سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توکلی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

عفونت‌های بیمارستانی هزینه‌های درمانی را ۲۰ برابر می‌کند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران از افزایش ۲۰ برابری هزینه های درمانی ناشی از عفونت‌های بیمارستانی به ویژه اتاق عمل خبر داد.

نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  بیان کرد: بیشتر عفونت‌های بیمارستانی عامل میکروبی دارند و  در اغلب موارد بعد از انجام عمل‌های جراحی بیماران را دچار مشکل می کند.

وی با اظهار گله‌مندی از اینکه گزارش‌های مربوط به عفونت‌های بیمارستانی در اسرع وقت ارسال نمی‌شود، افزود: یکی از مشکلات مربوط به موضوع عفونت‌های بیمارستانی این است که متأسفانه گزارش‌های جامع این عارضه به موقع و به طور کامل به دانشگاه ارسال نمی‌شود و در اغلب موارد آمار ارائه شده نسبت به وضعیت مرکز درمانی مربوطه کمتر از میزان واقعی عفونت بیمارستانی است.

ضرورت افزایش دقت در سیستم استریل تجهیزات جراحی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر اینکه بیشترین میزان شکایت‌ها و عوامل ایجاد عفونت‌های بیمارستانی در سیستم استریلیزایسیون اتاق‌های عمل و تجهیزات جراحی ریشه دارد، ادامه داد: حجم بالای بیماران متأسفانه در بیشتر موارد موجب شده که به احتمال قوی اتاق‌های عمل و تجهیزات جراحی آن طور که باید استریل نشود، اما به طور کلی تجهیزات بیمارستانی، اتاق‌های عمل و حتی کم دقتی پرسنل در رعایت تمام اصول بهداشتی منوط بر پیشگیری از عفونت‌های بیمارستانی دست به دست هم دادند و این عارضه را ایجاد می‌کنند؛ مشکلی که هم کادر درمان و هم بیماران را با تهدید روبرو می‌کند.

وی همچنین با بیان اینکه عفونت بیمارستانی با منشأ اتاق عمل هزینه‌های عمل‌های جراحی برای سیستم درمان و بیماران تا ۲۰ برابر افزایش می‌دهد، گفت:  در زمینه جراحی ارتوپدی و تعویض مفصل اگر عفونت بیمارستانی روی دهد، باید دوباره محل مورد نظر جراحی شده و مفصلی جدید جایگزین شود موضوعی که هزینه و حتی عوارض این جراحی را به طرز قابل توجهی افزایش می‌دهد.

نادری بیان کرد: عفونت‌های تنفسی، محل جراحی و سیستم ادرار از جمله عوارض ناشی از عفونت‌های بیمارستانی است که منجر به افزایش چشمگیر تخت روز‌های بستری بیمار برای دریافت آنتی‌بیوتیک و مراقبت‌های بالینی می‌شود که این مسئله نیز به خودی خود مشکلات خاص خود را هم برای بیمار هم برای کادر درمان به همراه می‌آورد.

وی اظهار کرد: باید در اسرع وقت بهداشت برای پیشگیری از عفونت‌های بیمارستانی با جدیت هرچه تمامتر در همه مراکز درمانی اجرا شود که در این میان کمیته‌های کنترل عفونت بیمارستانی که هر یک دارای یک پزشک ارشد در مراکز درمانی هستند به عنوان اصلی‌ترین متولی رسیدگی به این مسئله به طور کامل و مرتب گزارش‌های مربوطه را ارسال و سیستم حل مسئله را نیز در واحد‌های خود با جدیت پیگیری و اجرا کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.