معاون میراثفرهنگی استان بوشهر با بیان اینکه نمونههایی مشابه این آثار در روستاهای چهار روستایی گناوه، خلیفهای دشتستان و تلسرکوب سعدآباد یافت شده خاطر نشان کرد: این آثار نشان میدهد در هزاره پنجم قبل از میلاد خلیج فارس و پسکرانه آن از اهمیت سوقالجشی و فرهنگی خاصی برخوردار بوده است.
ابراهیمی با اشاره به ارتباط فرهنگی ساکنان این محوطه تاریخی با دشت مرودشت فارس و جبهه شمالی خوزستان افزود: آثار فرهنگی و ابزارآلات کشف شده از این محوطه تاریخی نشان دهنده اهمیت فوقالعاده خلیج فارس و پسکرانه آن در ادوار تاریخی است.
وی، گفت: آثار فرهنگی و ابزارآلات کشف شده از این محوطه تاریخی نشان دهنده اهمیت فوقالعاده خلیج فارس و پسکرانه آن در ادوار تاریخی تا دورههای ایلامی، هخامنشی، ساسانی، صدر اسلام، قرون میانی اسلامی و سلجوقی است.
معاون میراثفرهنگی استان بوشهر با اشاره به کشف لعاب قهوهای و سبز از محوطه تاریخی ۷ هزار ساله در شهرستان دیلم تصریح کرد: از این محوطه تاریخی سفال منقوش و ابزارهای سنگی از جنس چخماق و فیابیت، استخوانهای حیوانی و انسانی کشف شده است.
ابراهیمی با اشاره به آغاز ثبت محوطه هزاره پنجم قبل از میلاد در فهرست آثار ملی تصریح کرد: برای ثبت این اثر در فهرست آثار ملی فعالیتهای لازم آغاز شده و عملیات سیستماتیک و باستان شناسی در محوطه تاریخی یاد شده در حال انجام است.
وی، با اشاره به ثبت آثار تاریخی استان بوشهر در فهرست آثار ملی افزود: تاکنون ۲۹۴ اثر تاریخی استان بوشهر در فهرست آثار ملی ثبت شده که بعدار بندر تاریخی سیراف با قدمت ۱۷۰۰ ساله، محوطه تاریخی در بندر دیلم با ۷۰۰۰ سال دارای بیشترین قدمت تاریخی است.
انتهای پیام/م