این نشست به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و با حضور مولاوردی دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی و دیگر اعضای شورا در وزارت کشور برگزار شد.
رستم وندی معاون امور اجتماعی وزیر کشور درباره مسائل مطرح شده در این نشست گفت: موضوع آسیبهای اجتماعی در دو سال اخیر با هدف کاهش این آسیبها به صورت متمرکز انجام میشد، اما بحث بر این بود که باید از وجه ایجابی و مثبت هم به کاهش آسیبهای اجتماعی توجه داشته باشیم به همین دلیل این نشست به موضوع نشاط اجتماعی اختصاص یافت.
وی افزود: جلسه امروز، جلسهای مقدماتی در رابطه با نشاط اجتماعی بود که به دلیل ابعاد مختلف، پیچیدگیها و عمق این موضوع در جلسه آتی شورای اجتماعی کشور به جمع بندی نهایی خواهیم رسید.
رئیس سازمان امور اجتماعی گفت: در نشست امروز، مفهوم نشاط اجتماعی، شاخصهای نشاط اجتماعی و وضعیت ایران در رتبه بندی جهانی نشاط اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد راهکارها و پیشنهادهای هر دستگاه در حوزه مأموریت خود در قالب گزارشهایی به شورای اجتماعی ارائه شود.
وی ادامه داد: در این نشست دبیرخانه شورای اجتماعی مأمور شد همه گزارشهای ارائه شده را جمع بندی و تجمیع و ماتریسی از همکاری بین دستگاهی به صحن شورا ارائه کند که در این صورت برای اولین بار تقسیم کار ملی در حوزه ارتقای نشاط ملی را خواهیم داشت.
رستم وندی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره برنامههای سازمان امور اجتماعی برای تحقق یکی از نمودهای نشاط اجتماعی که همان حضور خانوادگی مردم در فضاهای اجتماعی از جمله ورزشگاهها است، گفت: سالهاست روی این موضوع بحث میشود و زمینه ها، بسترها و شرایط آن نیز سنجیده شده است، به هرحال حضور خانوادهها دارای اقتضائاتی است که باید فراهم شود. تا زمانی که این مقتضیات فراهم نشود، همواره این چالشها وجود خواهد داشت.
وی افزود: متاسفانه برای ایجاد زیرساختهای حضور خانوادگی در ورزشگاهها دچار مشکلاتی هستیم و وزارت ورزش و جوانان متولی این امر شده تا با هماهنگی دستگاههای امنیتی و انتظامی برای حل این موضوع تلاش کند.
معاون وزیر کشور ادامه داد: هفته گذشته شاهد حضور خانوادهها در ورزشگاه آزادی بودیم. بعد از آن نیز برخی گلایهها و انتقادها به کمبودهایی مانند نبود نمازخانه، سرویس بهداشتی مناسب و ورودی و خروجی مخصوص بانوان داشتیم که اینها موانع کوچکی و دست و پاگیری هستند، اما قابل حل اند.
رستم وندی درباره دستور کار جلسات بعدی شورای اجتماعی کشور گفت: بناست از این به بعد، هر دو هفته یک بار نشست شورا با حضور یکی از استانداران و مسئولان استانی برگزار و وضعیت اجتماعی آن استان از ابعاد مختلف بررسی شود.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه در پاسخ به خبرنگاران در خصوص شیوع اعتیاد در کشور گفت: براساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر ۲۲.۳ درصد میانگین شیوع مصرف مواد مخدر در جامعه کارگری است که بالاترین میزان در میان سه جامعه دانشآموزی، دانشجویی و کارگری است.
رستم وندی با اشاره به اینکه سازمان امور اجتماعی نهادی اجرایی نیست، گفت: در این مورد، ستاد مبارزه با مواد مخدر که دربرگیرنده بیش از ۲۰ دستگاه است، مسئولیت هماهنگی، سیاست گذاری و نظارت، را برعهده دارد.
وی ادامه داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامههای زیادی برای جامعه کارگری دارد که یکی از آنها برنامه «کاج» یا همان کاربست اجتماعی جامعه کارگری است و در جامعه کارگری بحث آموزش، مهارت آموزی و پیشگیری از مصرف مواد را برعهده دارد که تأثیرات خوبی هم داشته است.
انتهای پیام/