سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبری بیست و یکمین کنگره علمی انجمن اوپتومتری مطرح شد؛

تعرفه‌های اوپتومتری باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد/ دنیا با سونامی نزدیک بینی مواجه است

دبیر علمی بیست و یکمین کنگره انجمن علمی اوپتومتری ایران گفت: امروز به جهت سبک زندگی دنیا با سونامی نزدیک بینی مواجه است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  علی میرزاجانی دانشیار گروه اوپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس انجمن علمی اوپتومتری ایران در نشست خبری بیست و یکمین کنگره علمی انجمن اوپتومتری که امروز در محل انجمن برگزار شد، درباره لنزهای تماسی اظهار کرد: متأسفانه سال گذشته به شکل کلینیکی با عوارض ناشی از تجویز نادرست لنز برخورد کردیم زیرا این لنزها را افرادی که صلاحیت تجویز لنز را نداشتند، تجویز می‌کردند در حالی که باید تنها اوپتومتریست‌ها و متخصصان چشم به این کار اقدام کنند.

وی بیان کرد: تهیه لنز از آرایشگاه‌ها، عینک سازی‌ها و مراکز غیرمجازی که در خصوص لنز هیچ فعالیتی ندارند ممنوع است؛ طبق قانون  تنها در مراکز پروانه دار اپتومتریست‌ و چشم پزشکی اجازه تجویز لنز را دارند و هر جسمی که روی چشم قرار می‌گیرد باید با مشورت اپتومتریست و چشم پزشک باشد.

فقط بیمه‌های تکمیلی خدمات اپتومتری را تحت پوشش دارند

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران درباره تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات اپتومتری افزود: طی سه سال گذشته کارهای اولیه‌ای برای تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات اپتومتری انجام دادیم اما متأسفانه امروزه تعرفه‌های اپتومتری از جیب مردم پرداخت می‌شود؛ تعرفه‌های اوپتومتری باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد، زیرا این کار علاوه بر اینکه به نفع مردم است منفعت سازمان‌های بیمه گر را هم به همراه دارد؛ امروزه تنها بیمه‌های تکمیلی خدمات اپتومتری را تحت پوشش خود قرار می‌دهند و بیمه‌های پایه این کار را نمی‌کنند.

میرزاجانی تأکید کرد: به تازگی جلسه‌ای را با مسئولان جهاد دانشگاهی برگزار کردیم که در این جلسه درباره دوره‌های مربوط به لنز تماسی و عینک طبی صحبت کردیم؛ برپایی این دوره‌ها مغایر قانون بود بنابراین مسئولان جهاد دانشگاهی پذیرفتند که دیگر این دوره‌ها را برگزار نکنند؛ طول دوره برگزاری لنز تماسی حدود سه ماه بود ولی دوره عینک طبی به مدت طولانی تری نسبت به لنز تماسی برگزار می‌شد.

وی تصریح کرد: طبق آخرین رأی دیوان عدالت اداری ساخت عینک طبی جزء مشاغل صنوف عام نیست و از لیست مشاغل مورد تأیید نظارت بر اصناف حذف شد.

رئیس انجمن علمی اوپتومتری ایران درباره شعار سال گذشته انجمن اوپتومتری wcoجهانی و سازمان بهداشت جهانی اظهار کرد: شعار سال گذشته بینایی را به حساب بیاورید بود که این شعار به لزوم اهمیت انجام چکاپ‌های دوره‌های بیمه‌ای اشاره می‌کند؛ این چکاپ‌ها باعث می‌شوند که اختلالات بینایی با موفقیت بیشتر و با هزینه کمتر درمان شوند به طوری که کودکان پیش از سنین مدرسه باید در دو نوبت(سه سالگی و پیش از دبستان) این چکاپ‌ها را انجام دهند و در دوران مدرسه باید سالیانه یک بار برای انجام این چکاپ‌ها به اپتومتریست مراجعه کنند؛ افرادی که هم در سنین 20 تا 40 سالگی هستند باید هر 2 سال یک بار نزد اوپتومتریست بروند و اشخاص پس از سن 40 سالگی باید سالیانه یک بار این چکاپ‌ها را انجام دهند.

عیوب انکساری شایع ترین علت اختلالات بینایی و نابینایی افراد

در ادامه این نشست ابراهیم جعفرزاده پور عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر علمی بیست و یکمین کنگره انجمن علمی اوپتومتری ایران، اظهار کرد: کنگره امسال با توجه به تجربیات سال‌های گذشته و سیاست‌های کلان در کشور برگزار شد؛ در این کنگره سعی کردیم که به مقالات و سخنرانی‌ها توجه بیشتری داشته باشیم زیرا این مقالات و سخنرانی‌ها می‌تواند مشکلات داخل کشور را حل کند.

