وی ادامه داد: اگر به سوابق تاریخی توجه کنیم، میبینیم حتی زمانی که ویتنام و آمریکا در جنگ بودند با یکدیگر نیز مذاکره میکردند.
ساداتیان افزود: اگر ما با برخی از کشورها قهر باشیم و رابطه ای برقرار نکنیم، مجبور میشویم سراغ واسطهها برویم که لزوما صادق هم نیستند؛ آمریکا هم چنانکه در برخی از ادوار با وجود برخی مشکلات با دیگر کشورها، رابطه خود را با آنها حفظ کرده و سفارتخانههایش در آن کشورها پابرجا ماندند و این امری است که امروزه در نظام بینالملل پذیرفته و قابل قبول است.
کارشناس مسائل سیاست خارجی ادامه داد: اگر از قطع رابطه با آمریکا اهدافی دنبال میشود، مثل اینکه ما با این کار آمریکاییها را تحقیر میکنیم و یا آنها را در نظام بینالملل بیارزش میکنیم، جای بحث و سوال دارد.
دیپلمات سابق ایران در لندن، افزود: اگر قصد از این بیانیه این است که جایگاه خود را در نظام بینالملل امروزی پیدا و حفظ کنیم، حرف درستی است، اما از نظر مقطع زمانی که ما شاهد اوج تهدیدات و تحریمهای آمریکا و ترامپ علیه خود هستیم، باید تأمل شود تا در شرایط مناسبتری این اتفاق بیفتد و مذاکره صورت گیرد.
ساداتیان افزود: در این مقطع زمانی آقای ترامپ از تحریمها علیه ایران بهرهبرداری میکند و با این کار بر ایران فشارهایی میآورد تا ایران را پای میز مذاکره بیاورد. ما باید منتظر شرایط بهتری باشیم، مثلا از طریق فشارهای اتحادیه اروپا بر آمریکا آنها را پای میز مذاکره بیاوریم تا ترامپ هم نتواند مدعی شود با ایجاد شرایط سخت برای ایران ما را مجبور به مذاکره کرده است. در شرایط فعلی با وجود آقای ترامپ و رفتارهای آن، زمانی مناسبی برای مذاکره نیست.
گفتنی است؛ تعدادی از فعالان سیاسی و آقازادههای اصلاحطلب طی بیانیهای با اشاره به آنچه استقبال جهانی از دیدار رئیس جمهور امریکا با رهبر کره شمالی خواندند و وضعیت پرخطر منطقه، خواستار مذاکره مستقیم و بدون هیچ پیششرط ایران و امریکا شدند.
انتهای پیام/