سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۲۹ میلیارد تومان در استان مرکزی صرف بیمه رایگان بیمه‌شدگان شد

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی گفت: ۱۲۹ میلیارد تومان در استان مرکزی صرف بیمه رایگان بیمه‌شدگان شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا جیریایی مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی ظهر امروز در نشست هم‌اندیشی با حضور اصحاب رسانه با اشاره به این که اداره کل سلامت استان مرکزی بیش از ۶۰۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش در استان دارد، اظهار داشت: جمعیت بیمه شده در ۴ صندوق بیمه‌ای قرار دارند که خدمات لازم به آن‌ها ارائه می‌شود.

وی افزود: مهم‌ترین و بزرگترین صندوق بیمه، صندوق بیمه روستاییان و عشایر است که بیش از ۳۶۰ هزار نفر جمعیت بیمه شده در این صندوق به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند، تفاوت گرفتن خدمات درمانی توسط این گروه از بیمه‌شدگان از طریق سیستم ارجاع و پزشک خانواده است که مزیت‌های زیادی برای این خانواده‌ها دربردارد.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی تصریح کرد: پزشک خانواده به‌عنوان وکیل سلامت برای این گروه عمل می‌کند و بیمار را درراستای نیاز‌های ضروری خود هدایت می‌کند تا از خدمات مازارد و غیرضرور جلوگیری شود.

جیریایی عنوان کرد: صندوق کارکنان دولت با جمعیتی بیش از ۹۰ هزار نفر و با حق سرانه ۷ درصد از حقوقشان تحت پوشش بیمه قرار دارند.

وی بیان کرد: صندوق سایر اقشار که گروه‌های مختلفی عضو هستند، جانبازان، خانواده‌های شهدا و گروه‌های دیگر که دارای ۳۴ هزار نفر جمعیت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی با اشاره به شروع طرح تحول نظام سلامت در سال ۹۳ گفت: صندوق بیمه همگانی از سال ۹۳ به شکل جدی با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر جمعیت بیمه‌شده به شکل جدی فعالیت خود را آغاز کرد و بیمه‌شدگان تحت پوشش بیمه از خدمات به صورت رایگان استفاده می‌کنند.

جیریایی ادامه داد: این جمعیت بیمه‌شدگان، خدمات درمانی مورد نیاز خود را از ۷۳۰ موسسه طرف قرداد در استان مرکزی دریافت می‌کنند، هر آنچه خدماتی که بیمه شدگان نیاز دارند بدون محدودیت ارائه می‌دهند، در پایان هر ماه این موسسات حدود ۲۵۰ هزار سند برای مطالبات خود به اداره کل ارسال می‌کنند و اداره کل پس از بررسی و پایش و کارشناسی روی این اسناد ماهانه ۱۸ و نیم میلیارد تومان هزینه به موسسات پرداخت می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: برنامه‌های امسال با توجه به اعتباراتی که توسط مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت به سازمان ابلاغ شد به سازمان تکلیف کرد تا در زمینه منابعی که دراختیار داریم حرکت کنیم و در ریل قانون آن خدماتی که مورد نیاز بیمه‌شدگان است را بدون محدودیت و با هدف ارتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات، منابع را هزینه کنیم.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی با اشاره به برنامه‌های امسال گفت: مدیریت و نظارت بیشتر بر روی خدماتی که توسط موسسات به مردم ارائه داده می‌شوند، اجرا و نظارت پرتکل‌های که توسط وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی ابلاغ شده است، محدودیت هزینه در انجام این پروژه نیست و بحث ارتقاء کمی و کیفی خدماتی است که بیمه‌شدگان قرار است دریافت کنند.

جیریایی تصریح کرد: در زمینه ارائه خدمات و مدیریت منابع در حوزه بیمه سلامت همکاری و تعامل مناسب با گروه‌های ارائه‌دهنده خدمات بوده که مهم‌ترین آن‌ها بخش دولتی، دانشگاه‌های علوم پزشکی اراک، ساوه و خمین است که از پایان سال گذشته تا به امسال مذاکرات متعددی داشته و به تفاهم و تعامل‌های خوبی در حوزه ارائه خدمات و تولید هزینه بتوانیم مدیریت کنیم و آن چه بیمه شده نیاز دارد بتواند با کیفیت بهره ببرند و از هزینه‌های غیر ضرور جلوگیری شود.

