مجید اعظمی افزود: بر این اساس صادرات هرگونه قیر (به جز قیرمعدنی و قیرصادراتی از محل ورود موقت) منوط به موافقت وزارت نفت است.
وی با بیان اینکه درحال حاضر دو نوع قیر برای صادرات وجود دارد گفت : یک نوع قیر، حاصل از وکیوم باتوم (ماده اولیه تولید قیر) خریداری شده در بورس کالاست که قیر تولیدی بامجوز بورس صادرخواهد شد.نوع دوم هم قیرهای حاصل از مواد اولیه رایگانی است که وزارت نفت دراختیار شهرداری ها، سازمان نوسازی مدارس ، وزارت راه و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرارمی دهد که مازاد این نوع قیر نیز پس از تامین نیاز داخلی ، با مجوز وزارت نفت صادرخواهد شد.
مدیرعامل بزرگترین شرکت صادرکننده قیر کشور، با بیان اینکه این مصوبه اخیر هیئت دولت از قاچاق قیر و صادرات محصولات بی کیفیت به نام تجاری قیر ایرانی جلوگیری می کند گفت: تا پیش از این قیرحاصل از مواد اولیه بی کیفیت عراق وارد کشور می شد و پس از بسته بندی بانام قیر ایرانی به بازارهای هدف صادر می شد که این مسئله باعث لطمه زدن به برند قیر ایرانی شده بود اما حالا با اجرای این مصوبه جلو این نوع صادرات گرفته خواهدشد.
اعظمی ابراز امیدواری کرد با اجرای این مصوبه ، از رانت و سوداگری در بازار صادراتی قیر ایران جلوگیری شود.
بر اساس برآوردها، ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده قیر خاورمیانه ، سالانه حدود 5 میلیون تن قیر تولید می کند که بیش از 3 میلیون تن آن صادر می شود.
انتهای پیام/