شکرچی زاده در ادامه به اقدام دیگر مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اشاره کرد و گفت: زلزلهای که در سالهای اخیر رخ داده باعث وارد شدن خسارتهای زیادی به ویژه برای مسکن مهر شده است؛ به طوریکه بسیاری از اجزای ساختمان از جمله دیوارهای داخلی و اجزای غیرسازهای آسیب زیادی دیدند، اما در این زلزله اسکلت ساختمانها سالم مانده بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: در آیین نامه جدیدی که تهیه شده، حساسیت لازم و ضوابط فنی مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در زلزله کرمانشاه 5 هزار میلیارد تومان به ساختمانها خسارت وارد شده است، گفت: 10 درصد از این خسارت مربوط به بخشهای غیر سازهای بوده است.
شکرچی زاده با بیان اینکه دستورالعمل راهنمایی طراحی برای اجزای غیرسازهای تهیه شده است، گفت: این دستورالعمل با همکاری نظام مهندسی تهیه شده و در اختیار تمامی مهندسان قرار گرفته تا از طریق آن مانع وارد شدن خسارتها به اجزای غیرسازهای ساختمانها شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: با برنامه ریزیهایی که انجام دادیم آیین نامه 2800 برای تمامی ساختمانها لازم الاجرا شده و عدم اجرای آن، تخلف محسوب میشود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: کارگروهی در همین راستا تشکیل شده و تا پایان تیرماه، الحاقیه 2800 که در آن دیوارهای حائل و سازهها باید مقاوم سازی شوند، لازم الاجرا میشود.
وی در ادامه به طراحی و تولید شیر قطع اتوماتیک گاز در مواقع زلزله اشاره کرد و گفت: این شیر گاز اتوماتیک با حضور معاون فناوری رئیس جمهور رونمایی و وارد بازار شد.
شکرچی زاده تصریح کرد: طبق مقررات ملی ساختمان، استفاده از این شیر گاز در تمامی ساختمانها الزامی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه به توسعه شبکه شتاب نگاری زلزله اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تعدادی دستگاه شتاب نگار زلزله از کشور اروپایی خریداری و تحویل گرفته شده است و تعدادی از آنها را نیز در تهران نصب کردهایم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: خوشبختانه قرارداد خریداری این دستگاههای شتاب نگار پیش از تحریمها بوده و طبق قرارداد جدیدی که منعقد کردهایم ، آنچه که برجام برای ما ایجاد کرده را توانستیم دور بزنیم.
وی یادآور شد: نصب این دستگاههای شتاب نگار در تهران با همکاری سازمان مدیریت انجام شده و طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته اطلاعات لازم در این خصوص به صورت مشترک در اختیار دو دستگاه قرار میگیرد.
شکرچی زاده افزود: از 200 دستگاه شتاب نگار خریداری شده، تنها تعدادی از آنها تحویل گرفته شده است که باقی آنها را در آینده از کشورهای اروپایی تحویل خواهیم گرفت. فاز اول نصب این دستگاهها با حضور شهردار و وزیر راه و شهرسازی در آینده نزدیک صورت خواهد گرفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در صورتیکه موضوع تحریمها جدیتر شود، برای تحویل دستگاهها به مشکل بر خواهیم خورد اما سعی کردهایم همزمان با همکاری کشورهای اروپایی با شرکتهای فناوری داخلی در زمینه تولید دستگاههای شتاب نگار همکاری کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه به اهمیت دادن بیمارستانهای استانها و مقاومت آنها در برابر زلزله اشاره کرد و گفت: متأسفانه در زلزله کرمانشاه بسیاری از ساختمانهای بیمارستانها دچار آسیب شد، به طوریکه امکان بستری شدن بیمارها در آنها وجود نداشت ، بنابراین مقاومت بیمارستانها در برابر زلزله بسیار با اهمیت است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: ضوابط طراحی جدید بیمارستانها نهایی شده و به کمیسیونهای پژوهشی ارسال شده است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه به کیفیت مصالح ساختمانی از جمله بتن و میلگرد اشاره کرد و گفت: متأسفانه با افزایش قیمت مصالح ساختمانی استفاده از مصالح غیراستاندارد مانند میلگرد ذوبی در ساختمانها افزایش یافته و همین موضوع باعث وارد شدن خسارتهای بسیاری به ساختمانها شده است.
وی تأکید کرد: باید به تمامی سازنده ساختمانها در این خصوص هشدار داده شود، چراکه اگر میلگرد شکننده باشد، حتی اگر از مصالح ساختمانی با کیفیت هم استفاده شود؛ باز ساختمانها در مواقع زلزله و یا آتش سوزی دچار خسارت خواهند شد.
شکرچی زاده در پایان گفت: در همین راستا کیفیت همکاری ما با سازمان استاندارد بیشتر شده و قرار است این سازمان نظارتهای خود را در ساختمانها افزایش دهد.
انتهای پیام/