دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، به هشدارها در مورد این که این تنش به حال آمریکا مضر خواهد بود توجهی نشان نداده است. این در حالی است که چین علاوه بر اعمال تعرفه بر واردات برخی کالاها از آمریکا، سلاح های دیگری نیز در اختیار دارد.
یک تحلیلگر امور آسیا در این خصوص گفت: پکن می تواند علیه محصولات آمریکایی پر فروش در چین مثل ماشین های بیوک تعرفه اعمال کند. گرچه کالاهای کمی وجود دارند که چین بتواند بر واردات آن ها از آمریکا تعرفه اعمال کند اما تجربه نشان داده که این کشور می تواند از اقدامات متنوع دیگری برای مقابله با آمریکا استفاده کند.
مسئولین گمرکی چین هم اکنون نظارت ها بر برخی کالاهای آمریکایی مانند گوشت و ماشین های سواری را افزایش داده اند.
اکنون جنرال موتورز در چین بیشتر از آمریکا فروش دارد و بسیاری از برندهای دیگر آمریکایی نیز از بازار چین که روز به روز پررونق تر می شود سود سرشاری کسب می کنند. کارشناسان بر این باورند چین می تواند یا بر این شرکت ها محدودیت اعمال کند یا این که مصرف کنندگان چینی را تشویق به بایکوت کردن خرید کالاهای تولیدی این شرکت ها نماید.
یک کارشناس چینی نیز بر این باور است که پکن باید یک جنگ تبلیغاتی را به راه بیاندازد که مسئولین این کشور را قادر سازد چین را از عواقب تصمیم جدید آمریکا در امان نگه دارند. این اقدامات در گذشته هم صورت گرفته و اثبات شده که هم موثر و هم سریع هستند چرا که به هنگام بروز اختلافات سیاسی بین پکن با توکیو و همچنین سئول، منجر به کاهش 50 درصدی فروش اتوموبیل های تولیدی این دو کشور شدند.
سال گذشته وقتی یک شرکت خرده فروش کره جنوبی،قطعه زمینی در اختیار سپر دفاع ضد موشکی آمریکا قرار داد، مصرف کنندگان چینی وارد عمل شده و با تحریم کالاهای آن، موجب تعطیلی سه چهارم مغازه های این شرکت در چین شدند.
چین همچنین ممکن است تعداد دانشجویان توریستی را که سالانه به آمریکا سفر می کنند کاهش دهد که ضربه بزرگی به اقتصاد آمریکا خواهد بود. میزان هزینه این دانشجویان برای سفر یا تحصیل در آمریکا با هزینه واردات سویا و هواپیما -که دو کالای عمده وارداتی این کشور هستند- از آمریکا، برابری می کند. چین قبلا چنین محدودیت هایی را بر تایوان و کره جنوبی اعمال کرده بود.
بوئینگ یک چهارم هواپیماهایش را در چین که دومین بازار بزرگ جهان است به فروش می رساند و در این زمینه غول هواپیماسازی آمریکا با رقیب فرانسوی خود ایرباس رقابتی تنگاتنگ دارد. از آن جا که اکثر شرکت های هواپیمایی چین دولتی هستند این امر می تواند یکی از نقاط اعمال فشار بر آمریکا باشد.
چین 1.2 تریلیون دلار در خزانه داری آمریکا اوراق قرضه دارد و مسئولان چینی نیز طبق گزارش ها خرید های خود را کم یا متوقف کرده اند تا از این راه به آمریکا فشار وارد کنند. در نهایت اگر حربه اقتصادی موثر واقع نشود، آمریکا به لحاظ سیاسی نیاز به چین دارد که همین مسئله میتواند ابزاری برای اعمال فشار در اختیار پکن قرار دهد.
انتهای پیام/