سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یادداشت مهمان/

رکوردداران گرانی خودرو، ارز دولتی گرفته بودند!/ماجرای 600 میلیارد اسکناس باد آورده

انتشار لیست شرکت های دریافت کننده ارز دولتی برای واردات خودرو پشت پرده 600 میلیارد سودجویی شرکت های خودرویی را برملاء کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان - انتشار دومین لیست از شرکت های دریافت کننده ارز دولتی که مربوط به شرکت های واردکننده خودروهای خارجی و همچنین شرکت های خودروسازی است، نشان می دهد در مجموع 121 میلیون یورو ارز به قیمت 4200 تومان به 21 شرکت خودروساز و واردکننده خودرو تعلق گرفته است.

78 درصد از ارزهای تخصیص یافته مربوط به شرکت‌های نمایندگی رسمی، 19 درصد شرکت‌های دولتی و 2 درصد سهم شرکتهای غیرنمایندگی بوده است.

همچنین 86 درصد تخصیص ارز برای خودروهای بنزینی 1500 تا 2500 سی سی، 10 درصد برای واردات خودروهای هیبریدی تا 2000 سی سی و 3 درصد برای واردات آمبولانس با حجم موتور 2000 تا 2500 سی سی بوده است.

در یک مقیاس ساده میتوانیم نتیجه بگیریم که میزان اختصاص ارز دولتی به بخش واردات خودرو لوکس حدودا یک درصد است یعنی رقمی کمتر از واردات آمبولانس.

پیش از اتخاذ تصمیم تخصیص ارز 4200 تومانی به واردات محصولات لوکس و غیر ضروری، انتقادات بسیاری به غیر کارشناسی به این تصمیم دولت وارد شد که متاسفانه با وجود این نظرات دولت از تخصیص ارز دولتی به این شرکت ها صرف نظر نکرد که همین عامل موجب به وجود آمدن رانت 121 میلیون یورویی در این شرایط حاد ارزی برای اقتصاد کشورمان شد.

اما پس از این که نوسانات ارزی بالا گرفت این رویکرد با دستور مستقیم رئیس جمهور لغو شد، اما از آنجا که حجم بالایی ارز برای واردات خودرو و قطعات به شرکت های خودروساز و واردکننده تخصیص پیدا کرده بود دیگر عملا این ممنوعیت از سوی رئیس جمهور تاثیری در بازار ایجاد نکرد.

بسیاری از شرکت های دریافت کننده ارز دولتی پس از انجام واردات، خودروهای رسیده به سرزمین اصلی را با قیمت ارز آزاد و با حباب قیمتی کاذبی که ایجاد شده بود به فروش رساندند و در عمل رشد قیمت 50 تا 100 درصدی را برای بسیاری از محصولات وارداتی رقم زدند.

به طور مثال شرکت واردکننده خودروهای نیسان با دریافت بیش از 30 میلیون یورو ارز دولتی اقدام به واردات محصول کرده که با این وجود همچنان خودروی نیسان جوک از قیمت 190 میلیون در ابتدای سال اکنون به قیمت بیش از 300 میلیون تومان رسیده یا خودروی ایکس تریل از قیمت 270 میلیون به بالای 400 میلیون تومان رسیده است.

همچنین خودروهای سانگ‌یانگ رامک خودرو با رشد حدود 80 درصدی قیمت و فولکس‌واگن پاسات و تیگوان با رشد قیمتی 200 تا 300 میلیونی بر روی هر نوع محصول از جمله رکوردداران گران فروشی با وجود دریافت ارز دولتی هستند.

البته این نرخ ها کاذب است و به طور قطع باید با تدابیر دولت و نهادهای نظارتی کاهش یابد، چرا که رانت ارزی تعلق یافته به واردات این خودروها از جیب مردم پرداخت شده و به طور قطع باید به آنان بازگردانده شود.

آنطور که برآورد شده این رانت ارزی(اختلاف قیمت ارز دولتی و بازار) به محصولات دیگر بازار خودروهای وارداتی نظیر میتسوبیشی، دی‌اس، رنو، هیوندای، تویوتا و هاوال نیز تخصیص یافته و 600 میلیارد تومان به جیب سودجویان سرازیر کرده است که بدون تردید برخورد قاطع دستگاه های نظارتی ضمن جلوگیری از این اتفاق می تواند در ساماندهی و بازگشت ثبات قیمتی به بازار نیز موثر باشد.

