سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری اختتامیه جایزه قلم زرین

آیین اختتامیه جایزه قلم زرین، عصر امروز در انجمن قلم با حضور شاعران و نویسندگان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  آیین اختتامیه جایزه قلم زرین عصر امروز در انجمن قلم با حضور رضا اسماعیلی شاعر، مرتضی امیری اسفندقه شاعر، راضیه تجار نویسنده برگزار شد.

در این مراسم محمدرضا سرشار رییس انجمن قلم با اشاره به اینکه درآمد ما در انجمن قلم از حق عضویت اعضای انجمن است,بیان کرد:درآمد انجمن قلم تنها برای یک ماه کفایت می کند و برای یازده ماه بعد باید انجمن تلاش کند تا وضعیت خود را در شرایط مطلوب حفظ کند.

وی افزود:اگر نهادهای فرهنگی در این سالها نبودند,مراسمی مانند جایزه قلم زرین را نمی توانستیم برگزار کنیم.

سرشار ادامه داد:امیدواریم نهادهای فرهنگی کمک خود را از ما دریغ نکنند چرا که جایزه قلم زرین یکی از پربارترین جوایز ادبی در این سال ها است.

وی بیان کرد:برگزاری مراسم این جایزه, کار بزرگی است که با کمک دوستان فرهنگی ما ادامه پیدا کرده است و این جایزه سبب شد که بهترین های شعر و داستان و ادبیات کودک و نوجوان به جامعه ما معرفی شوند و بتوانیم قدردانی مختصری از پدید آورندگان داشته باشیم.

رییس انجمن قلم گفت:قاعدتا هر نویسنده و شاعری اثر خود را یک شاهکار می داند.

سرشار ادامه داد:معمولا در جشنواره هایی مانند قلم زرین عده ای انتخاب  نمی شوند که فکر می کنند به آنها ستم شده است اما در حقیقت اینگونه نیست و باید بپذیریم که هیچ غرضی در انتخاب برگزیدگان نیست.

محمد میرکیانی درباره راضیه تجار گفت:بیش از سی سال پیش که جمعی از اهل قلم سخت دلبسته نثر بودند موجی از داستان ها با نثرآهنگین چاپ می شد در آن زمان  خانم تجار یک داستان کوتاه با عنوان هفت بند منتشر کرد که این تردید ایجاد شد که هفت بند یک آغاز است.

این نویسنده گفت:اندیشه جاری در داستان ,فضاسازی و شخصیت پردازی جزو ویژگی های داستان هفت بند بود.

میرکیانی گفت:بعضی از نویسندگان باید تلاش کنند تا اثرشان موجی در ادبیات ایجاد کند که تجار از همین نویسندگان بود,کم کم آثار شان در مجله ادبی منتشر و بعد در قالب کتاب چاپ شد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به اینکه خانم ها در انقلاب ما نقش اساسی داشتند اظهار کرد:خانم ها در دوران انقلاب ما داستان ساز بودند.

وی افزود:از اول انقلاب اسلامی چشم به راه خانم هایی بودیم که در شعر و داستان چهره شوند. در اوایل انقلاب خانم سپیده کاشانی را داشتیم که پشتوانه خانم های شاعر جوان بودند،سال های بعد این عرصه کمتر با نام کسی همراه بود الان سال هاست وقتی در ذهنم در این عرصه جستجو می کنم نام خانم تجار در ذهنم می درخشد. از اوایل تاسیس انجمن این افتخار را داشتم دنباله روی دوستان بودم هر وقت صحبت از انجمن قلم ایران می شد خانم تجار اینجا حضور داشت. کاری که خانم تجار کرد دو جنبه تولید آثار ادبی، تربیت یک نسل داستان نویس خصوصا در عرصه انقلاب بود. این هر دو کار بایسته ای است.

در این مراسم علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به سوالی که برای اهالی فرهنگ مطرح می‌شود،گفت: چه ویژگی دلیل موفقیت یک اثر ادبی در جامعه است برخی گفتند اگر شمارگان یک کتاب بالا باشد موفق است برخی گفتند جوایز متعدد ادبی ببرد برخی می گویند نظر منتقدان اهمیت دارد بعصی گفتند توجه رسانه ها مهم است برخی گفتند اثر گذاری در اثار ادبی دیگر اهمیت دارد.

وی افزود: اثری که خوانندگان بیشتری در کتابخانه‌های کشور داشته باشد کتاب موفقی است. ما کتاب های زیادی می خریم و نمی خوانیم از سال 93 تا کنون میزان امانت کتاب های مختلف را بررسی کردیم حاصل این بررسی را به ناشران مختلف اعلام می کنیم براساس همین آمار فضای اجتماعی و التهابات سیاسی تاثیر چندانی در امانت کتاب از کتابخانه ها ندارد جوایز ادبی و فضای رسانه ای هم در این مسئله تاثیری ندارد. برخی کتاب ها ممکن است متناسب با شرایط مختلف فرهنگی و اجتماعی و نیاز جوانان مورد اقبال واقع شود آنچه اهمیت دارد ماندگاری و پایداری در امانت گرفتن کتاب است در سال های گذشته قصه های خوب برای بچه های خوب کتابی بود که همواره امانت گرفته شد در سال 95 هر جلد مجموعه بیش از دوازده هزار بار امانت گرفته شد.

مختارپور عنوان کرد: اثری که خوانندگان بیشتری در کتابخانه‌های کشور داشته باشد کتاب موفقی است. ما کتاب های زیادی می خریم و نمی خوانیم از سال 93 تا کنون میزان امانت کتاب های مختلف را بررسی کردیم، حاصل این بررسی را به ناشران مختلف اعلام می کنیم براساس همین آمار فضای اجتماعی و التهابات سیاسی تاثیر چندانی در امانت کتاب از کتابخانه ها ندارد جوایز ادبی و فضای رسانه ای هم در این مسئله تاثیری ندارد. برخی کتاب ها ممکن است متناسب با شرایط مختلف فرهنگی و اجتماعی و نیاز جوانان مورد اقبال واقع شود انچه اهمیت دارد ماندگاری و پایداری در امانت گرفتن کتاب است در سال های گذشته قصه های خوب برای بچه های خوب کتابی بود که همواره امانت گرفته شد در سال 95 هر جلد مجموعه بیش از دوازده هزار بار امانت گرفته شد.

در پایان آیین اختتامیه جایزه قلم زرین در حوزه پژوهش و نقد ادبی کتاب های ادبیات و اندیشه علمی تخیلی اثر احمد قصاع، درس گفتار های نقد ادبی احمد خاتمی در جایزه قلم زرین برگزیده شد ،در بخش شعر کودک و نوجوان ابان در ترافیک داوود لطف الله، شعر بزرگسال سیاه مست تاک مرتضی امیری اسغندقه، در حوزه داستان کودک و نوجوان باغ خرمالو هادی حکیمیان، روایتی ساده از ماجرایی پیچیده ابراهیم حسن بیگی و در حوزه داستان و رمان بزرگسال گیلداد حسن قلی پور برگزیده شد، همچنین در این مراسم از انتشارات شهرستان ادب و سوره مهر و راضیه تجار تقدیر شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: ادبیات ، بازار نشر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.