سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت الاسلام و المسلمین منتظری مطرح کرد؛

مبارزه با موادمخدر تنها با مجازات حل نمی‌شود

دادستان کل کشور گفت: مجازات آخرین مرحله‌ای است که باید برای مبارزه با موادمخدر در نظر گرفته شود و به تنهایی کارساز نیست.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور در مراسم سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر که امروز(سه‌شنبه) برگزار شد، اظهار کرد: مساله مبارزه با موادمخدر تنها با مجازات حل نمی‌شود.

وی افزود: ابتدا باید زمینه‌های این آسیب اجتماعی را مطالعه، بررسی کنیم و اقدامات لازم برای پیشگیری را انجام دهیم. خوشبختانه در این زمینه کارهای علمی و تخصصی صورت گرفته است.

دادستان کل کشور گفت: معتقدیم که مساله مجازات آخرین مرحله‌ای است که باید برای مبارزه با موادمخدر مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: مسئولان امر باید در زمینه اشتغال، فرهنگ و جلوگیری از ورود موادمخدر صنعتی و سنتی اقدامات لازم را انجام دهند.

وی افزود: تمام این موارد باید در مساله مبارزه با مواد مخدر به عنوان اموری که مقدم بر مجازات است، لحاظ شود.

دادستان کل کشور گفت: مساله مجازات نیز یکی از مسائلی است که می‌تواند در امر مبارزه با موادمخدر موثر واقع شود.

وی ادامه داد: ما معتقدیم که مبارزه با مواد مخدر احتیاج به اصلاح دارد، اصلاحی که اخیرا در مجلس شورای اسلامی نسبت به مجازات اعدام انجام شد و به نظر ما یک اصلاح ناقص بود.

دادستان کل کشور اظهار کرد: همان زمانی که در مجلس شورای اسلامی این موضوع مطرح شد، گفتیم که باید مجموعه قانون به عنوان یک مجموعه به هم پیوسته با هم لحاظ شود که این امر به دادستانی کل ارجاع شد و هم اکنون حدود بیش از یک سال است کار‌های کارشناسی آن صورت گرفته است.

وی ادامه داد: خوشبختانه مجموعه اصلاح قانون آماده شده است و در شرف تقدیم به رئیس قوه قضاییه است، تا بعد از آن به دولت و سپس به مجلس ارائه شود.

دادستان کل کشور گفت: ما معتقدیم که باید این مجموعه قوانین با هم دیده شوند، یعنی صرف برداشتن مجازات اعدام و یا کم و زیاد کردن آن موثر نیست و باید عوامل و مولفه‌های مختلفی که با یکدیگر پیوند فراوانی دارند نیز مورد توجه قرار گیرد و به عنوان یک امر و موضوع  جدی در کشور و آسیب جدی مطرح باشد، لذا دستگاه‌های مختلف از جمله انتظامی، امنیتی، اجرایی و قضایی باید در این راستا با یکدیگر تعامل داشته باشند.

وی افزود: باید ببینیم وضعیت مسئله اعتیاد در جامعه به چه صورت است، اگر قضاوت مردم به این گونه باشد که عملکرد ما نسبت به سال گذشته هم به لحاظ ورود به اعتیاد و هم به لحاظ حل مشکلاتی که دامن‌گیر جامعه شده است، موفقیت آمیز بوده‌، باید خوشحال باشیم.

افزود: متأسفانه با همسایه و کشوری که بیشترین موادمخدر در جهان را تولید می‌کند، مواجه هستیم. البته هستند افرادی که به دنبال توطئه‌ هستند و می‌خواهند با آسیب‌های مختلفی همچون شیوع اعتیاد و موادمخدر، جامعه ما را گرفتار کنند.

وزیر کشور گفت:در زمینه مبارزه با موادمخدر با فقدان همکاری متناسب و شایسته در سطح بین المللی نسبت به اقداماتی که توسط ایران صورت می‌گیرد، مواجه هستیم.

وی افزود:  به دلیل قرار گرفتن کشور ایران در مسیر ترانزیت موادمخدر، این مواد وارد کشور می‌شود و از اینجا به نقاط مختلف منتقل می‌شود.

دادستان کل کشور گفت: در زمینه مبارزه با موادمخدر تعداد فراوانی شهید دادیم، اما دنیا این را نمی‌بیند که نظام جمهوری اسلامی ایران برای حفظ سلامت بشر، نه تنها برای صیانت از ملت ایران بلکه برای صیانت از مردم سایر کشورهای دنیا از آسیب، سرمایه گذاری می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: ما ناامید نیستیم و باید متناسب با بزرگی این آسیب کمر همت را ببندیم و مردم و خانواده‌ها و بخش‌های فرهنگی هم باید مراقبت کنند، چراکه موادمخدر آسیب بزرگی است که همه مردم، نیرو‌های انتظامی، اطلاعاتی و قضایی باید دست به دست هم دهند و با آن به طور جدی مبارزه کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.