سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

کاهش ارزش پول ایران طبیعی نیست/ سرمایه‌های نامشروع در تصمیم گیری‌های کلان اقتصادی کشور دخالت دارند

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب با موضوع چالش‌ها و راهکار‌های حمایت از صنایع برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چالش ها و راهکارهای حمایت از صنایع موضوع گفت‌وگوی ویژه خبری امشب 10 تیر ماه بود که با حضور سید محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و سید مهدی مقدسی عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی  برگزار شد.

سید محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در ابتدای برنامه اظهار کرد: در صنایع مختلف تلاش شده تا اقتصاد با برنامه ریزی رشد پایداری داشته باشد و گاهی به دلیل تغییر نرخ و نوسانات اعداد بالا و پایین می شود، اما هم اکنون شاهد رشد اقتصادی بیش از پیش هستیم.

وی ادامه داد: سرمایه اجتماعی به عنوان موثرترین معیار در اقتصاد است و می تواند کمک کند که بفهمیم چگونه این نوسانات در یک شب ارزش پول کشور را کاهش می دهد. کسانی که از اقتصاد اطلاعات دارند می دانند کاهش ارزش پول ایران طبیعی نیست.

مرتضوی با اشاره به اینکه سرمایه‌های نامشروع توپخانه پرقدرتی بر علیه امنیت و اقتصاد است، افزود: سرمایه‌های نامشروعی در جا‌های مختلف انباشت شده و در دست افراد غیرملی قرار گرفت. وقتی عالی‌ترین مقام قضائی کشور می گوید که یک نفر چندین سکه می خرد، ولی از گفتن نام او امتناع می کنند و طی یک شب همه چیز گران می‌شود،پس حساب و کتابی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: اگر کشوری مثل آلمان ۲ درصد اجاره خانه اش زیاد کند باید به شهرداری جوابگو باشد، اما چطور می‌شود که اجاره کارگر من بی دلیل بالا می‌رود.

سرمایه‌های نامشروع در تصمیم گیری‌های کلان اقتصادی کشور دخالت دارند

مرتضوی با تاکید بر اینکه اقتصاد کلان، اعتماد عمومی می خواهد، بیان کرد: دولت گاهی درباره اقتصاد با من و دیگر دوستان مشورت می کند، اما در دستورالعمل‌ها برعکس مشورت پیش می‌رود؛ باز هم تاکید می کنم سرمایه‌های نامشروع در تصمیم گیری‌های کلان اقتصادی دخالت دارند و اقتصاد کشور را به چالش می‌کشند.

وی افزود: این سیاست تثبیت قیمت‌ها درست نیست و به جای آنکه دنبال قیمت تمام شده باشیم راهکار دیگری بدهند؛ متاسفانه همه راهکار‌های علمی را در جهت منافع عده‌ای خاص کنار می گذارند.

دبیرکل اتاق صنعت، معدن و تجارت با بیان خاطره‌ای اظهار کرد: من انقلابی بودم و در آن دوران هرکس پولی داشت و می گفت از کجا آورده، اما امروز چه کسی سر سال سکه می‌خرد؟ اگر پول در این گردش یک میلیون و ۷۰۰ هزار میلیارد کنترل نشود، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. حتی باید بگویم که تغییر قیمت ارز دست رئیس جمهور نیست و به دستگاه‌های اجرایی برمی گردد.

مرتضوی با انتقاد از عملکرد تامین اجتماعی عنوان کرد: ما بیمه می دهیم، عوارض می دهیم، ولی خدماتی نداریم. من درنظر داشتم با مدیر تامین اجتماعی صحبت کنم، اما پاسخگوی تماس من نبود و یکی از همکارانشان به همکارم گفته است باید ۳۰۰ میلیون اضافه دهید، چون پول زور می‌گیریم! این برخورد با تولیدکنندگان و اتاق بازرگانی صحیح نیست.

وی در ادامه گفت: اگر صندوق هوشمند برای مالیات نصب نشود و سامانه جدید راه بیفتد ما حاضر به اجرای هیج دستورالعمل دیگری نیستیم، زیرا سامانه باری اضافه است.

مقدسی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت‌وگوی ویژه خبری بیان کرد: دولت ساختار مناسبی ندارد که در خدمت اقتصاد کشور باشد و شیوه اداره کشور با وجود ۳ میلیون نیروی انسانی، اشتباه است. وقتی دولت حجم نیروی انسانی را زیاد می‌کند اثر بخشی کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: اخیرا دولت در پی ایجاد لایحه‌ای برای وزارتخانه جدید بود که ما نپذیرفتیم، زیرا ایجاد وزارتخانه جدید مشکلی را حل نمی‌کند.

