سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

صنایع ساختمانی در سراشیبی رکود/ نفس صنایع ساختمانی به بازار مسکن وابسته است

رکود بازار مسکن را می‌توان مهم‌ترین عامل در مشکلات امروز صنایع ساختمانی کشور دانست.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رکود اقتصادی را می‌توان مهمترین عامل در مشکلات امروز صنایع مختلف کشور دانست و در این میان یکی از صنایعی که در این زمینه دچار مشکلات جدی در چند سال اخیر شده، صنعت ساختمان است که نفس آن به نفس بازار مسکن گره خورده است. رکود بازار مسکن عاملی شد تا بسیاری از تولیدکنندگان صنایع ساختمانی یا ورشکسته شوند و یا در آستانه ورشکستگی قرار گیرند.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که بالغ بر سیصد هزار نفر در بخش‌های مختلف صنعت ساختمان مشغول به کار هستند و رکود صنایع ساختمانی موجب بیکاری تعداد زیادی از افراد در این حوزه، خواهد شد.

در وضعیت کنونی بسیاری از صنایع ساختمانی با حداقل ظرفیت تولید، فعالیت می‌کنند. واحدهای توليدی مصالح ساختمانی مانند سیمان، آجرماشينی و شيرآلات يا صنوف عرضه‌كننده لوازم بهداشتی، كاشی، سراميك، شوفاژ و سنگ‌های طبیعی و مصنوعی از جمله مشاغلی محسوب می‌شوند كه از ركود بخش مسكن و كسادی فضای كسب و كار بيشترين لطمه را خورده و با كاهش شديد ظرفيت توليد با تعطيلی، ورشكستگی و تعديل نيرو مواجه شده‌اند.

همه ما منتظر خروج از رکود بازار مسکن هستیم اما فراموش نکنیم که اولا این خروج در صورت مهیا شدنِ همه شرایط آرام آرام و طی دو سال آینده صورت می‌گیرد و دیگر اینکه چه ضمانتی برای رونق ساختمان سازی است؟ آیا سرمایه گذاری که چند سال سرمایه خود را در بازار مسکن خوابانده بلافاصله پس از فروش، دوباره در این بازار سرمایه گذاری می‌کند؟

برای بررسی بیشتر مشکلات صنایع ساختمانی با چند تن از فعالان این حوزه به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که در ادامه گزارش آمده است؛

حیات صنعت ساختمان در گرو رونق بازار مسکن

حمید محمدی فعال حوزه فروش لوازم ساختمانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: واقعیت این است که کسادی بازار ساخت و ساز و ساختمان سازی در کشور موجب شده تا فروش بسیاری از واحدهای تولیدی لوازم خانگی نیز افت کند.

وی با بیان اینکه در 2 سال گذشته، 50 درصد کاهش فروش داشته‌ایم، گفت: در این مدت 30 تا 40 درصد افزایش قیمت بر روی کالاهایمان داشتیم، زیرا کارخانه های مصالح سازی، قیمت ها را بالا بردند و ما نیز مجبور به افزایش قیمت در بازار شدیم.

محمدی با بیان اینکه با ورود رونق به بازار مسکن، صنعت ساختمانی نیز از رکود خارج می‌شود، گفت: حیات بیش از 60 شغل ارتباط مستقیمی با ساختمان سازی دارد و در صورتیکه این رونق اتفاق بیفتد، بسیاری از واحدهایی که اکنون مشکل دارند، دوباره سرپا می‌شوند.

این فعال حوزه فروش لوازم ساختمانی یادآور شد: در چند سال گذشته بسیاری از واحدهای صنفی مربوط به ساختمان سازی تعطیل شده و کارگران بسیاری، بیکار شده‌اند.

تقویت صادرات، راه برون رفت از رکود صنایع ساختمانی

اصغر جهانشاهی، از فعالان و توزیع کنندگان مصالح ساختمانی در غرب استان تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در ارتباط با راهکارهای برون رفت از مشکلات ناشی از رکود صنایع ساختمانی گفت: خروج مسکن از رکود، مهم‌ترین و تأثیرگذارترین مولفه در رونق صنعت مذکور محسوب می‌شود.

وی افزود: ارائه تسهیلات کم بهره و ارزان قیمت به فعالان این حوزه، ضرورتی دیگر است که باید مورد توجه قرار گیرد و تحقق آن در کوتاه مدت و میان مدت، بار و فشار مشکلات مالی و اقتصادی تولیدکنندگان را کاهش می‌دهد.