وی با اشاره به این که هیچ محدودیتی در بخش هزینه‌کرد برای بیمه شدگان نداریم گفت: در سال ۹۵ برای یک بیمه شده به مبلغ یک میلیارد هزینه کردیم، این نشان‌دهنده این است که هدف سازمان حمایت از بیمه شدگان، صیانت از منابعی است که دولت و سازمان دراختیار ما گذاشته تا هر آن چه که بیمه‌شدگان نیاز دارند بدون هیچ محدودیتی در اختیارشان بگذاریم.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی عنوان کرد: در زمینه پرداخت سازمان بیمه سلامت، صندوق بیمه همگانی شکل گرفت و تمام افرادی که فاقد هرگونه بیمه پایه بودند به صورت رایگان تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفتند که هزینه‌های گزافی برای سازمان بیمه سلامت داشت.

جیریایی بیان کرد: در سال ۹۳ در استان مرکزی ۱۸ میلیارد تومان، در سال ۹۴ حدود ۳۱ میلیارد تومان، در سال ۹۵ حدود ۴۰ میلیارد تومان، در سال ۹۶ بیش از ۴۰ میلیارد تومان برای بیمه‌شدگان که به صورت رایگان تحت پوشش بیمه بودند، هزینه کردیم.

وی تصریح کرد: استحقاق‌سنجی و نیاز بیمه‌شده‌ای که نیاز به بیمه به صورت رایگان دارد، سبب شد تا سازمان سیاستی را براساس مصوبات مجلس و دولت ابلاغ کند که این گروه از بیمه‌شدگان از آبان‌ماه سال گذشته محدود به مراکز دولتی شدند، تا در این مراکز بدون هیچ محدودیتی از خدمات درمانی بهره ببرند.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی تصریح کرد: در بخش دولتی هزینه‌های درمانی با تعرفه‌های خیلی کمی ارائه می‌شود و این قشر هم توان مالی برای خدمات تشخیصی، درمانی ندارند، این هدایت انجام شد تا بتوانند خدمات خود را به صورت ارزان و بدون محدودیت از مراکز دولتی، آزمایشگاهی دریافت کنند.

جیریایی عنوان کرد: در این صندوق همه افراد به صورت رایگان بیمه شده‌اند، افرادی که توان مالی نداشتند و آن افرادی که توان مالی داشتند به صورت رایگان تحت پوشش قرار گرفتند، قرار بر این شد که از آبان‌ماه سال گذشته به بعد افرادی که دارای تمکن مالی هستند با مشارکت در پرداخت حق سرانه تحت پوشش بیمه با عنوان بیمه ایرانیان قرار گیرند که با پرداخت ۵۰ درصد حق سرانه به صورت مشارکتی دفترچه بیمه بگیرند و به تمام مراکز طرف قراداد بخش خصوصی و دولتی مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: امسال تمام داروخانه‌های طرف قرارداد را تا پایان سال گذشته تسویه کردیم، مطالبات داروخانه‌ها در آستانه به روز شدن است، در سایر گروه‌های دولتی از نظر پرداختی بسیار عقب هستیم، از تیرماه سال ۹۶ به بعد پرداختی نداشتیم، بخش خصوصی سرپایی تا پایان شهریور ماه پرداخت شده و امیدواریم با توجه به تخصیص‌های که قرار است دراختیار سازمان قرار گیرد بتوانیم این مطالبات را به روز کنیم.

جیریایی ادامه داد: هیچ محدودیتی بر روی دارو‌های خاص ایجاد نشده و نخواهد شد، بیماران خاص می‌توانند تمامی دارو‌های که در تعهد بوده است و تمام دارو‌های مربوط به بیماری‌های خاص را رایگان و بدون محدودیت استفاده کنند، کمبود دارو‌های مورد نیاز در سطح بیماری‌های خاص را در سطح استان نداشته‌ایم.

