سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

آتش سوزی کاه و کلش مزارع در لرستان / با متخلفین برخورد قانونی می‌شود + تصاویر

آتش زدن کاه و کلش مزارع آلودگی هوا را افزایش می‌دهد و به دنبال آن بیماری‌های تنفسی و ریوی را در بین مردم را هم تشدید می‌کند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ آتش خودخواسته‌ای که دودش به چشم مردم و گرمایش حیات زمین را تهدید می‌کند.

کاه وکلش سرمایه‌ای که سال هاست سوزانده می‌شود و سرمایه‌های ملی را با خود می‌سوزاند.

از یکی از افرادی که کاه و کلش زمین کشاورزی اش را آتش می‌زد دلیل کارش را جویا شدیم و گفت: به این دلیل زمین هایمان را آتش می‌زنیم که برای کاشت محصول سال تراکتور، راحت‌تر در زمین عبور کند.

یکی دیگر از این افراد در مورد دلیل آتش سوزی کاه و کلش گفت: برای اینکه گله گوسفند وارد زمین مان نشود و به کشتمان آسیب وارد نکند این کار را انجام می‌دهیم.

این افراد بدون توجه به آسیب‌هایی که آتش سوزی کاه و کلش ایجاد می‌کند، اقدام به این کار می‌کنند.

یکی از اهالی شهر خرم آباد درباره آتش سوزی کاه و کلش گفت: خانه ما نزدیک زمینه‌های کشاورزی است، وقتی این کشاورزان کاه و کلش زمین را آتش می‌زنند، تمام دود این آتش سوزی وارد خانه‌های ما می‌شود، این دود برای بچه‌ها و افرادی که بیماری تنفسی دارند خیلی مضرر است، ولی متوجه کسی توجه‌ای به این آزار د. اذیت‌ها ندارد و کشاورزان هم کار خودشان را ادامه می‌دهند.

یکی دیگر از اهالی گفت: تمام دوده آتش سوزی کاه و کلش داخل حیاط خانه ما می‌شود، هر روز باید حیاط خانه را تمیز کنیم. اگر رخت روی طناب باشد بر اثر دوده سیاه می‌شود و مجبوریم دوباره لباس‌ها را بشوریم. دیگر از این وضعیت خسته شده ایم.

با توجه به آلودگی‌ها و وجود ریزگزد‌ها در استان لرستان یکی دیگر از افرادی که در نزدیکی زمین‌های کشاورزی سکونت دارد گفت: ما شهرمان خودش کم آلودگی هوا ندارد این افراد هم با ایجاد‌ای آلودگی‌ها وضعیت را تشدید کردند.

ایجاد آلودگی و مضرات جبران ناپذیر برای سلامت مردم

حسنوند، کارشناس محیط زیست گفت: ما در طول سال با بحث ریزگرد‌ها مواجه هستیم، که یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد آلودگی هوا در استان لرستان است، آتش زدن مزارع هم این آلودگی را افزایش می‌دهد و به دنبال آن بیماری‌های تنفسی و ریوی در بین مردم را هم افزایش می‌دهد.

حسنوند در ادامه گفت: این زمین‌های کشاورزی که کاه و کلش آن‌ها را آتش می‌زند اگر نزدیک اراضی جنگلی و مرتعی باشند، باعث ایجاد آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع خواهند شد.

آتش سوزی کاه و کلش، تهدیدی برای خاک حاصلخیز

این روش مرسوم، اما اشتباه، علاوه بر تهدید محیط زیست، حالا دیگر تهدیدی جدی برای خاک حاصلخیز شده است.

پزشک پور، کارشناس منابع طبیعی لرستان گفت: تمام موجوداتی که فعالیت‌های میکروبی در خاک دارند و باعث افزایش حاصلخیزی خاک زمین‌های کشاورزی می‌شوند در اثر آتش سوزی کاه و کلش مزارع از بین می‌روند.

پزشک پور افزود: علاوه بر این تمام جوندگانی هم که در این زمین‌ها وجود دارند، سوخته می‌شوند و از بین می‌روند.

آتش زدن کاه و کلش مزارع جرم محسوب می شود

با توجه به اثرات زیان بار این روش سنتی، مسئولان استان لرستان برای برخورد قانونی با متخلفان، دست به کار شدند و در حال پیگیری این موضوع هستند.

فتحی بیرانوند، مدیر کل محیط زیست استان لرستان در گفتگو با  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستاندر مورد جریمه آتش سوزی کاه و کلش گفت: بر اساس ماده ۲۰ آلودگی هوا، که اخیرا از طرف مجلس شورای اسلامی ابلاغ شده است، سوزاندن هر گونه بقایای زراعی و کشاورزی، علاوه بر اینکه تهدیدی برای بهداشت عمومی محسوب می‌شود، جرم محسوب می‌شود.

مدیر کل محیط زیست استان لرستان در ادامه تصریح کرد: مرتکبین به این تخلف علاوه بر جرائم نقدی، به ۶ ماه تا ۲ سال حبس محکوم خواهند شد.

کارشناسان مرکز تحقیقات منابع طبیعی بیکار ننشسته اند و برای جلوگیری از کاهش خسارت‌های این روش غلط روش کشت مستقیم را در دستور کار خود قرار داده اند.

پزشک پور، کارشناس منابع طبیعی لرستان گفت:با توجه به اهمیت این بقایای کشاورزی، با تازگی یک طرح تحقیقاتی انجام داده ایم که بدون اینکه ما زمین را شخم بزنیم محصول بعدی که بعد از غلات قرار می‌گیرد را به صورت کشت مستقیم کشت می‌کنیم.

وی افزود: این طرح ۵ ساله با همکاری مرکز تحقیقات بین المللی مناطق خشک، در ۳ منطقه استان لرستان در حا اجرا است.

با استفاده از روش‌های نوین جمع آوری کاه و کلش مزارع می‌توان از آلودگی محیط زیست و از بین رفتن خاک حاصلخیز جلوگیری کرد.

گزارش از سعیده دریکوند

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.