سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه زمانی قهوه بخوریم بهتر است؟

قهوه و نوشیدن آن برای بسیاری از افراد جزء عادات محسوب می‌شود و هر زمانی که دوست داشته باشند و میلشان بکشد به سراغ آن می‌روند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ قهوه و نوشیدن آن برای بسیاری از افراد جزء عادات محسوب می‌شود و هر زمانی که دوست داشته باشند و میلشان بکشد به سراغ آن می‌روند و از طرفی برخی افراد نیز هستند که باید در یک ساعت مشخص قهوه مصرف کنند و در غیر این ساعات به سراغ این نوشیدنی تلخ و لذتبخش نمی‌روند و یا هستند افرادی که بطور مثال تنها قبل از آغاز فعالیت بدنی و ورزششان به سراغ آن می‌روند.

اما جالب است بدانید؛ این نوشیدنی برای خود آداب و رسومی دارد و پیشنهاد می‌شود در یک سری ساعات و زمان‌های معین مصرف شود تا از یک سری مسائل جلوگیری کند.

باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب شما را با زمان‌های مناسب و نامناسب نوشیدن قهوه آشنا کند، پس با ما همراه باشید.

زمان مناسب برای نوشیدن قهوه

اگر جزو قهوه خور‌های قهار هستید و نمی‌توانید از قهوه‌ی روزانه‌تان دل بکنید باید بدانید بهترین زمان برای خوردن نوشیدنی مورد علاقه‌تان ساعت ۱۰.۳۰ صبح است.

اما چرا؟

برای اینکه قهوه‌ی صبحگاهی‌تان حسابی سرحالتان بیاورد باید بین ساعت ۹.۳۰ تا ۱۱.۳۰ نوشیده شود. به خاطر این که در این ساعات از روز میزان کورتیزول (هورمون استرس) در پایین‌ترین میزان خود قرار دارد.


بیشتر بدانید: همه چیز درباره استفاده قهوه در زمان بارداری 


به این ترتیب، شما از انرژی طبیعی بالای بدنتان بهره خواهید برد و آن کافئین را برای زمانی می‌گذارید که واقعا به آن نیاز دارید.

اگر اولین فنجان قهوه تان را خیلی زود بنوشید، احتمالا چند ساعت بعد برای حفظ انرژی تان به یک قهوه دیگر نیاز خواهید داشت و با توجه به تاریخچه شخصی سلامت تان، ممکن است قهوه بیشتر چیز مفیدی نباشد.

این هورمون در ساعت ۸ تا ۹ صبح و همچنین ۵.۳۰ تا ۶.۳۰ عصر در بیش‌ترین میزان خود قرار دارد و بعد از آن کاهش می‌یابد.



کافئین موجود در قهوه و این هورمون روی هم تأثیر می‌گذارند. اگر زمانی که میزان کورتیزول بالاست قهوه بخورید بدنتان نسبت به تأثیر کافئین مقاومت نشان می‌دهد.

برای همین هم قهوه نمی‌تواند با سرعت زیاد مغزتان را تحریک کند.


بیشتر بدانید: آیا میدانید؛ چرا می‌گویند قبل از ورزش قهوه بنوشید؟! 


به عقیده‌ی متخصصان افرادی که قهوه‌شان را به محض بیدار شدن و قبل از ساعت ۹.۳۰ می‌نوشند باید یک قهوه بسیار غلیظ نوش جان کنند تا به تأثیر دلخواهشان برسند.

از آنجایی که میزان کورتیزول در این ساعت بالاست باید قهوه‌ی بیشتری هم بنوشید تا موثر عمل کند.

البته به عقیده‌ی متخصصان دیگر قهوه در افراد مختلف تأثیرات متفاوتی دارد؛ و همین طور اینکه میزان هورمون کورتیزول در همه یکسان نیست.

اگر جزو قهوه خور‌ها هستید می‌توانید فردا تأثیر قهوه در ساعات اولیه‌ی صبح را روی خودتان امتحان کنید.

کی قهوه نخوریم؟

هنگامیکه قهوه شما بیش از حد داغ است

اگر دوست دارید به محض دم کشیدن قهوه تان آن را بنوشید، شاید لازم باشد آن را خنک کنید (بمعنای واقعی کلمه).

با توجه به یک گزارش جدید از سازمان بهداشت جهانی، مصرف نوشیدنی‌های داغ با دمای بالای ۱۴۹ درجه فارنهایت ممکن است خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.