تولید کنندگان در خط مقدم اقتصاد ما هستند

مقدسی عنوان کرد: در حال حاضر تامین اجتماعی هم نتوانسته در خدمت تولید باشد، اما قانون رفع موانع تولید راه را باز کرده و گاهی موانعی، چون دارایی و تامین اجتماعی اجازه‌ی عبور به تولید کننده را نمی دهد.

وی در خصوص روند نقدینگی در کشور بیان کرد: حجم بالای نقدینگی در کشور وجود دارد و کشور‌های مختلف در این راستا سیاست‌هایی را وضع کردند؛ مثلا اگر باران ببارد و کنترلش نکنیم موجب بلا می‌شود و درباره منابع مردم باید بخشی از نقدینگی از موسسات مالی خارج شود.

وی با اشاره به نقش دولت و مجلس در بهبود وضعیت اقتصادی اظهار کرد: اکنون درباره این گرانی‌ها می توان با نظرخواهی از فعالان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی کاری کرد. دولت و مجلس نباید درگیر مسائل حاشیه‌ای شوند، بیکاری و گرانی برای مردم آزاردهنده است و اگر بخواهیم مشکل گرانی را حل کنیم باید ببینیم در خط مقدم چه کسانی قرار دارند؛ به طور حتم تولید کنندگان خط مقدم اقتصاد ما هستند و باید آن‌ها را پشتیبانی کنیم.

مقدسی افزود: واقعیت آن است که مجلس و اتاق بازرگانی در یک جبهه هستند ما هم در جهت عدالت نظام مالیاتی قدم برمیداریم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان با اشاره به اصلاح لایحه مالیات گفت: اکنون در جلسه‌ای با فعالان اقتصادی لایحه‌ای برای اصلاح مالیات بر ارزش افزوده مطرح شده که قرار است سامانه نظام مالیاتی راه اندازی شود تا درآمد‌ها در جای خودش قرار گیرد و فرار مالیاتی نداشته باشیم.

سیستم مالیات ما توسعه محور نیست

صادق نجفی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه برنامه طی گفت‌وگوی زنده تلفنی با اشاره به اینکه در کل کشور ۹۶۷ شهرک صنعتی داریم که حدود ۶۸۰ شهرک کاملا فعال است، به طوری که از زیرساخت‌های لازم برخوردار هستند گفت: ۸۵ هزار واحد در کشور داریم که نصفی از آن‌ها در داخل و برخی دیگر در خارج از شهرک‌ها هستند.

وی با اشاره به اینکه در آخر تیر ماه تعداد واحد‌های فعال مشخص خواهد شد اظهار کرد: در عرض سه ماه گذشته ۲۰۱ واحد از واحد‌های که در داخل شهرک بودند و تعطیل شده بودند به چرخه تولید بازگشتند.

مرتضوی دبیر کل اتاق صنعت، معدن و تجارت در ادامه برنامه با اشاره به اینکه سیستم مالیات ما توسعه محور نیست گفت: متاسفانه کالا‌های مشابه تولید داخلی هنوز وارد کشور می‌شوند، با محدودیت و ممنوعیت نمی‌توان مانع انجام کار شد لذا باید اعتماد عمومی شکل بگیرد.

وی اظهار کرد: مشکل ما خارجی نیست، بلکه داخلی است، این مملکت زیر توپخانه اجنبی است، سونامی رویکرد سرمایه‌های سرگردان به بخش‌های مختلف اقتصاد باعث نابودی کشور شده است و باید رئیس‌جمهور، مجلس و قوه قضائیه در این رابطه اقداماتی به عمل آورند، گرفتاری‌های ما داخلی است و باید خودمان آن را حل کنیم.

مقدسی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد محصولات مرتبط با پتروشیمی و ۹۰ درصد واگن باری در ایران قابل ساخت است و این در حالی است که از خارج وارد می‌شوند بیان کرد: دیپلمات‌ها و سفرای ما باید اقتصادی باشند تا در بازاریابی به ما کمک کند، اولویت کار سفرا و دیپلمات‌ها باید اقتصاد باشد، لذا سیاست باید در خدمت اقتصاد باشد.

مرتضوی در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه سفر‌های مشترک و کمیسیون‌های مشترک را با وزیر امور خارجه در کشور‌های مختلف جهان داشتیم گفت: توانستیم در بحث صنایع متوسط و کوچک همکاران جدیدی را در کشور‌های مختلف پیدا کنیم.

دبیر کل اتاق صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: باید تکلیف سرمایه‌های نامشروع در اقتصاد مشخص شود، اجنبی توسط سرمایه‌های نامشروع اقتصاد ایران را به گروگان گرفته است.

مقدسی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به فلسفه شکل گیری شهرک‌های صنعتی گفت: در این شهرک‌ها امکانات زیرساختی را ایجاد کرده ایم تا صنعتگر دغدغه‌ای نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه نباید مشکلات را به گردن یکدیگر بیندازیم ادامه داد: باید فضا را مدیریت کرد و زمینه را برای بخش خصوصی واقعی فراهم کنیم.

