آکادمی سوئد که به خاطر رسوایی جنسی همسر یکی از اعضایش تصمیم گرفته بود جایزه نوبل ادبیات را برگزار نکند، حالا در قالب گروهی از شخصیتهای فرهنگی این کشور طرحی جایگزین برای تقدیر از چهرههای ادبی جهان ارائه کرده است. این گروه اعتراض نمادین به رسوایی جنسی آکادمی را علت این تصمیم عنوان میکنند.
این در حالی است که بنیاد نوبل اعلام کرده بود جایزه نوبل ادبیات 2018 که چندی پیش به دلیل رسوایی جنسی به 2019 موکول شد، باز هم به تعویق خواهد افتاد.
شورای سیاستگذاری شعر دفاعمقدس پنجمین جلسه خود را با موضوع «برگزاری بیست و یکمین دوره کنگره شعر دفاعمقدس (استانی ـ سراسری)» روز سهشنبه مورخ 12 تیرماه 1397 با حضور سرتیپ دوم ستاد حمیدرضا گرامی، محمود اکرافیفر، جواد محقق، علی محمد مؤدب، مصطفی محدثی خراسانی، علی داودی، رضا اسماعیلی، سعیدیراد، سیدرضا میربابا و مریم رضایی در محل این سازمان برگزار کرد.
در فاصله کمتر از دو هفته تا برگزاری اختتامیه هشتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی، اولین گروه از نامزدهای بخشهای پنجگانه جایزه مشخص شد. داوران بخش ادبیات کودک که آثار منتشر شده در حوزه ادبیات کودک و نوجوان طی سالهای ۹۵ و ۹۶ را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادهاند، ۵ اثر را به عنوان نامزدهای نهایی این بخش به دبیرخانه معرفی کردند.
«خداحافظی در خیابان پاییز» سروده مریم اسلامی، «شاخ دماغیها» نوشته سیده عذرا موسوی، «شبهای بیستاره» نوشته مرضیه نفری، «کاش یکی قصهاش را میگفت» نوشته شکوه قاسمنیا و «کلید کلید، دسته کلید» سروده اکرم کشایی نامزدهای این بخش هستند.
سیدعباس صالحی در حکمی حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی مهدوی راد را به عنوان دبیر علمی سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
«با تو تا کجا...!» تازهترین اثر داستانی است که از فرزین فخر یاسری، نویسنده پیشکسوت منتشر شده است.
این رمان در ۲۰۲ صفحه، روایتگر شخصیتهای پرشماری از مردم شمال کشور است؛ با دغدغههای نسلهای مختلف و در جستوجوی خوشبختی. «با تو تا کجا» را انتشارات آرادمان بهبهای ۲۰ هزار تومان منتشر کرده است که پیش از این نیز رمان «تنهایی المیرا» را از همین نویسنده منتشر کرده بود.
هیات داوران این بخش متشکل از دکتر محمدسرور مولایی، دکتر آرزو رسولی و دکتر میلاد عظیمی، نامزدهای بخش پژوهش های ادبی هشتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی را به شرح ذیل اعلام کردند:
- «ادبیات بینافرهنگی نویسندگان برون تبار در آلمان» به قلم نرجس خدایی از انتشارات علمی و فرهنگی
- «جایگاه و نقش های زنانه در مجالس شبیه خوانی و تخت حوضی (در سال های 1200-1357 ه.ش.)» به قلم عسل عصری ملکی از انتشارات دانشگاه سوره
- «کتاب شناسی نقد و بررسی ادبیات داستانی معاصر» نوشته فاطمه فرهودی پور از انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی
- «مکتب های ادبی جهان» به قلم مریم حسینی از انتشارات فاطمی
- «یکی به نعل، یکی به میخ (بررسی طنز گل آقا در «دو کلمه حرف حساب»)» به قلم نجمه زارع بنادکوکی از انتشارات سوره مهر
انتهای پیام/