جهانشاهی بیان کرد: افزایش گستره تعاملات، شناسایی و ارتباط با دیگر بازارها درنقاط دیگر جهان از الزاماتی است که انتظار می‌رود با بسترسازی دستگاه‌های دولتی محقق شود که به طور حتم حصول این امر و توسعه صادراتِ محصولاتِ مذکور، جبران کننده بخش قابل توجهی از کاستی‌ها و ناساریی‌های فعلی خواهد بود.

وی یادآور شد: ظرفیت‌های اشتغالزایی بازار کاشی و سرامیک، بسیار قابل توجه است و امید آن می‌رود در سالی که به حمایت از کالای ایرانی مزین شده، شاهد دستیابی به موفقیت‌های هر چه بیشتری در این خصوص باشیم که قطعا توفیق در عرصه مذکور در تسهیل تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز تأثیرگذار خواهد بود.

تأثیرمنفی تعطیلی ساخت وسازبر دیگر مشاغل

رحمت‌الله پورموسی کارشناس صنعت بیان کرد: تعطیلی ساخت و سازها و بیکاری کارگران ساختمانی بر دیگر مشاغل تأثیر منفی گذاشته و از نظر تولید مشکلاتی را ایجاد کرده است.

وی افزود: اگر صنعت ساختمان کند و یا متوقف شود، دیگر مشاغل را دچار مشکل کرده و در این میان ضربه نخست به کارگران در عرصه‌های مختلف وارد می‌شود.

پورموسی از صنعت تولید سیمان،‌ آهن، آجر، شن، سیم و کابل و شیرآلات و دیگر صنایع کاربردی در صنعت ساختمان به عنوان مشاغلی که تحت تأثیر ساخت و ساز قرار دارند، نام برد و افزود: متأسفانه به کارگیری نخستین راهکارها در حل مشکلات اقتصادی کشور، منجر به ضربه زدن به کارگران و بیکاری آنان می‌شود.

کارشناس صنعت ادامه داد: مشکلات بنگاه‌های اقتصادی را می‌توان تا حدودی رفع کرد اما در این میان نخستین آسیب به کارگران وارد می‌شود.

وی، راهکار اصلی رفع مشکلات ساختمان‌سازی را خروج آن از وضعیت رکود و تعیین تکلیف وضعیت صنعت ساختمان دانست و گفت: دولت می‌تواند با برداشتن موانع اقتصادی به صنعت ساختمان‌سازی رونق دهد.

پورموسی افزود: اکتفا نکردن به بازار داخل و یافتن بازارهای خارج از کشور یکی از راهکارهای رفع این مشکل است. ما باید به سمت تولید رقابتی پیش برویم و در این میان تنها به فکر بازار داخلی نباشیم. این امر با به کارگیری سیستم مدیریتی قوی، اصلاح نظام مالیاتی، ‌همیاری بانک‌ها و جلوگیری از ورود کالاهای چینی محقق می‌شود.

گزارش از سمیه عرب

انتهای پیام/

 

