سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تیترامشب/

ممنوعیت واردات کالا و تاثیر آن بر تولید داخلی

تصمیم دولت در ممنوعیت ثبت سفارش 1339 قلم کالا برای کنترل تقاضا و ساماندهی نابسامانی ارزی است که با این کار وابستگی ها را کاهش داده و از تولید داخل و تولید ایرانی حمایت کند.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمیدرضا فولادگر؛ رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی درباره تصمیم و اقدام دولت مبنی بر ممنوعیت ثبت سفارش بیش از 1339 کالا گفت: شرایطی که در ماههای اخیر در اقتصاد کلان دولت ایجاد شد عرضه و تقاضا را به هم ریخت بنابراین نقدینگی سرگردان به سمت بازازهای کوتاه مدت می رود و شرایط عرضه و تقاضا به هم می خورد که موجب می شود که تراز ارزی بر اساس تقاضای مردم نابسامان شود.

 

فولادگر گفت: دولت با هماهنگی ستاد اقتصاد مقاومتی و سایر قوا در عرضه و تقاضا ورود کرده تا با مشکل برخورد کند و برای ساماندهی نابسامانی ارزی اقداماتی انجام داده است.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی افزود: تصمیم روز گذشته برای کنترل تقاضاست چون تقاضا ها بیشتر به سمت ثبت سفارش و وارد کردن کالا پیش رفت که تصمیم دولت و مسئولین این بود که فعلا ثبت سفارش برخی اقلام و کالاها را ممنوع کند اما این روش به معیشت مردم لطمه ای وارد نمی کند چون کالاهایی را شامل می شود که یا غیرضروری است یا در داخل امکان تولید وجود دارد.

وی افزود: در کمیسیون ویژه تولید به این جمع بندی رسیدیم که قانون حداکثر استفاده از تولید داخل و کالای ایرانی را داشته باشد.

هادی قوامی؛ نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: 1339 قلم کالایی که وجود دارد شامل تنوعی از کالاهای مصرفی و واسطه ای است. برخی شامل کالاهای بخش کشاورزی است که در داخل امکان تولید وجود دارد. لوازم خانگی و انواع کالاها هم شامل کالاهایی می شود که امکان تولید در داخل کشور وجود دارد.

قوامی گفت: ما در حال حاضر شرایط عادی نداریم، وقتی امریکا از برجام خارج شد و کشور را تهدید کرد در واقع به نحوی اعلام جنگ کرده و در پی ایجاد فضای منفی در سرمایه گذاری هاست و می خواهد تنش منفی در کشور ایجاد کند تا به اهداف خود برسد اما مردم کشور ما در این چهل سال پس از انقلاب شرایط مختلفی را تجربه کرده اند و ما تفاوت عمده ای با نظام سلطه داریم. کشورهایی مثل امریکا از طریق نظام سلطه به دنبال منافع خود است و هراقدامی که در جهت کاهش وابستگی انجام دهیم برای آنها خوشایند نخواهد بود و در کل به دنبال وابستگی بیشتر ما هستندتا همچنان جهان سومی باشیم و ما به اهداف خود نرسیم اما امروز شرایط ما خیلی بهتر از سی سال گذشته و زمان جنگ است لذا ما حتما باید در این شرایط در کنار هم باشیم و تا از این شرایط سختی که نظام سلطه در پی ایجاد آن است گذر کنیم.

قوامی افزود: عامل مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که به انتظارات دامن نزنیم. عزم عمومی و اراده خلل ناپذیرو دخالت آگاهانه دولت می تواند در جنگ اقتصادی به کشور کمک کند تا بتوان از این برهه عبور کرد. تمهیدات دولت در بازار ارز این بود که نرخ ارز را 4200 اعلام کند اما اگر بخواهیم به تقاضاهای بیشتر توجه کنیم مشکل ایجاد خواهد شد که باید در این زمینه مدیریت لازم را انجام دهیم.  

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس: نظام سلطه با ابزار اقتصادی در پی پیشبرد اهداف سیاسی خود است اما ملت ما با هماهنگی سه قوه از این مرحله نیز عبور خواهد کرد. درحال حاضر فضایی در جامعه ایجاد شده است که تقاضا بیشتر شده است. ثبت سفارش به نسبت سال قبل بیشتر شده است چون مردم فکر می کنند در آینده عرضه محدود شود بنابراین دولت به این فکر افتاد که ثبت سفارش ها را ممنوع و محدود کند. دشمن از این طریق به فکر جنگ روانی در کشور است که مردم باید با صبر این دوران را پشت سرگذارند و شتاب زده عمل نکنند.

امیر هامونی؛ مدیرعامل فرابورس ایران در ارتباط تلفنی گفت: در بازار سرمایه در شاخص و حجم معاملات شاهد اخبار خوبی هستیم. شرکت هایی که با تعدیل منفی سود همراه باشند معدود هستند و واردات کالا و تصمیماتی که گرفته می شود به بازار سرمایه کمک می کند و در حال حاضر بهترین شرایط برای هدایت نقدینگی ها به سمت بازار بورس هستیم که با این کار می توان بازار بورس را نیز تقویت کرد که  در این راه مجلس و دولت باید کمک کنند.

 

هامونی گفت: در صنایعی مثل نساجی که بیشتری کاهش ها را داشته اند از نظر عملکرد خوب هستند و بورس در این زمینه به صنعت نساجی کمک کرده است. در بورس سیاست ها به بیست سال گذشته برمی گردد. هلدینگ های بزرگ درهمان سالها شکل گرفته اند بنابراین الان نیز بهترین زمان برای تشکیل چندین هلدینگ بزرگ است تا موجب افزایش سرمایه شود.

هامونی تاکید کرد: دولت و مجلس می توانند سرمایه های ثبات آفرین ایجاد کنند. اگر برنامه منسجم داشته باشیم و حاکمیت به این نتیجه برسد که بخواهد از  طرح های مهم بهره برداری کند بورس مهمترین جا برای سرمایه گذاری خواهد بود.

منبع:پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر

انتهای پیام/

بررسی وضعیت واردات کالای و ارتباط آن با تولید داخلی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.