سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست دبیرخانه کمیته ملی بیماری‌های غیر واگیر مطرح شد:

تدوین چارچوب ملی ارائه خدمات سرطان/ کنترل دیابت با فعالیت کلینیک‌های ویژه در بیمارستان‌ها

لاریجانی گفت: نفاهم‌نامه فعالیت کلینیک‌های دیابت در بیمارستان های آموزشی منعقد شدکه اثرات چشمگیری در کنترل این بیماری دارد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باقر لاریجانی، نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر در نشست دبیرخانه این کمیته با بیان اقدامات صورت گرفته در حوزه کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، اظهار داشت: با تلاش های صورت گرفته، اطلاعات مرتبط با بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر آنها در سطوح ملی و استانی وجود دارد، بر همین اساس ضروری است برنامه ریزی لازم برای جمع آوری اطلاعات و محاسبات مورد نیاز در سطح شهرستان‌ها نیز صورت گیرد.

لاریجانی در ادامه افزود: همانطور که وجود اطلاعات در برنامه ریزی های مرتبط با بیماری های غیرواگیر اهمیت دارد، لازم است برای توسعه برنامه ریزی های استانی دوره های آموزشی مرتبط با پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر برای دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز برگزار شود.
 
نایب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر با اشاره به اقدامات انجام شده در این زمینه، تصریح کرد: تفاهم نامه همکاری سه جانبه ای بین معاونت های بهداشت، درمان و آموزشی وزارت بهداشت درخصوص فعالیت کلینیک های دیابت در بیمارستان های آموزشی منعقد شد که اجرای آن می تواند اثرات چشمگیری در کنترل بیماری دیابت داشته باشد.

وی با بیان اینکه ضروری است نقش سطوح مختلف نظام سلامت در کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت مشخص شود، خاطرنشان کرد: گسترش نظام ثبت دیابت کشور از طریق همکاری علمی با کشور سوئیس، اقدامی بود که طی چندماه گذشته در کارگروه دیابت و عوامل خطر متابولیک پیگیری شده است.

نقش پررنگ بیماران در کنترل بیماری‌ها

لاریجانی با اشاره به اهمیت نقش بیماران در کنترل بیماری خود، گفت: باید بسته های آموزشی برای بیماران درخصوص بیماری های غیرواگیر تدوین شود. این امر می تواند کمک شایانی در کنترل این بیماری ها و عوارض ناشی از آن داشته باشد.

در ادامه این نشست هریک از کارگروه های کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر با ارائه گزارشی، پیشنهاداتی در خصوص تسهیل اجرای سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر ارائه نمودند.
ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت نیز در ادامه این نشست، با تاکید بر لزوم تعاملات برون بخشی برای پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر گفت: باید از ظرفیت دستگاه‌های دیگر به ویژه در حوزه پیشگیری بهره برداری شود.

وی به نقش مردم و مجامع استانی در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌هایی که لازم است در این راستا پیگیری شود، برنامه ریزی برای مشارکت ساختارمند مردم و تشکیل کانون‌های سلامت محله‌ها و همچنین مجامع استانی است.

تعاملات درون بخشی راهی برای کنترل بیماریهای غیرواگیر 

آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز گفت: تعاملات درون بخشی و همکاری معاونت های مختلف وزارت بهداشت در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر یکی از الزاماتی است که باید به آن توجه شود و تاکنون نیز همکاری خوبی در این زمینه صورت گرفته است. لازم است در چارچوب های ملی ارائه خدمات در حوزه های مختلف نیز نقش هریک از معاونت ها و نهادهای مرتبط مشخص شود.

رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت هم، در بخش دیگر این نشست با ارایه گزارش گروه های کارگروه سبک زندگی سالم، اظهار داشت: برنامه ایراپن در چند شهر به صورت پایلوت اجرا شده و باتوجه به تجاربی که در این زمینه حاصل شده لازم است ضمن بازنگری برنامه، اجرای آن توسط تمامی دانشگاه ها علوم پزشکی پیگیری شود.

ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در ابتلای افراد به سرطان موثر هستند، گفت: چارچوب ملی ارائه خدمات سرطان در دست تدوین است و در این سند به تمامی عوامل مرتبط توجه می شود.

حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت هم، از تشکیل کارگروه آموزش پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر در این معاونت خبر داد و یادآور شد: آیین نامه هایی در رابطه با آموزش های مرتبط با بیماری های غیرواگیر تدوین شده و همکاری هایی با معاونت اجتماعی درخصوص برنامه های آموزش خودمراقبتی صورت گرفته است.

در پایان این نشست نیز، نیلوفر پیکری دبیر دبیرخانه کمیته ملی بیماری های غیر واگیر با اشاره به ارائه گزارش عملکرد ایران در کمیسیون بیماری های غیر واگیر سازمان جهانی بهداشت، گفت: در این کمیسیون توصیه هایی به کشورهای عضو شده که از آن جمله می توان به تاکید بر تعهد سیاستگذاران، اولویت بندی با مشارکت ذی نفعان، پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر در راستای اهداف پوشش همگانی سلامت، همکاری دولت، بخش خصوصی و جامعه، سرمایه گذاری خاص در راستای پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و ارزیابی اقدامات در سطوح مختلف اشاره کرد.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.