برچسب ها: صنعت ، صادرات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۲:۲۴ ۳۰ تير ۱۳۹۷
با سلام اگر سرمایه گذاران، سرمایه های خود را در بازار بورس سهام و اوراق بهادار و پروژه های ملی مانند راه و جاده سازی و هتل ها و دیگر موارد مانند رستورانهای گردشگری به کار بیاندازند و از بخش مسکن که دیگر بدلیل اشباع برای بنگاه داران و سازندگان سودی ندارد خارج شوند مطمئن باشید که با رونق اقتصاد نرخ اشتغال بسیار بالا خواهد رفت و هیچ کارگری بی کار نخواهد شد ولی مشکل اینجاست که سازندگان مسکن به این رویه عادت کرده اند.تشکر
محمد
۱۰:۳۷ ۳۰ تير ۱۳۹۷
عامل اصلی بی مدیریتی و بی تدبیری . احتکار . وبالارفتن مصالح ساختمانی . مثل فولاد و غیره هستش که کمر ساخت و ساز رو شکست . همه دست از کار کشیدن چون قدرت خرید مردم پایین هستش. مثل من که 30تومن پول گذاشتم بانک مسکن بعد یک سال 60تومن گرفتم که با پسندازم بتونم یه آپارتمان بخرم قیمت ها شد دوبرابر و بیچاره شدم یعنی مسئولان نمیتونن قیمت وسایل تولید داخل رو کنترل کنن!!!!!!!با این وضع کسی قادر به ازدواج و خونه دار شدن نیست همه باید فقط شکمش و نو سیر کنن
ناشناس
۰۹:۴۴ ۳۰ تير ۱۳۹۷
امیدوارم همه مستاجران خانه دار شوند
ناشناس
۰۹:۳۵ ۳۰ تير ۱۳۹۷
منم امیدوارم هیچ وقت از رکود در نیاد چون این بساز دررو ها با احتکار و ندادن حق کارگر و دزدی از کار خون مردم تو شیشه کردن و هیچ ارگان و سازمانی نیست که جلوشون وایسته. یه جورایی به نظر میاد که بقول بعضی ها این افراد خودی هستند و بقیه مردم غریبه.
حالا یکه این مابین اومده از حق کارگر دفاع کرده که بیکار میشن کارگرای ساختمونی. چرا نمیگه امثال این بساز بفروش ها یکی از سیاست های کاریشون اینه که پول کارگر رو نده تا برای گرفتن طلبش مجبور بشه بازم بیاد و وعده بگیره و براش کار کنه.
خدا هموشون رو به راه راست هدایت کنه.
ناشناس
۰۹:۲۴ ۳۰ تير ۱۳۹۷
امیدوارم رکود مسکن رفع شه
ناشناس
۰۸:۳۹ ۳۰ تير ۱۳۹۷
یک سوال چرا چین تو تحریم تونست پیشرفت کنه .چرا ؟ چون با رشوه و رانت و اختلاس شدیدترین برخورد رو میکنن
مرتضی
۰۸:۳۲ ۳۰ تير ۱۳۹۷
شرایط فعلی مسکن حاصل باتلاقی است که عده ای سودجو سالها قبل قیمت مسکن را دهها برابر گران کردند و اکنون در آن دست و پا می زنند. مطمئن باشند که تا سالها از آن رها نخواهند شد چرا که مسکن بیش از این کشش گران شدن را ندارد. مسکن طی یک سال به اندازه بیست سال رشد کرد و دیگر نباید منتظر رشد آن طی 15 تا بیست سال آینده باشند. خودشان به خوشان ضربه زدند. کاسبان ما هیچوقت به فکر بازی برد برد نیستند و به دور خود تار می تنند.
محمد
۰۸:۲۰ ۳۰ تير ۱۳۹۷
با سلام. وقتی 2/5میلیون واحد خالی را به امید گرانفروشی احتکار کرده و به فروش نمی رسانند همین می شود. بسیار جالب است که بدانید در کشور بلژیک برای دارنده دومین خانه خالی 70 درصد مالیات وضع می شود. بنابراین مالکان بدون درنگ یا ملک دوم خود را می فروشند و یا سریعا اجاره می دهند. لذا کسی مسکن خالی و احتکار شده ای را در این کشور برای گرانتر شدن نمی بیند. دراینصورت اگر سرمایه گذاری در بخش مسکن شروع به ساخت و ساز کرد سریع مسکن تولید شده را به فروش می رساند و یا اجاره می دهد و به رونق آن کمک می کند. در غیر اینصورت کسی به سمت بازار مسکن نمی رود و سرمایه داران پول های خود را به سمت بازار بورس سهام و اوراق بهادار می برند. ولی متاسفانه در ایران دارندگان 5/2 میلیون واحد نوساز خالی با احتکار و با بی رحمی تمام واحدهای خود را نه می فروشند ونه اجاره می دهند تا قیمت های مسکن و اجاره خانه ها تا آنجا که می توانند بالا برود و برای حداکثر سود بری خود، ناجوانمردانه به قشر کارمند و کارگر و مردم کم درآمد فشار می آورند. و در این میان مسئولین و سازمان امور مالیاتی و سازمان های نظارتی فقط ناظر هستند و متاسفانه قدمی در تهیه قوانین مالیاتی درست و اقدام عملی بر نمی دارند و نتیجه آن تعمیق رکود تورمی بیشتر اقتصاد و نابودی همه است. تشکر
ناشناس
۰۶:۱۱ ۳۰ تير ۱۳۹۷
خدا خودش کمک کنه
ناشناس
۰۶:۱۱ ۳۰ تير ۱۳۹۷
امیدوارم هیچ وقت از رکود در نیاد
ناشناس
۰۸:۰۸ ۳۰ تير ۱۳۹۷
چرا این طوری حرف میزنی راضی هستی کارگرانی ساختمانی بیکار باشن و دستشان رو جلوی امثال تو دراز کنن خودخواه