وی ادامه داد: در یک دهه 2 و نیم میلیارد تومان صادرات خدمات فنی و مهندسی داشتهایم اما در سال گذشته میزان صادرات خدمات فنی و مهندسی به زیر 500 میلیون تومان رسیده و ما هر ساله شاهد کاهش این صادرات هستیم.
خرم یادآور شد: در سالهای گذشته در شهر پکن ساختمانی 30 طبقه در طول یک ماه ساخته شد و این شیوه ساخت نشان دهنده اهمیت مهندسی مکانیک در حوزه ساخت و ساز است.
خرم با اشاره به اینکه مهندسی مکانیک در ساخت و ساز میتواند در نصب سریع مصالح ساختمانی نقشآفرین باشد گفت: در کشور ایران لوازم کار برای نسل چهارم و پنجم ساخت و ساز فراهم شده اما به دلیل نداشتن نوآوری نتوانستهایم در این حوزه موفق باشیم.
وی یادآور شد: تمامی بخشهای زیرساختی و کارخانجات اسکلتهای سبک در ایران وجود دارد ولی به دلیل پراکندگی، نداشتن نوآوریها و اهمیت ندادن به استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان نتوانستهایم نسل چهارم و پنجم ساخت و سازها را اجرایی کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران با اشاره به اینکه استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان حدود یک و نیم سال گذشته وارد صنعت ساختمان شدهاند، گفت: در طی این مدت دهها شرکت دانشبنیان تاسیس شده و توانستند فرصتهای اشتغال را ایجاد کند اما به دلیل آنکه نتوانستهایم از این شرکتها درست استفاده کنیم هنوز در این حوزه ناکام ماندهایم.
وی تاکید کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند خدمات صادرات فنی و مهندسی را ارتقا دهند و زمینهساز افزایش اشتغال شوند اما کشور ایران هنوز به این موضوع اهمیت نداده است.
خرم با تاکید بر اینکه سه سال از قانون نظام مهندسی میگذرد افزود: در سال 96 مبحث 22 قانون رعایت مقررات ملی ساختمان تشکیل شد اما هنوز بعد از گذشت این مدت کمیسیون نمیداند که درباره این مبحث چه اقداماتی باید انجام دهد و هیچ برنامه عملیاتی در این باره اجرا نکرده است.
رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران تاکید کرد: نکته مهمی در زمینه ساخت و ساز وجود دارد ان است که متاسفانه جامعه مهندسی ما هیچ آموزش مهارتی در این بخش ندیدهاند و همین موضوع باعث شده که بخش مکانیک ساخت و ساز در این حوزه بیتاثیر باشد.
وی گفت: آموزش در طی 23 سال گذشته بسیار کند انجام شده و نقشآفرینی مهندسی مکانیک و انجام آموزشهای مهارتی به کارگران و کاردانها و مهندسی مکانیک بسیار با اهمیت است.
انتهای پیام/