بیشتر بدانید: مدل های قهوه/ قهوه برشته تیره بهتر است یا اندکی تفت‌داده شده؟ 


با در نظر گرفتن آنکه اکثر رستوران‌های آمریکایی، قهوه را بین ۱۴۵ و ۱۷۵ درجه فارنهایت سرو می‌کنند، این بسیار ناامید کننده است.

اگر قهوه تان را در خانه دم می‌کنید، هنوز هم مصون نیستید قهوه ساز‌های خانگی معمولا قهوه را در دمای ۱۸۵ درجه فارنهایت، دم می‌کنند.

اضافه کردن مقداری شیر یا خامه می‌تواند دمای قهوه را پایین بیاورد، اما فقط تا ۵ درجه.

بهترین راه حل؟ صبور باشید.

یک فنجان قهوه سیاه در یک لیوان سرامیک ۱۰ اونسی، برای خنک شدن تا دمای مطمئن ۱۴۹ درجه فارنهایت، معمولا به حدود ۵ دقیقه زمان نیاز دارد.

اگر مستعد ابتلا به اضطراب هستید

اگر احساس اضطراب می‌کنید، نوشیدن چندین فنجان قهوه می‌تواند تا حدی مسبب آن باشد. علی میلر، RD، متخصص تغذیه و نویسنده Naturally Nourished می‌گوید کافئین، یک اثر محرک روی سیستم عصبی دارد و باعث ترشح هورمون استرس (کورتیزول) شده، پاسخ جنگ یا گریز ما را تحریک می‌کند و ثابت شده که باعث تشدید اضطراب و مشکلات خواب می‌گردد (بخصوص در افراد مبتلا به اختلالات وحشت یا اضطراب اجتماعی).


یادبگیرید: ترفند‌های تهیه قهوه ترک/ راهنمای سرو قهوه ترک 


برای کاهش اثر کافئین، به یک یا دو فنجان ۲۲۰ سی سی قهوه در روز بسنده کنید یا مخلوطی که نصف آن قهوه بدون کافئین و نصف دیگرش قهوه کافئین دار است، بنوشید؛ و از حدود ۶ ساعت قبل از خواب، قهوه ننوشید.
هنگامیکه شدیداً دچار کمبود خواب هستید

شاید قهوه، یک راه حل طبیعی برای یک شب کم خوابی یا بی خوابی، بنظر برسد (و می‌تواند اینطور هم باشد)، اما فقط تا حدی.

یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که اگر برای ۳ شب متوالی کمتر از ۵ ساعت خوابیده باشید، دیگر کافئین در بهبود هوشیاری شما موثر نخواهد بود.

دلیل:

خواب بسیار کم باعث چنان کاهش شدیدی در عملکرد شناختی می‌شود که هیچ مقدار کافئینی نمی‌تواند بر آن غلبه کند.


بیشتربخوانید: سم زدایی از رگ‌ها با نوشیدن قهوه 


اگر نمی‌توانید ۷ ساعت در شب بخوابید، قهوه را بطور کامل کنار بگذارید و در هنگامیکه سطح انرژی تان پایین می‌آید، یک چرت ۲۰ دقیقه‌ای بزنید که تحقیقات نشان می‌دهد بهتر از قهوه می‌تواند به شما کمک کند بر علائم محرومیت از خواب غلبه کرده و هوشیاری تان را بهبود ببخشید.

انتهای پیام/

برچسب ها: قهوه ، لاغری با قهوه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
اشکان
۰۳:۰۳ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
سلام عرض ادب من بعد صبحانه قرص زینگ میخورم وبعد نهار هیرویت فقط مشکل اینجاست هروز قهوه میخورم .بعد قرص چند ساعت بعد قهوه بخورم یا اول قهوه رو بخورم بعد قرصو چند ساعت فاصله بدم ممنون
ناشناس
۱۹:۱۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
جالب عالیییییی
مینو
۱۲:۳۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۷
سلام ممنون از مطالب تون.شرمنده من امروز برای اولین بار رفتم کافی شاپ و قهوه ترک سفارش دادم کنارش یه نوشیدنی قرمز رنگ آورد این نوشیدنی چی بود آیا؟خجالت کشیدم بپرسم
ملیکا
۲۳:۴۰ ۲۳ آذر ۱۳۹۸
اینو بعد از قهوه میخورن تا معدرو اذیت نکنه