سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

ماجرای اعتراض کارکنان سهام عدالت چیست؟

کارکنان تعاونی‌های سهام عدالت در سراسر کشور مدعی هستند که ۳۹ ماه است، سازمان خصوصی حقوق آنان را پرداخت نکرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،گلایه کارکنان سهام عدالت در شهرهای مختلف در سازمان خصوصی سازی، این روزها رنگ و روی دیگری به خود گرفته است.

کارکنان تعاونی های شهرستانی ادعا می‌کنند 39 ماه حقوق معوق دارند و سازمان خصوصی سازی حق آنها را پرداخت نمی‌کند.

این افراد معترض عنوان می‌کنند که اواخر سال گذشته رئیس سازمان خصوصی سازی طی دستوری قول داده بود که حقوق معوقشان را پرداخت شود، اما تاکنون اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.

جعفر سبحانی، مشاور رئیس کل سازمان خصوصی سازی در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی در مورد حقوق عقب‌افتاده برخی از کارمندان سهام عدالت، اظهار کرد: برخی از کارمندانی که خود را کارمند سهام عدالت و سازمان خصوصی سازی می‌دانند از زیر مجموعه تعاون‌ها هستند و به طور مستقیم کارمند دولت به حساب نمی‌آیند.

وی اضافه کرد: البته این افراد از آغاز طرح سهام عدالت تا سال 93 که فرآیند ثبت نام‌های این طرح به پایان رسید، از جمله کارمندان دولت برشمرده می‌شدند اما پس از اتمام ثبت‌نام‌های این طرح، دولت دیگر قراردادی با آنها منعقد نکرد.

سبحانی ادامه داد: این افراد مطابق قانون تا پایان زمان ثبت نام طرح سهام عدالت (پایان سال 93) تمام حق و حقوق خود را از دولت دریافت کردند، اما پس از پایان این دوره 10 ساله، دولت تکلیفی بر ارائه خدمات و حقوقی به آنها ندارد.

مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی مطرح کرد: البته دولت در سال‌های 94 و 95 مازاد بر قرارداد خود به این افرادی که همچنان مشغول کار بودند مبلغی را بابت حق و حقوق آنها پرداخت کرد و این درحالی است که مطابق قانون پس از این دوره 10 ساله، تعهدی برای این کار نداشت.

سبحانی گفت: در سال‌های مذکور دولت حدود 30 میلیارد تومان بابت معوقات این افراد به منظور یاری‌رسانی و ساماندهی وضعیت آنها پرداخت کرد اما این موضوع دلیلی برای ادامه ارائه خدماتی مازاد بر تعهد نیست.

این افرادی که در زمان ثبت نام طرح سهام عدالت به دولت یاری می‌رساندند، پس از دریافت  مازاد حقوق خود، باز هم به فعالیت های خارج از تعهد ادامه دادند. تعاونی‌ها طبق قراردادی با شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی که از بخش خصوصی محسوب می‌شوند از این افراد خدماتی دریافت می‌کردند و بنابراین خدماتی همچون پرداخت حقوق، بیمه و سایر مزایای این افراد به طرفین این قرارداد مربوط می‌شود.

مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی ابراز کرد: سازمان خصوصی سازی در تلاش است که در طرح بعدی سهام عدالت از این افراد بهره ببرد اما اکنون این افراد از کارمندان سازمان خصوصی سازی قلمداد نمی‌شوند.

وی در رد این موضوع که سازمان خصوصی سازی در (20 اسفند ماه) در مراسم آیین نکوداشت سهام عدالت وعده‌ای مبنی بر تخصیص 18 میلیارد تومان برای ساماندهی این افراد نداده است، گفت: بنده برگزارکننده این مراسم بودم اما هیچگاه چنین سخنی از عالی ترین مقام سازمان خصوصی سازی نشنیده‌ام ، اگر اشخاص حقوقی و حقیقی مستنداتی برای تأیید این میزان تخصیص دارند، می‌توانند ارائه کنند.

سبحانی در پایان سخنان خود یاد آور شد: بنده حق و حقوق این افراد را نه تأیید و نه رد می‌کنم و تنها به بیان دستور صریح قانون اکتفا می‌کنم.

گفتنی است؛ کارکنان سهام عدالت در شهرستان‌های مختلف از افراد تحت تکلف نهادهایی همانند کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و غیره هستند.

در گزارش بعدی صحبت ها و مستندات آنها را می‌خوانید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
علی اکبر
۲۰:۵۰ ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
باسلام
ضمن تشکرازانعکاس این موضوع باید عرض کنم که من خودم ازافرادزیرپوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) بودم که ازسال 1385 وبا معرفی کمیته امداد معرفی ومشغول فعالیت درشرکت تعاونی سهام عدالت شدم وتا کنون نیز یعنی شهریور 1397 دراین شرکت مشغول فعالیت هستم
دراین مدت هیچگاه به ماگفته نشدکه شمافقط چندسال قراردادکاردارید وبعدازاین باید بروید دنبال کاردیگری
مگه ماچه گناهی کردیم که چندسال ازبهترین سالهای عمرمون رابیهوده دراین شرکت هاسپری کردیم الان من بعداین 12 سال باید کجا برم کارکنم؟
ناشناس
۱۴:۴۹ ۳۱ خرداد ۱۳۹۷
تعاونی ها که هر سه سال هیات مدیره و مدیر عامل انتخاب می کنند
ناشناس
۲۲:۱۰ ۳۰ خرداد ۱۳۹۷
پس چرا به ما سهام پرداخت نشده