میثم رضایی رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو ضمن تایید مطالب فوق اعلام کرد: به طور قطع فساد اداری و شرایط موجود بر بازار خودروی ایران تنها یا ایجاد شفافیت و برخورد بدون اغماض با متخلفان و سودجویان ریشه کن خواهد شد که انتشار لیست دریافت کنندگان ارز دولتی نیز گامی در همین مسیر بود که امید می رود در تمامی حوزه های اقتصادی صورت گیرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۰۳ ۱۷ تير ۱۳۹۷
باید با نتخلفان به شدت برخورد بشه
ناشناس
۱۸:۲۵ ۱۴ تير ۱۳۹۷
باد آورده رو باد میبره
ناشناس
۱۳:۵۷ ۱۴ تير ۱۳۹۷
معرفی افراد متخلف چه سودی به حال مردم دارد ، که چی بشه ارزونی ایجاد میشه.......!
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۴ تير ۱۳۹۷
لطفاً از بد قولی شرکت ایران خودرو ،تحویل ندادن خودرو تندر ۹۰ با گذشت حدود دو ماه از قراداد و واریزی کل پول ماشین،ثبت نام از طریق نمایندگی لطفاً پیگیری پیگیری پیگیری کنید. ممنونم
جعفر
۱۰:۳۹ ۱۴ تير ۱۳۹۷
کرمان موتور پول مردم جهت ثبت نام النترا گرفته الان میگه تحریم هستیم بیان پولتون پس بگیرید
سعید
۰۲:۵۴ ۱۴ تير ۱۳۹۷
اول متخلفین را دستگیر کنید وچند برابر گران فروشی جریمه بشن کاری که تو کشورهای دیگه روال هست مطمئن باشید دیگر هیچ کس از این کارها نمیکنه
ناشناس
۰۱:۳۲ ۱۴ تير ۱۳۹۷
چه بر خوردى بايد با سوء استفاده كنندگان از ارز درلتى وبازارى كه دولت از بيت المال هزينه كرده اما افراد سود جو با قيمت دلخواه كالا را قيمت گذارى كرده اند صورت بگيرد تا در اينده اين اتفاق بر سر بيت المال ومردم تكرار نشود ؟اگر حكم اسلامي در مملكت اسلامى اجرا شود بايد مبلغ ديه يك انسان را محاسبه نموده وهر فردى كه مبلغ سوء استفاده او از ديه انسان مسلمان بالاتر باشد بايد اعدام شود.اگر اين حكم اسلام اجرا شود بازار به سامان ميشود وگرنه هيچ كس قادر به جمع كردن بساط سوء استفاده خاطيان از اشفتگى بازار نخواهد بود
ناشناس
۰۰:۳۰ ۱۴ تير ۱۳۹۷
باید به مردم معرفی بشوند
ناشناس
۲۳:۵۴ ۱۳ تير ۱۳۹۷
بی صبرانه منتظر اعدام عوامل اصلی این گرانیها هستیم
قوه محترم قضائیه با قدرت و قاطعیت اقدام فرمایید
ناشناس
۲۲:۴۰ ۱۳ تير ۱۳۹۷
باید مشگل گرانی حل بشه
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۳ تير ۱۳۹۷
ای داد وبیداد باز خبر از گرونی از راه رسید
ناشناس
۱۸:۴۱ ۱۳ تير ۱۳۹۷
دولت و قوه قضاییه باید از اونها توضیح بخواهند و ما به تفاوت را نسبت به ارز دولتی از اونها بگیرند و مالیاتشان را هم بگیرند و بعد حتی جریمه های سنگین شوند تا دیگر کسی جرات چپاول اموال دولتی و مردمی را به خود راه ندهد .فقط با برخورد قاطع میشه قانون را اجرا کرد
ناشناس
۱۸:۳۹ ۱۳ تير ۱۳۹۷
باید با متخلفان بر خورد قاطع صورت گیرد
ناشناس
۱۸:۳۹ ۱۳ تير ۱۳۹۷
آخه مگه ارز برای کالاهای ضروری نبود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۸:۲۴ ۱۳ تير ۱۳۹۷
آهن را چرا گران کردید در این رکود ساخت ساز
ناشناس
۱۸:۰۴ ۱۳ تير ۱۳۹۷
تورخدا قسم میدم این گرانی را بردارید به خدا نداریم . نون شبمونو محتاج هستیم
ناشناس
۱۸:۰۴ ۱۳ تير ۱۳۹۷
پرونده بابک زنجانی به کجارسید لطفا پیگیر این موضوع باشید
ناشناس
۱۷:۴۳ ۱۳ تير ۱۳۹۷
ششصد میلیارد تومن ؟.
ناشناس
۱۷:۲۶ ۱۳ تير ۱۳۹۷
من خیلی فقیرم ندارم حقوق ماهی 1400 دارم میگیرم با دوتا فرزند با این وضعیت گرونی چیکار کنم
ناشناس
۱۷:۲۶ ۱۳ تير ۱۳۹۷
خدایا خودت به داد ما ملت برس
ناشناس
۱۶:۳۴ ۱۳ تير ۱۳۹۷
از زنده بودن خودم ناامید هستم و خسته شدم . با این گرونی کمرم شکست نداریم