وی افزود: پخش کتاب یکی از معضلات بسیار بزرگ در زمینه اقتصاد کتاب است؛ چون هیج مرکز مشخص و هیچ شخصی پخش کتاب را برعهده نمیگیرد. پخش کتاب هنوز به شکل سنتی و قدیمی اش انجام میشود. این بخش بی برنامه پیش میرود و به همین دلیل کسی به پخش کنندگان کتاب اعتماد نمیکند. از طرف دیگر تضمینی برای خرید کتاب وجود ندارد.
مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال با اشاره به برگزاری نمایشگاههای کتاب در شهرستانها بیان کرد: برگزاری نمایشگاههای مختلف در شهرستانها سبب میشود کسانی که کتابخوان هستند، کتاب مورد نیازشان را تهیه کنند. این کار همزمان با پخش کتاب در شهرستانها انجام میشود. در نتیجه فروشگاههای کتاب در شهرستانها باید دو تا سه ماه کار خود را تعطیل کنند.
عابدینی با اشاره به اینکه پخش کنندگان کتاب نمیتوانند پولشان را به ناشران پرداخت کنند، اظهار کرد: پخش کتاب سر و سامان درستی ندارد؛ نمیتوان شرایطی برای بهبود وضعیت پخش کتاب ایجاد کرد. تنها کاری که خود ناشران میتوانند برای پخش کتاب هایشان انجام دهند، تخصصی شدن است. این کار باعث میشود مخاطبانشان آنها را بشناسند و به پخش کنندگان کتاب برای عرضه کتاب هایشان اعتماد دشته باشند. پخش کنندگان کتاب هم کتابی را که فروش بیشتری دارد، برای پخش انتخاب میکنند.
مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال با اشاره به فروش کتاب از طریق فضای مجازی تصریح کرد: به ناشران پیشنهاد میکنم کتاب هایشان را در فضای مجازی بفروشند. آنها باید به راهکارهای جدید توزیع و پخش کتاب روی بیاورند. امروزه عرضه کتاب از طریق پخش کنندگان شیوهای قدیمی است و کسی هم به پخش کنندگان کتاب اعتماد نمیکند. من هنوز نتوانسته ام پولم را پس از حدود یک سال از یکی از پخش کنندگان بزرگ کتاب بگیرم. در حالی که پول کتابی که از طریق سایت انتشاراتی ام میفروشم، همان لحظه در حسابم است.
انتهای پیام/