سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رتبه دوم زنجان در تولید گوشت بوقلمون؛

پرورش بوقلمون یکی از عرصه های اقتصاد مقاومتی با درآمدزایی بالا

این روزها گوشت سفید به دلیل خاصیت غذایی بالایی که دارد طرفداران زیادی پیدا کرده که یکی از این ها، گوشت بوقلمون است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، صنعت بوقلمون در دنیا از رشد بسیار مطلوبی برخوردار بوده به طوری که در حال حاضر تولید گوشت بوقلمون درجهان حدود 5 میلیون و 500 هزار تن در سال است که 50 درصد آن توسط کشور آمریکا تولید و 40 درصد باقیمانده سهم کشورهای اروپایی و 10 درصدتولید هم سهم سایر قاره های جهان می باشد.

 

 

با راه اندازی نخستین واحد تولید بوقلمون مادر بود که زنجیره تولید گوشت بوقلمون برای اولین بار در کشور در استان زنجان تکمیل شد.

ابتدای این سفر به واحدی رفتیم که در آنجا بوقلمون های مادر نگهداری می شد، برای ورود به سالن باید لباس های فرم را به تن می کردیم چون به گفته کارشناسان، بوقلمون ها در مقابل کوچکترین ویروس و میکروب موجوداتی بسیار حساس هستند .

 

پرورش بوقلمون راهی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و درآمد زایی

پرورش بوقلمون یکی از عرصه های اقتصاد مقاومتی است که درآمدزایی خوبی را به همراه دارد.

پرورش بوقلمون اگرچه رمز و رازهای خاص خود را دارد اما از سود تضمین شده ای نیز برخوردار است و پرورش بوقلمون یکی از عرصه های اقتصاد مقاومتی است که درآمدزایی خوبی را به همراه دارد .

آقای بابایی یکی از تولید کنندگان این نوع گوشت در استان زنجان است در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، در خصوص اوضاع کار و کاسبی خود گفت : چند سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی در استان مجوز فعالیت یک واحد پرورش بوقلمون را به ما ارائه کرد که ما در ابتدا با 3 هزار قطعه شروع کردیم.

 

وی افزود : اکنون توانسته ایم در این حوزه هم اشتغال زایی داشته باشیم و هم گوشت بوقلمون با کیفیت و سالم را به سفره های مردم برسانیم .

راه اندازی نخستین واحد پرورش بوقلمون مادر گوشتی در شمال غرب کشور

امسال نخستین واحد پرورش بوقلمون مادر گوشتی استان به ظرفیت 5هزار قطعه در قالب تکمیل زنجیره تولید بوقلمون شمال غرب کشور راه‌اندازی شد.

با افتتاح این واحد تولیدی علاوه بر صرفه‌جویی ارزی و وابسته نبودن به واردات جوجه یک روزه بوقلمون، سالانه بیش از 600 هزار قطعه جوجه یک روزه بوقلمون گوشتی تولید و عرضه خواهد شد.

صادقی سرپرست معاون تولید بهبودات دامی جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، با اشاره به این که تنها استانی هستیم که زنجیره کامل تولید گوشت بوقلمون از تولید جوجه تا بازار رسانی کامل است گفت : این خود عامل اصلی توسعه این صنعت در استان است.

 

 

وی ظرفیت فعلی واحدهای فعال بوقلمون در استان را 165 هزار قطعه در هر دوره اعلام کرد و افزود : در هر سال پرورش دهندگان می توانند حدود 2 دوره پرورش داشته باشند.

 

رتبه دوم زنجان در تولید گوشت بوقلمون در کشور

پیشرفت زنجانی ها در این حوزه تاجایی بوده که هم‌ اکنون پس از استان اصفهان که 40 درصد از نیاز کشور را در تولید گوشت بوقلمون دارد با بیش از 10 درصد تولید کشور رتبه دوم را به نام خود ثبت کرده‌ایم.

به گفته صادقی استان زنجان توانسته در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال ، بستر مناسبی نیز برای عدم وابستگی به دیگر کشور ها جهت تولید این نوع گوشت را فراهم کند.

 

تولید سالانه بیش از 3 هزار تن گوشت بوقلمون در زنجان

این روزها پرورش دهندگان بوقلمون در استان زنجان مهمترین رقبای دامداران سبک و سنگین شده اند و جزء بزرگترین فعالان اقتصادی این حوزه به شمار می روند.

حال 24 واحد فعال پرورش بوقلمون در استان با پشت سر گذاشتن همه مشکلات ، سالانه بیش از 3 هزار و 200 تن گوشت سفید تولید می کنند.

استان های جنوبی ،هرمزگان ،بوشهر و استان های شمالی ، شرقی و غربی از جمله استان هایی هستند که گوشت بوقلمون در آنها توزیع می شوند.

 

 

همین تولید دست مایه اشتغال بیش از 2 هزار و 400 نفر را به صورت مستقیم فراهم کرده است.

کارگری که  در یکی از واحد ها مشغول کار بود گفت : به خاطر علاقه ای که به این کار دارد و همچنین تجربه ای که چند سال گذشته در مرغداری داشته ام باعث شد تا به این جا بیایم و با علاقه به این کار مشغول شوم.

 

فواید و مضرات

کرمی کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، گفت : گوشت بوقلمون به دلیل بافت ویژه‌ای که دارد هنگام طبخ حجم خود را از دست نمی‌دهد و به دلیل داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع ، کمترین سطح کلسترول و فقدان چربی میان بافتی در مقایسه با گوشت قرمز از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی افزود : طبق تحقیقات انجام شده سرانه مصرف گوشت بوقلمون در کشور 300 گرم و متوسط سرانه در دنیا بیش از یک کیلو گرم است.

 

 

به گفته این کارشناس تغذیه اهمیت مصرف این نوع گوشت با توجه به پایین بودن سطح کلسترول و سطح چربی پایین درپیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های مربوط به اختلالات چربی خون حائز اهمیت است.

در ادامه صحبتم خانم کرمی گفت: گوشت بوقلمون به خاطر دارا بودن اسید آمینه پورین برای مبتلایان به نقرس توصیه نمی شود و یا باید در حد کم مصرف شود.

وی افزود : گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید آن را بخورند.

تقریبا تمامی چربی بوقلمون در پوست آن موجود است ، همچنین گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری از گوشت روشن‏تر (سفید) آن دارد، به همین علت قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامی پوست آن را جدا کنید.

کارشناس تغذیه توصیه کرد که افراد مبتلا به چربی خون بالا بهتر است از گوشت روشن‏تر آن استفاده کنند.


انتهای پیام /ک


گزارش از کبری اسلامی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.