در این گزارش آمده است: هند روند اعطای امتیازهای تجاری به آمریکا را متوقف میکند و قصد دارد بر سی کالا و محصول آمریکایی تا پنجاه درصد مالیات وضع کند. این اقدام به تلافی تلاش واشنگتن برای اعمال تعرفههای گمرکی بر واردات فولاد و آلومینیوم انجام می شود.
دهلی نو فهرستی متشکل از سی کالا و محصول آمریکایی را تهیه کرده است که می خواهد تعرفه های گمرکی بر آنها را افزایش دهد. این اقدامات جدید سبب افزایش پنجاه درصدی تعرفه ها بر موتورسیکلت هایی می شود که قدرت موتور آنها بیش از هشتصد سی سی است. این در حالی است که بر واردات سیب نیز مالیات بیست و پنج درصدی اعمال خواهد شد. واردات بادام و گردو نیز با مالیات بیست درصدی مواجه خواهد شد.
اوایل این هفته، دهلی نو با ارسال نامه ای به سازمان تجارت جهانی، این سازمان را از اقدامات خود آگاه کرد. تخمین زده می شود مجموعه تعرفه ها بر همه اقلام موجود در این فهرست شامل دویست و چهل میلیون دلار شود. این مبلغ معادل زیانی است که هند به سبب اقدامات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای حمایت از صنایع داخلی متحمل می شود.
بیشتر بخوانید: چین تعرفههای اضافی بر کالاهای آمریکایی اعمال میکند
در نامه سیزدهم ژوئن دهلی نو به سازمان تجارت جهانی آمده است: "روند پیشنهادی تعلیق مصالحه یا دیگر تعهدات شامل افزایش تعرفه های گمرکی بر کالاهای گزینش شدهای می شود که از آمریکا نشأت می گیرند و این اقدام بر اساس اقدام آمریکا انجام می شود." در این نامه همچنین آمده است: هند امیدوار است این تعرفه ها معادل حجم تجارتی باشد که از سوی آمریکا هدف قرار گرفته است."
این نامه می افزاید: "هند حق خود را برای تعلیق هر چه بیشتر مصالحه های تجاری و دیگر تعهدات بر اساس تأثیر تجاری ناشی از اقدامات آمریکا، برای خود محفوظ می داند."
در ماه مارس، ترامپ از اعمال تعرفه های بیست و پنج و ده درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا خبر داد. در حالی که برخی کشورها در این میان مستثنی شدند، اما هند شامل این معافیت نشد. دهلی نو ماه مه در سازمان تجارت جهانی را تهدید کرد که تعرفه های تا صد در صد بر بیست کالای آمریکایی اعمال خواهد کرد. این هفته، دولت هند فهرست و ارقام خود را در این باره نهایی کرد. پیشتر، هند اعلام کرد در روز بیست و یکم ماه ژوئن اقدامات تلافی جویانه خود را اجرایی خواهد کرد، مگر آن که آمریکا در اقدام خود تجدیدنظر کند.
سورش پرابهو، وزیر بازرگانی هند در حالی که به سفر خود به آمریکا پایان می داد، سازمان تجارت جهانی را از تصمیم خود آگاه کرد. او در آمریکا با ویلبر راسف وزیر بازرگانی و رابرت لایتیزر نماینده تجاری آمریکا دیدار کرد تا بتواند راهی برای جلوگیری از به راه افتادن یک جنگ تجاری تمام عیار پیدا کند.
هفته گذشته دونالد ترامپ در نشست گروه هفت در کانادا علیه روابط تجاری خارجی "ناعادلانه" این بار بین آمریکا و هند صحبت کرد. ترامپ هفته گذشته گفت: "ما با هندی مواجه هستیم که در آنجا تعرفه های گمرکی صد درصدی اعمال می شود. تعرفه صد در صدی. ما نمی توانیم به این روند ادامه دهیم. ما همانند قلکی هستیم که هر کسی در حال سرقت از آن است."
انتهای پیام/