مقدسی با اشاره به اینکه بخشی از منابع در اختیار خصولتی‌ها است این در حالیست که منابع باید به درستی هدایت شود افزود: باید رویکرد مثبتی برای برون رفت از مشکلات داشته باشیم.

نصرالله شریف فرد تولید کننده نمونه در ادامه طی گفت‌وگوی زنده تلفنی با اشاره به اینکه دولت امکانات کافی را در اختیار ما نمی‌گذارد، گفت: پنجمین تولیدکننده کاشی و سرامیک در دنیا هستیم، اکنون جبهه جنگ اقتصادی ایجاد شده است و ما سربازان خط مقدم جبهه هستیم و دولت باید به ما کمک کند، باید مانع بخشنامه‌هایی شد که بر علیه تولید هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۱ تير ۱۳۹۷
به نظر میرسه که برنامه ای وجود ندارد در این شرایط باید ارز آزاد شود و واردات همه کالاها ازاد باشد و دولت فقط یارانه بصورت نقدی به خود مردم بدهد تا هر چه خواستند بخرند.ارز ارزان دادن در این مملکت هم باعث رانت میشود و هم قاچاق کالا از داخل به خارج بیشت
ناشناس
۱۰:۵۴ ۱۱ تير ۱۳۹۷
باید ارز خارجی و دلار را از مبادلات تجاریمون حذف کنیم
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۱ تير ۱۳۹۷
خدا خودش به فریاد ما برسه تا مشکلات اقتصادیمون رفع شه
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۱ تير ۱۳۹۷
معلومه که طبیعی نیست!!!!
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۱ تير ۱۳۹۷
امیدوارم این مشکلات هر چه زودتر بر طرف شه
ناشناس
۰۹:۲۲ ۱۱ تير ۱۳۹۷
آنقدر پول ایران ارزش ش آمده پایین که خرید خیلی از کالاها آرزو شده
اکبر
۰۹:۲۲ ۱۱ تير ۱۳۹۷
نقدینگی در آیران فعلا دوحالت داره یا پول قلابی توسط کشورهای دشمن جمهوری اسلامی چاپ ودر اختیار عوامل خودشان در ایران برای بهم زدن ونابود کردن اقتصاد وخارج کردن ارز از ایران استفاده میشود ویا تمام اطلاعات بانکها ی ایران و بانک مرکزی توسط آمریکا ویا دیگر کشورهای دشمن حک شده است وگرنه این همه نقدینگی در دست مردم وجود ندارد که سکه طلا سه میلیونی ویا دلار نه هزار تومانی بدونه هیچ نگرانی از افت قیمت بخواهند بخرند
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۱ تير ۱۳۹۷
ارزش پول ایران لحظه ای با گرونی ها پایین میاد
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۱ تير ۱۳۹۷
حساس بودن نرخ ارز و تاثیرا ت آن بر اقتصاد و روان جامعه متاسفانه این امر مهم مورد غفلت قرار گرفت .
ناشناس
۰۶:۵۴ ۱۱ تير ۱۳۹۷
نفوذ سرمایه داران در تصمیم گیریهای اقتصاد کشور در کشور با عث فساد اداری و باج خواهی ثروتمندان و در دست گرفتن قدرت اقتصادی ودخالت در تصمیم گیریهای اقتصادی و تبدیل آنها به موانع امنیت و آسایش اجتماعی با در دست داشتن واردات کالاهای اساسی مورد نیاز جامعه شده اند بطور انحصاری به آنها امتیازهاییی داده میشه و هیچ کس هم قدرت مقابله و بیان و حتی رسیدگی به آنها را ندارد
ناشناس
۰۱:۱۹ ۱۱ تير ۱۳۹۷
ارزش پولمون نصف شده ایا درامدا هم یک و نیم برابر شده نه پس مردم ما نیم برابر قدرت خریدشون کمتر شده یعنی فقیر تر شدند پس کو تدابیر لازم پولدارا هجوم بردن پولشونو تبدیل به ارز و طلا و ملک و خودرو کردن مردم عادی چی روز به روز دارن فقیر تر میشن ... همه از گرسنگی میمیرند جا واسه دفنشون نخواهد بود ایا واقعا حق این مردم اینه مردمی که هیچ جای دنیا نمونه شون نیست چرا علمی با موضوعات برخورد نمیکنن مگه کارشناسان اقتصادی رصد نمیکنند !!!!!!!!! !!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۱:۱۱ ۱۱ تير ۱۳۹۷
ما با اقتدار و جدیت میتوانیم ارزش پول ملی را افزایش دهیم
ان شاءالله