وی تصریح کرد: در زمینه طب سنتی و اسلامی، معاونتی ایجاد شده، آموزشی داریم تحت عنوان تخصص طب سنتی در وزارت بهداشت که نیرو‌های متخصصی تربیت می‌شوند برای استفاده مردم، به دلیل این که همه افراد وارد طب سنتی شده بودند و وزارت بهداشت برای جلوگیری از این موارد تصمیم گرفت تا تخصص طب سنتی را درراستای علمی و پژوهشی در کل کشور ارائه دهند.

مدیر کل بیمه سلامت استان مرکزی ادامه داد: اتباع خارجی با توجه به تفاهمی که سازمان با دفتر اتباع داشته است، براساس لیستی که دفتر اتباع ارسال می‌کند، تحت پوشش قرار می‌گیرند، که درحال حاضر ۵ هزار و ۵۰۰ نفر تحت پوشش بیمه قرار دارند.

جیریایی افزود: در بیمه روستایی از نظام ارجاع و سیستم پزشک خانواده تبعیت می‌کنند و تمام خدماتی که بیمه شده نیاز دارد، حدود ۹۰ درصد خدمات در مراکز بهداشتی درمانی پاسخ داده شود و آن ۱۰ درصدی که نیاز به ارجاع سطوح بالاتر است ارجاع داده شود، ۱۰ درصدی که ارجاع می‌شوند بدون محدودیت می‌توانند در بخش خصوصی و دولتی از خدمات بهره ببرند.

وی بیان کرد: عدم وجود منابع پایدار که تضمین‌کننده خدماتی است که ما به صورت نامحدود به مردم می‌دهیم، منابع ما محدود بوده، ولی خدمات نامحدود و این موازنه درست نیست و باید یک بالانس بین منابع و خدمات ایجاد شود.

۱۷۲ میلیارد تومان در سال ۹۶ برای بیمه‌شدگان در سطح ۲ و ۳ هزینه کردیم

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی خاطرنشان کرد: در زمینه اعتیاد با توجه به سیاست‌های دولت این موارد هم تحت پوشش بیمه سلامت هستند، مراکزی که سوء‌مصرف مواد دارند طرف قرارداد بیمه سلامت هستند.

جیریایی عنوان کرد: در زمینه حذف دفترچه‌های بیمه درمان، سازمان بیمه سلامت از سال‌های قبل به دنبال این بود که بتواند سیستم را الکترونیکی کند و شناسنامه سلامت برای تمامی مردم تهیه نمایند، در انجام این امر تمام سازمان‌های بیمه‌گر همراه باشند تا بتوانند یک بانک اطلاعاتی ثابت ایجاد شود و هر فرد یک کارت الکترونیکی سلامت داشته باشد و بتواند از خدمات بهره ببرد البته از نظر زیرساخت‌های لازم به آن نقطه لازم نرسیده‌ایم که بتوانیم این موضوع را برای تمام اقشار مردم و موسسات طرف قرارداد اجرایی کنیم.

وی عنوان کرد: برای تحقق این کار باید از نظر زیرساختی موسسات طرف قراداد، بیمه شده، سازمان‌های بیمه‌گر آمادگی لازم را داشته باشند تا بتوانند خدمات را در قالب کارت و به صورت الکترونیکی ارائه دهند.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی خاطرنشان کرد: در زمینه پرداخت سرانه برای هر نفر ۳۰ هزار تومان در سال هزینه کردیم، ۱۷۲ میلیارد تومان در سال ۹۶ برای بیمه شدگان در سطح ۲ و ۳ هزینه کردیم، در سطح ۱ بیمه روستایی ۴۸ میلیارد تومان هزینه کردیم، ۲۲۰ میلیارد تومان در سال ۹۶ هزینه کردیم که با حدود احتساب سطح ۱ برای هر نفر ۳۶ هزار و ۶۰۰ تومان پرداخت شده است.

جیریایی بیان کرد: با توجه به این که شروع طرح از سال ۹۳ بود، روند افزایش تحت پوشش گرفتن از سال ۹۳ شروع شد، سال ۹۳ افراد زیادی تحت پوشش قرار نگرفتند این نشان‌دهنده کمبود بودجه بود، در سال ۹۴ و ۹۵ تمام افرادی که نیاز درمانی داشتند به خدمات مورد نیاز رسیدند و در سال ۹۶ هیج محدودیتی در هزینه‌کرد نداشتیم.

انتهای پیام/پ

برچسب ها: بیمه ، بیمه سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.