وی درباره بیشترین علت اختلالات بینایی و نابینایی افراد، بیان کرد: عیوب انکساری بیشترین علت اختلالات بینایی و نابینایی افراد است. خوشبختانه سالهاست که طرح غربالگری تنبلی چشم در سنین 3 تا 6 سال در کشور انجام می‌شود؛ تنبلی چشم در سال‌های 63-64 حدود 8 درصد شیوع داشت که امروزه این رقم به کمتر از یک درصد(67صدم درصد) رسیده است و این رقم نشان دهنده نقش مهم متخصصان اپتومتریست بوده است در واقع اپتومتریست‌ها در سطح اول معاینه‌های چشم پزشکی قرار دارند.

دبیر علمی بیست و یکمین کنگره انجمن علمی اوپتومتری ایران افزود: باید به جایگاه اوپتومتریست‌ها در طرح تحول سلامت و پزشک خانواده توجه ویژه‌ای داشته باشیم؛ مشکلات بینایی که در سنین بزرگسالی اتفاق می‌افتد علت دوم کم بینایی اشخاص هستند بنابراین برای پیشگیری از بروز این اختلالات غربالگری بیماران بسیار کمک کننده است.

وی افزود: متأسفانه طرح ملی در زمینه غربالگری اختلالات بینایی و بزرگسالی مانند آب مروارید، گلوکوم(آب سیاه) و اختلالات شبکیه را نداریم و طبق بررسی‌های انجام شده شیوع اختلالات گلوکوم و آب مروارید در سال‌های اخیر در استان هرمزگان نسبت به نیمه شمالی کشور بسیار بیشتر بود زیرا شدت تابش اشعه خورشید در این استان بسیار زیاد است بنابراین افرادی که در این استان زندگی می‌کنند باید حتما از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنند.

جعفرزاده‌پور تأکید کرد: انجام طرح‌های غربالگری در سنین میانسالی و کهنسالی سبب می‌شود که هزینه‌های بهداشتی و درمانی به میزان چشمگیری کاهش پیدا کند؛ امروزه به علت وجود تحریم‌ها در کشور ورود بسیاری از لوازم چشم پزشکی مهم و معتبر به داخل کشور با مشکل مواجه شده است؛ در این میان برخی از سودجویان از فرصت سوء استفاده کرده و لنزهای تقلبی را به کشور وارد می‌کنند بنابراین مردم باید با مراجعه به سایت اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت از اصالت لنز خود اطمینان حاصل و لنزها را تنها از مراکز مجاز خریداری کنند.

وقوع سونامی نزدیک بینی در دنیا

دبیر علمی بیست و یکمین کنگره انجمن علمی اوپتومتری ایران درباره سونامی نزدیک بینی در دنیا اظهار کرد: امروزه استفاده زیاد از صفحات دیجیتالی(موبایل)،‌ تبلت، کامپیوتر و صفحات تلویزیون با ابعاد بزرگ و موبایل، در سنین رشد باعث ایجاد عیوب انکساری به ویژه نزدیک بینی شده است، البته در 15 سال گذشته دور بینی شیوع بیشتری در جامعه داشت ولی امروزه تکنولوژی‌های جدید باعث شده است که افراد دچار نزدیک بینی شوند.

جعفرزاده‌پور بیان کرد: عیوب انکساری نزدیک بینی در دوران کودکی می‌تواند مشکلات زیادی را در شبکیه و در دوران بزرگسالی به همراه داشته باشد.

ارتباط تنگاتنگ علم و تکنولوژی

در ادامه نشست عبدالله فرزانه عضو هیئت مدیره انجمن علمی اوپتومتری ایران و مسئول شرکت‌های حامی بیست و یکمین کنگره سراسری انجمن علمی اوپتومتری ایران با اشاره به ارتباط تنگاتنگ علم و تکنولوژی با یکدیگر اظهارکرد: علم و تکنولوژی با هم در ارتباط هستند به طوری که علم باعث ارتقای تکنولوژی و از سوی دیگر تکنولوژی موجب ارتقای علم و دانش می‌شود.

وی بیان کرد:‌ طی سالهای گذشته اپتومتریست‌ها با کمترین هزینه فعالیت می‌کردند ولی امروزه هر سال دستگاه‌های جدیدی در حوزه اپتومتری ساخته می‌شوند و اپتومتریست‌ها باید با تکنولوژی‌های به روز دنیا آشنا باشند.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی اپتومتری ایران گفت: در کنگره امسال حدود 50 شرکت داخلی تجهیزات پزشکی و عدسی‌های تماسی حضور دارند و  از شرکت‌هایی که تمایل دارند محصولاتشان از طریق اپتومتریست‌ها به مردم عرضه شوند حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/

پگاه آقایی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.