به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر بابك عشرتي، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اراك افزود: سموم كشاورزي با هدف پيشگيري از حمله آفات در محيط هاي پرورش گلخانه اي استفاده مي شوند و در صورت رعايت نشدن مقدار توصيه شده مصرف،هنگام برداشت در بافت هاي محصولات باقي مانده و سلامت مردم را تهديد مي كند.
دكتر بابك عشرتي توضيح داد: يك گروه مهم از سمومي كه در پرورش محصولات گلخانه اي استان مركزي استفاده مي شود سم هاي ارگانو فسفره هستند كه استفاده زياد آن كشنده است و مصرف محصولات گلخانه اي كه باقيمانده اين سم را داشته باشد ممكن است با عوارضي چون اختلالات تنفسي، سرگيجه، سردرد، اسهال، عرق فراوان، تنگ شدن مردمك چشم، دردهاي سينه و شكم، اختلالات بينايي و كند شدن نبض همراه شود.
رييس مركز بهداشت استان مركزي با بيان اينكه اثرات سم ارگانو فسفره حداقل 21 روز در محصولات گلخانه اي مي ماند،اظهار كرد: در صورت بالا بودن ميزان دوز اين سم در بافت محصولات گلخانه اي بروز عوارضي چون تشنج خفيف و تكان هاي عضلاني،اغما و مرگ نيز وجود دارد.
دكتر عشرتي بيان كرد: دسته ديگري از سموم مصرفي براي مهار آفات محصولات گلخانه اي سم هاي كاراباماست است كه اثرات اين سموم در بروز انواع سرطان ها ثابت شده و آموزش كشاورزان در مصرف درست و مقادير اندك اين سم بسيار مهم است.
وي خاطرنشان كرد: دلتامترين،دي كلرو موس و آترازين سه سم ديگر مصرفي براي مهار آفات محصولات گلخانه اي است كه عوارض كمتري بر سلامت دارد و اثرات آن در كوتاه مدت است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اراك اضافه كرد: در حال حاضر كشاورزان هر كدام از سمومي كه در بازار موجود باشد مصرف مي كنند در حاليكه نياز است دستگاه هاي متولي ساماندهي بيشتري بر اين بخش داشته باشند و با نظارت مستمر مصرف سمومي كه دامنه خطر كمتري براي مصرف كنندگان دارد را در پرورش محصولات گلخانه اي وارد كنند.
دكتر عشرتي ادامه داد: محصولات گلخانه اي به ويژه خيار و گوجه فرنگي درختي به دليل ظاهر مناسب در سالهاي اخير مورد اقبال مصرف كنندگان قرار دارد و تضمين سلامت اين محصولات نقش مهمي در امنيت غذايي جامعه دارد.
وي يادآور شد: توسعه كشت محصولات ارگانيك به عنوان با كيفيت ترين محصولات كشاورزي بايد در اولويت باشد و مردم نيز با توجه به سلامت اين محصولات تمايل دارند هزينه هاي بيشتري را براي مصرف محصول ارگانيك بپردازند.
گفتني است: هم اكنون 424 هكتار فضاي گلخانه اي براي پرورش سبزي و صيفي و گل و گياهان زينتي در استان مركزي وجود دارد./ح