وی با اشاره به متضرر شدن کشاورزان و دامداران از تداوم پدیده خشکسالی استان بوشهر گفت: کاهش بارش باران علاوه بر تاثیر آن در کاهش کشت و زراعت، مراتع استان که برای نقش مهمی در رونق فعالیت عشایری دارد در قشلاق عشایر و تامین علوفه دام اثرگذار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر کم بارشی را سبب وارد شدن فشار مضاعف به منابع زیرزمینی آب استان دانست و افزود: خشکسالیهای پی درپی سبب شد آب در بسیاری از دشتهای استان بیش از ۲۵ متر افت کند و به سنگ بستر برسد که این مهم نگران کننده است.
رجایی، کاهش ۸۲ درصدی آورد رودخانههای استان بوشهر را از دیگر اثرات خشکسالی دانست و گفت: کاهش بارش باران مشکلاتی را به حوزه آبخیز و آبخوان استان وارد کرد به گونهای که آب ذخیره در مخزن بزرگترین سد استان «سد رئیسعلی دلواری» به پایینترین سطح از زمان بهرهبرداری در دهه ۸۰ رسیده است.
وی با بیان اینکه سد رئیسعلی دلواری سال قبل در این زمان ۲۰۰ میلیون مترمکعب ذخیره آب داشت تصریح کرد: اکنون ذخیره آب سد رئیسعلی دشتستان ۱۱۸ میلیون متر مکعب رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر با بیان اینکه استمرار خشکسالیها خسارت انباشتهای به منابع زیر زمینی آب وارد کرده است افزود:در یک دهه گذشته تقریبا ۷۰ درصد سالها استان بوشهر با خشکسالی مواجه بوده است.
رجایی به وضعیت آب آشامیدنی و منبع تامین کننده آن سد کوثر در استان کهگیلویه و بویر احمد پرداخت و تصریح کرد: سد کوثر که بیش از ۵۰ درصد آب آشامیدنی استان را تأمین میکند ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب آن کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه از سد کوثر ۱۲۰ میلیون مترمکعب وارد خط آبرسانی خلیج فارس میشود خاطر نشان کرد: از این میزان ۷۸ میلیون مترمکعب سهم استان بوشهر و مابقی برای ۴ استان دیگر برخوردار از خط خلیج فارس است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر از تدوین و اجرای طرح سازگاری با کم آبی خبرداد و بیان کرد:کاهش هدررفت آب و مدیریت مصرف از اولویتهای سازگاری با کم آبی است که در این زمینه کمیته استانی سازگار با کم آبی در بستههای مختلف تدوین شده است.
رجایی با بیان اینکه سازگار با کمآبی در بخشهای آشامیدنی، صنعت، فضای سبز و خدمات عمومی تدوین شده گفت: با تصویب این طرح و اجرایی شدن آن میتوان بخشی از مشکلات را کاهش داد.
انتهای پیام/م