده غذایی مسموم در بدن روی می‌دهد که حداقل 3 الی 6 ساعت یا حتی 24 ساعت طول می‌کشد بنابراین رساندن فوری بیمار به مرکز درمانی مهمترین اقدام اورژانسی است که می‌توان برای نجات جان وی انجام داد، در غیر این صورت به دلیل کم‌آبی و افزایش سموم ناشی از غذای مصرفی در بدن  خطر مرگ برای بیمار محتمل است.

هواداران کباب کوبیده بیش از یک ساعت بیرون از یخچال نگذارند

رئیس جامعه متخصصان داخلی کشور ادامه داد: هم اکنون بین 10 تا 15درصد مراجعات روزانه اورژانس‌ها مربوط به مسمومیت‌های غذایی است که در این میان مسمومیت‌های ناشی از مصرف گوشت چرخ‌کرده و کبابی آن هم به علت نگه‌داری طولانی مدت در محیط خارج از یخچال است، بنابراین  توصیه می‌شود هواداران و علاقه‌مندان به کباب کوبیده گوشت چرخ‌کرده را تا حد امکان به صورت کاملا فریز شده با خود حمل کنند و بلافاصله بعد از آب شدن مصرف کنند در این غیر این صورت تا حد امکان از حمل این گروه غذایی به تفرجگاه‌ها آن هم در شرایط کنونی آب و هوایی خودداری کنند.

خسرو نیا یاد آور شد: هم اکنون بیشتر مراجعات ناشی از مسمومیت غذایی مربوط به مصرف کباب کوبیده در خارج از منزل است که افراد گوشت چرخ کرده را با خود ساعت ها بیرون از یخچال حمل و نگهداری می کنند و همان را به شکل کباب مورد استفاده قرار می دهند،  این درحالی است که کارشناسان بهداشت نیز تا کنون بارها نسبت به رعایت بهداشت غذایی تاکید ویژه داشته اند اما باید فرهنگ سازی در این زمینه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد .

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.