سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شروعی شیرین با پایانی تلخ

بیماری دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های غیر واگیر در بین مازندرانی‌ها است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری  ، شیرین، اما کشنده بیماری مادام العمری که باعث افزایش قند خون در فرد می‌شود و شیرینی آن که از حد بگذرد دل هر کسی را می‌زند.

بر اساس پیش‌بینی کارشناسان تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با ادامه شیوع دیابت تا ۲۰ سال آینده از هر ۷ مازندرانی یک نفر به دیابت مبتلا خواهند شد.
 
 

مازندران رتبه ششم دیابت در کشور

اعرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری  ، گفت: برآورد‌ها این است که در کشور ما نزدیک به ۵ میلیون بیمار دیابتی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه مازندران رتبه ششم دیابت در کشور را دارد، افزود: ۶۰ درصد بیماران دیابتی استان از بانوان و ۴۰ درصد از آقایان هستند.

دیابت در کمین افراد بالای ۳۰ سال

هنگامی که بدن توانایی تولید انرژی از مواد قندی مصرف شده را نداشته باشد دیابت به وجود می‌آید و افراد بالای ۳۰ سال بیشتر در معرض تهدید قرار می‌گیرند.

فراشی زاده پزشک خانواده شهری ساری در گفتگو باخبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری  ، با بیان اینکه دیابت از بیماری‌های غدد داخلی بدن است، گفت: این بیماری بیشتر لوزالمعده و یا همان پانکراس را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند سه گروه سنی رو پوشش بدهد.

وی با اشاره به اینکه دیابت نوع ۱ گروه‌های سنی پایین تر، دیابت نوع ۲ سنین بالاتر و دیابت بارداری از انواع دیابت است، افزود: هر سه از بیماری‌های مهم و اساسی هستند و لازم است که مراقبت‌ها و درمان انجام شود.

فراشی زاده با بیان اینکه بیماران اکثرا با پر خوری، پر نوشی و پر ادراری مراجعه می‌کنند، گفت: از آنجا که سن فعال جامعه ۳۰ تا ۶۰ سال است لازم هست که ما این گروه سنی را در مراقبت‌های غربالگری ویژه تری قرار دهیم.

پیشگیری از دیابت در گرو تشخیص زود هنگام

دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای اجرای طرح غربالگری دیابت بیش از هزار پزشک خانواده شهری و روستایی را در نظر گرفت تا با شناسایی زود هنگام افرادی که احتمال دیابت در آن‌ها وجود دارد از بروز این بیماری پیشگیری کند.

شناسایی بیش از ۵ هزار بیمار دیابتی جدید در مازندران

اعرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری  ،گفت: بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر از افراد بالای ۳۰ سال غربالگری شدند که ۵ هزار و ۸۰۰ نفر بیمار دیابتی جدید شناسایی کردیم، بیمارانی که خودشان نمی‌دانستند دیابت دارند.

علی شریفی که ۴۸ سال دارد، گفت: برای چکاپ خود در طرح غربالگری دیابت به درمانگاه روستا آمد.

رضا مهدوی که ۳۳ سال از عمرش می‌گذرد، در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری  ،گفت: آمدم در طرح غربالگری دیابت شرکت کردم که خدا را شکر مشکلی نداشتم.

مرضیه قلی پور هم که در خانواده سابقه دیابت دارند، گفت: آمدم به مرکز بهداشت تست قند خون بدم که متاسفانه متوجه قند خون بالا خود شدم.

فرزاد پزشک خانواده روستایی ساری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری  ، گفت: برای فردی که دیابتی تشخیص داده شود، پرونده الکترونیکی سلامت تشکیل می‌شود و ماهانه از لحاظ قد، وزن، فشار خون و آموزش زندگی سالم بررسی می‌شوند.

رعایت چند نکته ساده تا بهبودی بیماران دیابتی

اعرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه پیاده روی ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین فعالیت بدنی است، گفت: به همه بزرگسالان از جهت علمی توصیه می‌شود که هفته‌ای ۵ بار ۵ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی داشته باشند.

وی افزود: افراد دیابتی به ویژه افراد چاق و دارای اضافه وزن باید مصرف نان، برنج، مواد غذایی دارای قند و کربوهیدرات را کاهش دهند.

دیابت در دراز مدت باعث ایجاد عوارض در قسمت‌هایی از بدن مانند: مغز، سیستم عصبی، قلب، چشم‌ها و کلیه‌ها می‌شود و لازم است که قند خون از ابتدای تشخیص بیماری کنترل شود.

گزارش از مهسا اسبویی

انتهای پیام/آ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.