سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

دهه کرامت مروج امید و نشاط اجتماعی باشد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تلاش دشمن برای یأس‌پراکنی و افزایش ناامیدی در جامعه گفت: دهه کرامت در چنین فضایی می‌تواند مروج امید، نشاط اجتماعی و شادی در کشور باشد.

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت که امروز شنبه (۱۶ تیرماه) در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد؛ زمان‌های مبارک و متبرک را یکی از سرمایه‌های اجتماعی و معنوی هر جامعه‌ای برشمرد و گفت: از آن جا که این روزها با حافظه و سابقه تاریخی همراه هستند یک سرمایه، ذخیره و منبع اجتماعی به شمار می‌آیند.

وی دهه کرامت را سنجشی برای تبدیل زمان‌های مبارک و متبرک به ذخیره و منبع عظیم اجتماعی معرفی کرد و اظهار داشت: حضرت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) سرمایه‌های اجتماعی و معنوی عظیمی هستند که از گذشتگان به دست ما رسیده‌ و ما باید این سرمایه‌های عظیم را در راستای کارکردهای اجتماعی مورد استفاده قرار دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به انتخاب شعار «خدمت کریمانه به رسم اهل بیت (ع)» به عنوان شعار دهه کرامت در سال ۱۳۹۷ گفت: جامعه ما کارکردگرا شده و به دنبال این است که بداند مناسبت‌ها و زمان‌های مبارک و متبرک مانند دهه کرامت چه تاثیری در زندگی و جامعه ما دارد.

صالحی بیان کرد: هر اندازه مناسبت‌های دینی و زمان‌های مختلف را با کارکردهای اجتماعی همراه کنیم، در تعمیق و تثبیت باورهای دینی مردم اثرگذارتر خواهد بود و در همین راستا انتظار دارم دستاوردهای دهه کرامت در حوزه خدمت کریمانه پس از پایان این دهه به طور عملیاتی و شفاف ارائه شود.

صالحی: شعار دهه کرامت در حد شعار باقی نماند

وی با بیان اینکه گاهی شعارهای مطرح در کشور در حد همان شعار باقی مانده و دستاورد و کارکرداجتماعی مشخصی ندارد، گفت: باید مراقب بود شعار دهه کرامت در سال ۱۳۹۷ در حد شعار باقی نماند و دستاوردهای آن را در گسترش خدمت کریمانه در کشور مشاهده کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی در هر موضوعی برای رسیدن به نتایج مفید و کاربردی، خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی برای تبدیل مناسبت‌های دینی و زمان‌های مقدس و مبارک به سرمایه‌های سرشار و عینی اجتماعی ضروری است، همان‌طور که نفت از ابتدا ثروت به حساب نمی‌آمد اما پس از اکتشاف، تاسیس پالایشگاه‌ها و تبدیل نفت به فرآورده‌های مفید، این سرمایه به ثروت اجتماعی و مادی تبدیل شد.

صالحی ادامه داد: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت باید در طول سال و نه صرفا در دو ماه منتهی به دهه کرامت برنامه‌ریزی داشته باشد، ضمن اینکه دبیرخانه آن باید از ظرفیت هیئت‌های اندیشه‌ورز و هفت کارگروه این شورا استفاده کند و برای برگزاری برنامه‌های دهه کرامت برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشد.

وی گفت: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت نیازمند کارهای پژوهشی دقیق و تبیین دستاوردهای این میزان برنامه‌هایی است که اعتاب مقدسه و دستگاه‌های مختلف در دهه کرامت انجام می‌دهند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه با اشاره به ریشه‌دار بودن فرهنگ سوگ در تاریخ ایرانیان اظهار کرد: «تخلیه روانی» یکی از دستاوردهای فرهنگ سوگ است که ما نباید اهمیت آن را نادیده بگیریم.

صالحی ادامه داد: آنچه در این میان جای خالی آن احساس می‌شود توازن میان دو فرهنگ سوگ و شادی است، بنابراین یکی از اهداف دهه کرامت باید ارتقای فرهنگ نشاط و شادی در جامعه باشد.

وی با اشاره به تلاش دشمن برای یأس‌پراکنی و افزایش ناامیدی‌ در کشور بیان کرد: دهه کرامت در چنین وضعیتی باید فضای امید، نشاط اجتماعی و شادی را در جامعه گسترش دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دهه کرامت باید به کمک امید‌آفرینی، نشاط‌‌‌ زایی و شادی‌پراکنی در کشور بیاید.

نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت با حضور دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، نمایندگان آستان قدس رضوی، آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه (ع) حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) و آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) و همچنین ۳۱ دستگاه عضو این شورا برگزار شد و نمایندگان این مراکز به بیان مهم‌ترین برنامه‌های خود در دهه کرامت سال ۱۳۹۷ پرداختند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.