سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسط استاندار تهران؛

فرصت دریافت پروانه نوسازی ساختمان پلاسکو تعیین شد

استاندار تهران گفت: مقرر شده که بنیاد مستضعفان با رعایت ضوابط، ساختمان پلاسکو را تا عید فطر دو سال آینده به بهره برداری برساند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروز(چهارشنبه ۳۰ خردادماه) جلسه ای به منظور رفع موانع اجرای نوسازی ساختمان پلاسکو به ریاست استاندار و با حضور حناچی معاون فنی شهرداری تهران، محسنی شهردار منطقه ۱۲،اعطا ،حبیب زاده و سالاری اعضای شورای شهر تهران و نمایندگانی از بنیاد مستضعفان و شورای ساختمان پلاسکو برگزار شد.

استاندار تهران در این جلسه با اشاره به علت تاخیر اجرای طرح بنیاد مستضعفان براساس تفاهم نامه با شهردار وقت گفت: شهرداری علت عدم دریافت مجوز برای بنیاد را میراث فرهنگی اعلام کرد براین اساس که باغ اکبر در محدوده آثار فرهنگی و تاریخی قرار دارد و امکان اخذ مجوز ساخت در این زمین وجود ندارد.

مقیمی افزود: میراث فرهنگی در خصوص باغ اکبر، حقوقی و قانونی نظر داده است و علاوه برآن شهرداری هم بدون هماهنگی و تایید میراث فرهنگی قادر به صدور پروانه نیست و بنیاد مستضعفان هم بدون پروانه امکان ساخت نداشت.

وی با بیان اینکه استدلال همه دستگاه ها در این بخش استناد قانونی بوده است تصریح کرد: در آخرین جلسه اسفندماه سال گذشته با معاون سازمان میراث فرهنگی و معاون شهرسازی شهرداری و شهردار منطقه ۱۲ جلسه ای برگزار شد و در شورایی فنی موافقت شد هرآنچه در حادثه پلاسکو تخریب شده است بازسازی شود و در خصوص ساختمان شمالی هم براساس نامه کسبه و اهالی ساختمان با مقاوم سازی به عهده کسبه موافقت شد تا با رای اکثریت مالکان و ثبت در دفترخانه کار مقاوم سازی با طرح نظام مهندسی و تایید شهرداری انجام شود.
استاندار تهران تصریح کرد: برای ساخت ساختمان پلاسکو نیز مقرر شد با مجوز شهرداری بدون پرداخت عوارض اقدام خاکبرداری از روز عید فطر امسال آغاز شود و پس از دو ماه با ارائه طرح از سوی بنیاد و موافقت شهرداری، ساختمان وارد فاز عملیاتی شده و تا عید فطر دو سال آینده به بهره برداری برسد.

مقیمی تاکید کرد: مسائل فنی ساخت ساختمان پلاسکو با شهرداری و نظام مهندسی است و ساختمان طبق ضوابط شهرداری ساخته می شود .

وی با بیان اینکه اموال و زندگی ۵۰۰ خانوار در حادثه پلاسکو دچار خسارت شده است گفت: کسبه ساختمان حداکثر همکاری را داشتند و ما نیز تکالیفی به عهده داریم و وقتی جلسات رسیدگی به موانع ساخت ساختمان پلاسکو با حضور استاندار برگزار می شود به این معنا است که مسئولیت به عهده داریم و همه دستگاه های حاضر در جلسه نسبت به انجام مصوبات تعهد دارند.

استاندار تهران افزود: بنیاد مستضعفان فرصت دارد طی دو ماه با رعایت مسائل فنی و ایمنی و با دستور شهرداری کار گودبرداری را آغاز و پروانه ساخت را اخذ کند و طرح خود را به تایید نظام مهندسی و شهرداری برساند.

مقیمی ادامه داد: این جلسه شاخه ای از شورای تامین استان و با نظر دستگاه قضایی است و اگر بنیاد مستضعفان و هر سازمان دیگری به تعهدات خود در این خصوص متعهد نباشد باید پاسخگو باشد.

