پس اجازه بدهید ابتدا رم را معرفی کنیم و در مورد آن توضیح بدهیم. RAM یک نوع حافظه است برای ذخیره کردن داده ها برای یک مدت کوتاه. رم این امکان را به سیستم شما می دهد با سرعت بالا به اطلاعاتی که می خواهد دست پیدا کند.به عبارتی رم یک حافظه موقت است که با هر بار راه اندازی کردن سیستم اطلاعات روی آن از بین می روند. رم یکی از قطعات خیلی مهم روی کامپیوتر حساب می شود. واژه RAM مخفف Random Access Memory می باشد. که معنی آن حافظه ی تصادفی می باشد.
به طور کلی دو نوع رم وجود دارد. استاتیک و دینامیک. زمان دسترستی در رم دینامیک (DRAM) بیشتر از زمان دسترسی رم استاتیک (SRAM) است. ولی چون رم دینامیک هزینه کمتری دارد رایج تراست.
این روزها برای داشتن یک سیستم که سریع و سبک عمل کند و از پس اجرا کردن نرم افزارهای مورد نظر ما بربیاید، باید رم سیستم را ارتقا دارد. با توجه به استانداردهای 2115 کمترین میزان رم مورد نیاز هر سیستم 4 گیگابایت می باشد.
پاسخ این سوال که "میزان حافظه رم RAM مورد نیاز برای سیستم من چقدر است؟؟" کاملا به استفاده ی شما از سیستم وابسته است. این باور که هر چقدر رم بیشتر باشد بهتر است، شاید به طور کلی درست باشد اما نکته ای که وجود دارد این است که شما برای کار با یک سیستم باید به طور کلی بدانید که از پس نیازهای شما بر می آید یا نه! یا حتی ممکن است با یک سیستم در حد توانایی که دارد کار نشود و به عبارتی توان آن هدر می شود.
برای درک راحت تر موضوع ابتدا استفاده های کلی ای که از کامپیوتر می شود را مشخص می کنیم.
در واقع این پنج دسته خود به دو دسته ی استفاده عادی(معمولی) و استفاده ی زیاد(شدید) تقسیم می شوند.
برای فایل هایی که معمولا استفاده می شود حافظه رم از 2GB تا 32GB پاسخگو است. اما برای فایل های اداری خیلی سنگین حافظه رم RAM مورد نیاز از 8GB شروع می شود.
برای وبگردی معمولی و رایج از 4GB شروع می شود. اما برای حالتی که بیش از 30 تب به طور همزمان باز کنیم کمترین میزان رم مورد نیاز 8GB است.
در این نوع استفاده به حداقل رم 4GB احتیاج است.
در استفاده ی معمولی مثلا ویرایش 1 تا 10 عکس کمترین میزان حافظه رم RAM مورد نیاز 4GB است.اما در استفاده ی شدید و زیاد کف حافظه رم لازم 8GB می باشد.
برای بازی ها امر اساسی و مهم کارت گرافیک قوی و پردازنده پرسرعت می باشد. اما نقش رم را هم نمی توان بی تاثیر دانست و نادیده گرفت.
برای اجرای بازی های معمولی و متوسط رم مورد نیاز 8GB است. اما اگر از آن دسته افراد باشید که علاقمند به بازی های روز هستند که گرافیک سنگینی نیز دارند حداقل میزان حافظه رم RAM مورد نیاز شما 16GB است. البته لازم به ذکر است که بازی هایی هم یافت می شوند که با رم 4GB قابل اجرا باشند.
اما جدا از همه ای این موارد اگر عادت به استفاده ی همزمان از چند برنامه دارید (به عبارتی Multi tasking) حداقل رم مورد نیاز شما 8GB است. همینطور لازم است بدانید که این میزان رم های ذکر شده برای حالتی در نظر گرفته شده اند که سیستم راحت کار کند، وگرنه با رم پایین تر هم قابلیت اجرا هست اما بازده سیستم کم می شود.
یک راه ساده برای اینکه رم شما بیشترین بازدهی خود را داشته باشد این است که پنجره ی task manager را در کنار سایر برنامه های خود باز کنید و هر برنامه ای را مشاهده کردید که بدون اینکه از آن استفاده کنید حافظه رم را درگیر کرده است ببندید یا حتی در صورت تمایل uninstall کنید.
در مجموع رم برای اینکه برنامه های روی سیستم و سیستم عامل راحت و روان و بی دردسر اجرا شوند یک عضو ضروری سیستم به شمار می رود. به خصوص زمانی که از چندین برنامه با هم استفاده می کنیم. باتوجه به اینکه میزان حافظه رم RAM لازم برای هر سیستم بسته به نوع استفاده متغیر است، به یک عدد ثابت دست پیدا نمی کنیم. اما بهتر است که همیشه رم انتخابی ما در مشخصات سیستم، بیشتر از استفاده ما باشد. چرا که وقتی با استفاده، به ظرفیت رم سیستم نزدیک می شویم کارایی نیز پایین می آید. به طور کلی یک لپ تاپ با 4 گیگابایت رم زود به ظرفیت خود می رسد. در نتیجه یک رم 8 گیگابایتی گزینه ی بهتری است. و از بسیاری از امور مورد نظر شما پشتیبانی می کند. یک سیستم با رم 16 گیگابایتی هم به مراتب اعمال بیشتری را به طور همزمان پشتیبانی می کند اما موضوعی که در نهایت باید به آن اشاره کرد این است که لزومی ندارد میزان حافظه رم RAM مورد نیازتان را 16GB در نظر بگیرید مگر اینکه حجم کاری و Multi tasking شما خیلی بالا باشد. امیدواریم که با این مطلب پاسخ سولات خود را دریافت کرده باشید.
انتهای پیام/