سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیماری مشمشه در فارس گزارش نشده است

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی فارس گفت: از پارسال تاکنون اسب آلوده به بیماری مشمشه در استان مشاهده نشده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ بستانیان معاون سلامت اداره کل دامپزشکی فارس با بیان اینکه از ابتدای سال ۹۶ تاکنون اسب آلوده به این بیماری و یا آلودگی انسان به بیماری مشمشه در فارس مشاهده نشده است، اظهار کرد: در فارس سالانه ۲ هزار نوبت سر، از مراکز تجمع اسب شامل باشگاه‌های سوارکاری، پانسیون‍‌ها و محل‌های نگهداری اسب تست تشخیصی مشمشه گرفته می‌شود.

وی اضافه کرد: این تست هر ۶ ماه یک بار با خونگیری و سرم‌گیری انجام شده و نمونه‌ها به مرکز تشخیص بیماری‌های دامپزشکی کشور برای انجام آزمایش ارسال می‌شود.

بستانیان افزود: با توجه به اینکه این بیماری در دام قابل درمان نیست، در صورتی که نتیجه آزمایش مثبت بود، پس از شناسایی اسب آلوده، در کمیته‌ای تحت عنوان «کمیته تقویم بها» اسب قیمت‌گذاری شده و مبلغ غرامت به صاحب آن پرداخت می‌شود و سپس اسب آلوده معدوم و در شرایط بهداشتی دفن می‌شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی فارس گفت: بیماری مشمشه از جمله بیماری‌های قدیمی و خطرناک مشترک بین انسان و تک سمیان (اسب، الاغ وقاطر) است.

وی گفت: انسان از قدیم به علت نیاز تجاری، تفریحی و اقتصادی با اسب ارتباط داشته، که در صورت وجود این بیماری خطر انتقال بیماری نیز وجود دارد.

منصور بستانیان با اشاره به اینکه عامل بیماری مشمشه باکتری Burkholderia mallei است، بیان کرد: تک سمیان (اسب، الاغ و قاطر) به عنوان میزبان اصلی باکتری بورخولدریا مالئی (عامل مشمشه) در طبیعت هستند.

وی اضافه کرد: بیماری در اسب معمولا به ۳ صورت حاد، مزمن و مخفی وجود دارد. در فرم حاد علائم بسیار شدید شامل ترشحات چرکی از دستگاه تنفسی است و در فرم‌های دیگر ممکن است اسب بیمار علائم بالینی را نشان ندهد، ولی به دلیل اینکه ناقل بیماری است بسیار خطرناک است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی فارس با بیان اینکه این بیماری در انسان به دنبال تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا تماس با بافت‌های آن‌ها منتقل می‌شود، گفت: عامل بیماری از طریق ضایعات پوستی یا مخاط ملتحمه، دهان یا بینی وارد بدن می‌شود.

بستانیان افزود: تشخیص به موقع این بیماری در انسان خیلی مهم بوده و در صورت درمان نکردن منجر به مرگ شخص مبتلا خواهد شد.

بستانیان به مردم توصیه کرد: قبل از مراجعه به باشگاه‌های سوارکاری، پانسیون‌ها و محل‌های نگهداری اسب، حتما با دامپزشکی شهرستان تماس گرفته و از مجاز بودن محل پرورش اسب و سلامت اسب‌ها اطمینان حاصل کنند.

انتهای پیام/ن

وضعیت بیماری مشمشه در فارس

برچسب ها: درمان ، دامپزشکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.