همه خود را در مقابل ساختمان پلاسکو مسئول می دانیم

حناچی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران نیز در این جلسه گفت: حادثه ساختمان پلاسکو در همه ابعاد خود ایران را متالم کرد و استانداری،شهرداری،بنیاد مستضعفان و ذینفعان خود را در مقابل آن مسئول می دانند.

وی افزود: ساختمان پلاسکو در دهه ۴۰ در شرایطی ساخته شد که ضابطه ای برای ساختمان های بلندمرتبه وجود نداشت وموقعیت مکانی آن و اشتراک با خیابان پر رفت و آمد جمهوری آن را مکانی حساس قرار داده است و در ساخت و نوسازی ساختمان پلاسکو باید همه مقررات از جمله عقب نشینی ها رعایت شود .

معاون شهرداری تهران به موضوع دسترسی جنوبی ساختمان پلاسکو و ضرورت توجه به آن برای ساختمان جدید اشاره کرد و گفت: مقاوم سازی ساختمان شمالی نیز باید حقوقی و با نظر مشاور صاحب صلاحیت انجام شود تا مسئولیت آن مشخص باشد.

شورای شهر هر اقدامی برای تسریع در اجرای این پروژه انجام می دهد

اعطا عضو دیگر شورای شهر تهران نیز که در این جلسه حضور داشت گفت: ورود استاندار و مدیریت اختلافات موجب شده تا کار بازسازی ساختمان پلاسکو در اسرع وقت به نتیجه برسد.

وی پیشنهاد داد: اگر مجوز ساخت از سوی بنیاد دریافت نشده است مصوبه ای از کمیسیون ماده ۵ دریافت شود تا تراکم،طبقات و زیربنا مشخص شده و خاکبرداری طبق این طرح اجرا شود.

این عضو شورای شهر تهران به موضوع معافیت دریافت عوارض از سوی شهرداری برای نوسازی پلاسکو اشاره کرد و افزود: این موضوع نیازمند نظر جمعی اعضای شورا است اما شورا هر اقدامی برای تسریع در اجرای این پروژه انجام می دهد وبا نگاه مثبت وارد شده است.

گفتنی است؛ پس از گذشت حدود ۱۷ ماه از حادثه ساختمان پلاسکو و شهادت ۲۹ نفر از آتش نشانان فداکار در این حادثه، هریک از مسئولان به فراخور مسئولیت های خود در بخش های شهری،برنامه ریزی و حاکمیتی و براساس شرایط جامعه در روزهای نخست حادثه ، قول ها و وعده هایی دادند.

اواخر سال ۹۶ و با ورود معاونت اجرایی ریاست جمهوری و وزارت صنعت به پیگیری موضوع ساخت ساختمان جدید پلاسکو و حمایت از حقوق کسبه ، استانداری تهران به عنوان مسئول رفع موانع اجرایی و هماهنگی دستگاه ها برای ساخت ساختمان پلاسکو تعیین شد.

پس از برگزاری سه جلسه با حضور استاندار تهران، رئیس بنیاد مستضعفان،شهردار منطقه ۱۲ و اعضای شورای کسبه ساختمان پلاسکو در اسفندماه سال ۹۶، در نهایت با دستور استاندار تهران و همفکری اعضاء موضوع بازسازی ساختمان مصوب شد.

سعیدی کیا،رئیس بنیاد مستضعفان در جلسات متعددی دراستانداری تهران عنوان کرد: بنیاد مصمم است کار بازسازی ساختمان را طی دو سال نهایی کند.

در آن زمان براساس تفاهم نامه شهردار وقت و بنیاد مستضعفان مقرر شد با صدور پروانه از سوی شهرداری اجرای طرح بنیاد در نوسازی ساختمان پیاده شود.

جلسات متعددی در استانداری در سالجاری برگزار شد که در این جلسات استاندار تهران درخصوص ضرورت اجرای سریع طرح تاکید داشت و موضوع تاخیر اجرای طرح از سوی استانداری تهران پیگیری شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.