به گزارشگروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه اینترنتی رایالیوم در سرمقاله خود نوشت: یکی از مجللترین هتلهای سنگاپور میزبان نشستی تاریخی میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و دشمنش کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، است؛ کسی که بیش از سی سال از او کوچکتر است و مسلما دکمه هستهای کوچکتری هم در اختیار دارد؛ اما به گفته بیشتر کارشناسانی که تحولات سیاسی و امنیتی شرق آسیا را دنبال میکنند، از اعصابی قوی و زیرکی سیاسی بسیاری برخوردار است.
در ادامه این مطلب آمده است: کیم جونگ اون، مانند همتای آمریکایی خود یا همتایان خود در کشورهای عربی یک هواپیمای اختصاصی غول پیکر در اختیار ندارد. او تنها یک هواپیمایی قدیمی و فرسوده ساخت شوروی دارد، از این رو، برای رفتن به پکن و از آنجا به سنگاپور، یک هواپیما وابسته به شرکت هواپیمایی چین را به امانت گرفت. کارشناسان به اصطلاح آگاه از مسائل پشت پرده، در تفسیر و توضیح این موضوع میگویند این اقدام، در وهله نخست به اسباب امنیتی و اعتماد نداشتن به دشمن آمریکایی صورت گرفت، ثانیا به منظور پیشگیری از توطئه آمریکا بود. سوم آنکه وی خواست این پیام را به ترامپ برساند که از حمایت چین برخوردار است و چهارم آنکه بیم آن دارد که اگر هواپیمای ساخت شوروی سابق موفق به برخاستن شود، چه بسا شانس فرود یا بازگشت نداشته باشد.
رای الیوم در ادامه با اشاره به هشدار ایران به کره شمالی درباره بدعهدیهای آمریکا در عمل به تعهدات بینالمللی خود افزود: ایرانیهایی که روابط ائتلافی قوی با کره شمالی دارند، فورا به رئیس این کشور توصیه کردند، به ترامپ، رئیس جمهور تاجر آمریکا، اعتماد نکند و به او هشدار دادند، این مرد (ترامپ) برای امضای خود احترام قائل نیست؛ بنابراین توافق با او فایدهای ندارد. ما هم علاوه بر این توصیه یاد آور میشویم که صدام، رئیس جمهور سابق عراق، و معمر القذافی، رئیس جمهور سابق لیبی، پس از آنکه به حرف آمریکا گوش دادند و سلاحهای به اصطلاح کشتار جمعی را کنار گذاشتند، چه بلایی بر سر خودشان آمد و چگونه کشورشان دچار ویرانی شد.
در ادامه این مطلب آمده است: این توصیه ایران، کاملا درست است؛ زیرا ترامپ پس از کمتر از دو سال از به قدرت رسیدن خود، تمام توافقات یا معاهدات از جمله توافقنامهها با نزدیکترین متحدان آمریکا را پاره کرده و آنها را زیر پا گذاشته است. در توضیح بیشتر باید بگوییم ترامپ از معاهده آب و هوایی پاریس خارج شد و توافق مبادلات تجاری آزاد با متحدان اروپایی خود را لغو کرد و یک جنگ تجاری علیه آنان به راه انداخت و با در پیش گرفتن سیاستهای حمایتی، مالیاتهایی را بر کالاهای وارداتی از اروپا، کانادا و مکزیک اعمال کرد. او همچنین از توافق هستهای با ایران خارج شد و سفارت آمریکا را به قدس اشغالی منتقل کرد.
ترامپ برای دیدار با رهبر کره شمالی به سنگاپور رفت، آن هم پس از آنکه نشست اخیر خود با کشورهای صنعتی گروه هفت را به هم زد و بیانیه پایانی آن را امضا نکرد و وارد مشاجره لفظی با جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، نزدیکترین متحد آمریکا شد.
در انتهای این مطلب با اشاره به تنش در روابط تجاری آمریکا با متحدانش و ادامه اقدامات جنجالی ترامپ در این چارچوب آمده است: کسی که نشست خود با متحدان آمریکا یعنی کشورهای صنعتی گروه هفت را بر هم زد، به هیچ وجه برای بر هم زدن توافقات نشست سنگاپور به هر علتی تردید نخواهد کرد؛ چرا که ترامپ یک تاجر مغرور، افراطی و نژادپرست است و تنها باید منتظر ماند و نتیجه را دید.
انتهای پیام/