به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ عیدی مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان در نشست خبری با رسانهها، گفت: با توجه به وجود مدارس کانکسی در کشور این استان هم مستثنی نیست، و هم اکنون حدود ۳۰۰ کلاس درس کانکسی در استان وجود دارد و این اجتناب ناپذیر است چراکه در مناطق صعب العبور یا مدارس کم دانش آموز برای دو نفر احداث ساختمان در اولویت نیست.
مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه از سال قبل ورود یافته ایم تا مدارس کانکسی استان را به حداقل برسانیم تصریح کرد: با تلاش خیرین، ۳۱ مدرسه کانکسی به مدرسه ساختمانی تبدیل شده و این موضوع در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به نتایج برگزاری جشنواره بیستم خیرین مدرسه ساز در مراغه گفت: کمک ریالی خیرین در این جشنواره بسیار خوب بود و خیرین نیک اندیش بیش از ۸۶.۳ میلیارد تومان برای احداث مدرسه در استان تعهد کردند.
عیدی با اشاره به نتایج برگزاری جشنواره بیستم خیرین مدرسه ساز در مراغه اظهار داشت: کمک ریالی خیرین در این جشنواره بسیار خوب بود و خیرین نیک اندیش بیش از ۸۶.۳ میلیارد تومان برای احداث مدرسه در استان تعهد کردند.
وی از افزایش بیست درصدی کمکهای خیرین نسبت به جشنواره قبلی خبر داد و گفت: این جشنواره با رویکرد «رویش نیک اندیشان جوان» بود که حرکت خوبی از سوی خیرین جوان شاهد بودیم.
مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه آذربایجان شرقی در برگزاری جشنوارههای مختلف حرف اول را زده است افزود: در جشنواره هجدهم و نوزدهم، استان ما رتبه اول کشور را کسب کرد و در جشنواره بیستم هم که پس از ارزیابی اعلام خواهد شد، بر اساس شواهد میتوانیم رتبه اول خود را حفظ کنیم.
وی با اشاره به اینکه سالهاست که وضعیت اعتبارات دولتی با مشکل مواجه است، ولی خیرین این خلاء را به خوبی پر کرده اند اضافه کرد: در سال ۹۶ ادارات استان، تخصیص ریالی اعتبارات حدود ۳۰ درصد بود و ۵۰ درصد هم تخصیص تملک دارایی بود، ولی در نوسازی مدارس استان، تملک دارایی بیش از ۷۰ درصد بود.
عیدی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۳ پروژه با ۳۴۷ کلاس درس در استان اجرا شد، خاطر نشان کرد: ۴۹ پروژه با ۱۸۷ کلاس، خیر ساز، ۷ پروژه با ۴۷ کلاس مشارکتی و بقیه مدارس دولتی با اعتبارات دولتی احداث شده است.
وی آمار پروژههای عمرانی و احداث مدارس استان در سال ۹۷ را مورد اشاره قرار داد و گفت: امسال ۴۱۲ کلاس در قالب ۶۸ پروژه تحویل میدهیم که ۲۶ پروژه مردمی، ۱۸ پروژه دولتی و ۲۴ پروژه به صورت مشارکتی اجرا میشوند.
مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی وضعیت فضاهای آموزشی استان را یادآور شد و تصریح کرد: آمار مدارس فرسوده استان غصه دار است، ولی باید با اطلاع رسانی، خیرین هم ورود یابند.
وی خاطرنشان کرد: ۲۴ هزار کلاس درس فیزیکی در آذربایجان شرقی داریم که ۱۰۲۰۰ کلاس مستحکم است و آیین نامه ۲۸۰۰ در آن رعایت شده، اما ۷۵۰۰ کلاس، عمر مفید خود را از دست داده که نیازمند تخریب و بازسازی است.
عیدی افزود: ۶۲۰۰ کلاس درس هم نیمه مستحکم است و نیازمند مقاوم سازی و نه تخریب است. پروژه شاخص مقاوم سازی، مدرسه شهید رجایی ورزقان بود که ماهها بعد از زلزله ارسباران به عنوان بیمارستان استفاده کردند و این افتخاری برای سازمان نوسازی در موضوع احداث و مقاوم سازی است.
وی با بیان اینکه در بودجه ۹۷ اعتبارات عمرانی نوسازی کاهش دارد که این کاهش در استان حدود ۴۰ درصد است ابراز داشت: از خیرین برای ورود به این موضوع استمداد میطلبیم.
مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی، در مورد تجهیز مدارس استان، گفت: خیرین «مدرسه ساز» و «مدرسه یار» داریم که مدرسه یاران در نوسازی تجهیزات و هوشمندسازی مدارس فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه در مدارس نوساز مشکل تجهیزات نداریم و برخی از کلاسها را هوشمند سازی میکنیم ادامه داد: مدارس قدیمی هم که مشکل تجهیزات دارند، از سال ۹۲ با قانون استاندارد سازی گرمایش مدارس، تجهیزات جایگزین نصب شده است، ولی این رقم جوابگوی نیازها نیستند که پیشنهاد میکنیم خیرین در حوزه تجهیزات هم کمک کنند.
انتهای پیام/ش