سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور:

شاخص‌های پیشرفت را باید خودمان طراحی کنیم/ رسالت دانشگاه‌ها تاثیرگذاری بر توسعه ملی است

نمکی گفت: بزرگترین رسالت دانشگاه‌های کشور تأثیرگذاری در روند توسعه ملی است که با پنج یا ۱۰ دانشگاه نمی‌توان به آن امیدوار بود.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سعید نمکی معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان شرایط سیاسی و علمی کشور در نشست هم اندیشی ارتقای 10 دانشگاه و پژوهشگاه‌ برتر کشور در تراز بین‌المللی بیان کرد: معتقدیم در روزهایی که با تحریم مواجهیم دانشگاه‌ها بهتر می‌توانند به کشور کمک کنند.
 
نمکی افزود: حمایت‌های مالی از دانشگاه ها در بودجه کشور افزایش یافته است همچنین تخصیص صد درصدی هزینه آموزشی دانشگاه‌ها و هزینه پژوهشی آنها را شاهد بودیم.
 
وی ادامه داد:  غذای یک دانشجو در دانشگاه‌های جهان در کمترین حالت کمتر از 10 دلار نیست ولی در دانشگاه‌های کشور غذای دانشجویان با قیمتی زیر 2 دلار عرضه می‌شود بنابراین  باید بر مبنای قدرت خرید در کشور میزان حمایت‌های مالی از دانشگاه‌ها مشخص شود.

وی با اشاره به موضوع ارتقای دانشگاه‌های کشور بیان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که شاخص‌های ارتقا و الگوهای پیشرفت را خودمان طراحی کنیم، هیچ دانشگاهی در جهان شرایط دانشگاه‌های کشورمان را ندارند؛ در کشورهای دیگر بخش خصوصی قدرتمند در نظام آموزشی وجود دارد اما در کشور ما رقیب خصوصی قدرتمندی در نظام آموزش عالی نیست.

علم باوری و دانشگاه گرایی هنوز جایگاه خودش را ندارد

نمکی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: امروز دانشگاه‌های ما در حساس‌ترین مقطع زمانی به سر می‌برند بزرگترین رسالت دانشگاه‌های کشور تأثیرگذاری در روند توسعه ملی است؛ با پنج یا 10 دانشگاه نمی‌توان به توسعه امیدوار بود، متأسفانه هنوز علم باوری و دانشگاه گرایی نقش خود را پیدا نکرده است تا زمانی که مسئولان، دانشگاه را اتاق فکر توسعه نبینند این پازل ارتقای دانشگاه‌ها کامل نخواهد شد.

معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور یادآور شد: نباید در زمینه ارتقای دانشگاه‌ها منتظر دعوت کسی یا گروهی بود، دانشگاه باید هرگاه که این نیاز را احساس کرد وارد عرصه شده و در آگاهی بخشی موثر باشد؛ استاد دانشگاه نباید منتظر دعوت کسی برای نقش آفرینی باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.