سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف بي رويه سموم در توليد محصولات گلخانه اي براي سلامت زيانبار است

مصرف بي رويه سموم در توليدات محصولات گلخانه اي به شدت براي سلامت شهروندان زيانبار است و بايد نظارت و ساماندهي جدي در اين بخش اعمال شود.

به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر بابك عشرتي، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اراك افزود: سموم كشاورزي با هدف پيشگيري از حمله آفات در محيط هاي پرورش گلخانه اي استفاده مي شوند و در صورت رعايت نشدن مقدار توصيه شده مصرف،هنگام برداشت در بافت هاي محصولات باقي مانده و سلامت مردم را تهديد مي كند.

دكتر بابك عشرتي توضيح داد: يك گروه مهم از سمومي كه در پرورش محصولات گلخانه اي استان مركزي استفاده مي شود سم هاي ارگانو فسفره هستند كه استفاده زياد آن كشنده است و مصرف محصولات گلخانه اي كه باقيمانده اين سم را داشته باشد ممكن است با عوارضي چون اختلالات تنفسي، سرگيجه، سردرد، اسهال، عرق فراوان، تنگ شدن مردمك چشم، دردهاي سينه و شكم، اختلالات بينايي و كند شدن نبض همراه شود.

رييس مركز بهداشت استان مركزي با بيان اينكه اثرات سم ارگانو فسفره حداقل 21 روز در محصولات گلخانه اي مي ماند،اظهار كرد: در صورت بالا بودن ميزان دوز اين سم در بافت محصولات گلخانه اي بروز عوارضي چون تشنج خفيف و تكان هاي عضلاني،اغما و مرگ نيز وجود دارد.

دكتر عشرتي بيان كرد: دسته ديگري از سموم مصرفي براي مهار آفات محصولات گلخانه اي سم هاي كاراباماست است كه اثرات اين سموم در بروز انواع سرطان ها ثابت شده و آموزش كشاورزان در مصرف درست و مقادير اندك اين سم بسيار مهم است.

وي خاطرنشان كرد: دلتامترين،دي كلرو موس و آترازين سه سم ديگر مصرفي براي مهار آفات محصولات گلخانه اي است كه عوارض كمتري بر سلامت دارد و اثرات آن در كوتاه مدت است.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اراك اضافه كرد: در حال حاضر كشاورزان هر كدام از سمومي كه در بازار موجود باشد مصرف مي كنند در حاليكه نياز است دستگاه هاي متولي ساماندهي بيشتري بر اين بخش داشته باشند و با نظارت مستمر مصرف سمومي كه دامنه خطر كمتري براي مصرف كنندگان دارد را در پرورش محصولات گلخانه اي وارد كنند.

دكتر عشرتي ادامه داد: محصولات گلخانه اي به ويژه خيار و گوجه ‌فرنگي درختي به دليل ظاهر مناسب در سالهاي اخير مورد اقبال مصرف كنندگان قرار دارد و تضمين سلامت اين محصولات نقش مهمي در امنيت غذايي جامعه دارد.

وي يادآور شد: توسعه كشت محصولات ارگانيك به عنوان با كيفيت ترين محصولات كشاورزي بايد در اولويت باشد و مردم نيز با توجه به سلامت اين محصولات تمايل دارند هزينه هاي بيشتري را براي مصرف محصول ارگانيك بپردازند.

گفتني است: هم اكنون 424 هكتار فضاي گلخانه اي براي پرورش سبزي و صيفي و گل و گياهان زينتي در استان مركزي وجود دارد./ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.