سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگرانی حقوقدانان از روند دادرسی و صدور احکام اعدام در عربستان، امارات و بحرین

حقوقدانان و کارشناسان فرانسوی از روند نابسامان دادرسی در عربستان سعودی، امارات و بحرین و صدور احکام گسترده اعدام در دادگاه‌های سعودی ابراز نگرانی کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق قطر، حقوقدانان و کارشناسان فرانسوی از روند نابسامان دادرسی در عربستان سعودی، امارات و بحرین و صدور احکام گسترده اعدام در دادگاه‌های سعودی ابراز نگرانی کردند.

گروهی از کارشناسان حقوقی و اجتماعی در فرانسه با ابراز نگرانی از اقدام مقامات عربستانی در صدور احکام اعدام، در گفتگو با الشرق تصریح کردند، وضعیت حقوق بشر در عربستان، امارات و بحرین به وضعیت وحشتناکی رسیده است و برای نجات جان صد‌ها نفر از شهروندانی که با تابعیت‌های مختلف در زندان به سر می‌برند و همچنین برای رهایی این افراد از سرنوشت نامشخصی که در انتظار آنهاست مداخله بین المللی نیاز است.

کراویه فوشیه دبیر دفتر سیاسی حزب جمهوری به پیش و از فعالان حقوقی در فرانسه، به الشرق گفت: «احکام اعدامی که دادگاه‌های عربستان صادر می‌کنند اقدام وحشتناکی است، زیرا دادگاه‌های سعودی دادگاه‌های بی طرفی نیستند و دادرسی در چنین دادگاه‌هایی نمی‌تواند موجب اجرای عدالت برای متهمان شود به همین منظور صدور حکم اعدام در چنین دادگاه‌هایی اقدام خطرناکی محسوب می‌شود.»

وی افزود: «در این کشور احکامی صادر می‌شود که ناقض آزادی است در شرایطی که به جای صدور حکم اعدام می‌توانند احکام مختلف دیگری صادر کنند ضمن اینکه می‌توانند به این متهمان برای دفاع از خود فرصت کافی بدهند و در حق آنان عدالت را مراعات کنند. پایان دادن به زندگی افراد، بازیچه نیست، در سوابق مقامات عربستان صدور چنین احکامی سابقه دارد و نظام قضایی این کشور نیز به طور آشکار با اختلال‌هایی روبرست، زندان‌ها در این کشور قتلگاه انسان است و در این زندان‌ها بدترین نوع شکنجه‌ها به اجرا گذاشته و هویت انسانی زندانی لگد مال می‌شود. در این کشور حقوق زنان نقض می‌شود که در این زمینه صد‌ها مورد اتفاقات مستند وجود دارد که پارلمان فرانسه و اروپا آن‌ها را بررسی کرده اند و سازمان‌های حقوقی فرانسه و اروپا بار‌ها خواستار آن شدند تا با مداخله سازمان ملل متحد به جنایات عربستان که تحت عناوینی، چون عدالت و تحقق امنیت انجام می‌شود پایان داده شود.»

کلیمن بوسکی مدیر سازمان حقوق بشری دیروتس پرسنل در پاریس نیز در این باره گفت: «وضعیت حقوق بشر در عربستان، امارات و بحرین، موجب نگرانی فرانسه شده است و در این زمینه امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز تحت فشار است، حتی اقدام اخیر شهردار پاریس در اعطای تابعیت افتخاری به نبیل رجب فعال حقوقی بحرینی سیلی محکمی بر صورت نظام بحرین تلقی می‌شود، اقدام شهردار پاریس پس از آن صرورت گرفت که دادگاه بحرینی نبیل رجب را به دلیل انتقاداتش از حمله نظامی عربستان علیه یمن، به پنج سال حبس محکوم کرد.»

هم زمان؛ سخنگوی فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از نظام سیاسی بحرین خواست تا نبیل رجب را به دلایل انسان‌دوستانه آزاد کند و حق او را در بهره مندی از محاکمه عادلانه محترم بشمارد. وی افزود: «شهرداری پاریس به دلیل دفاع نبیل رجب از حقوق بشر به او لقب شهروند افتخاری داده و از مقامات بحرینی خواسته است این فعال حقوقی را که از سال ۲۰۱۶ به دلیل مخالفت با ممنوعیت ورود سازمان‌های غیر دولتی و روزنامه نگاران به بحرین، در زندان به سر می‌برد آزاد کنند.»

روزنامه الشرق در ادامه نوشت، شرایط امارات نیز مثل عربستان است، در این کشور احمد منصور فعال حقوقی به دلیل اتهامات جعلی و ساختگی به ده سال حبس محکوم شده است ضمن اینکه در برخورد با فعالان مخالف در زندان‌های امارات، تخلفات گسترده‌ای رخ می‌دهد به همین دلیل سازمان‌های حقوقی بین المللی از جمله دیده بان حقوق بشر جنایات در زندان‌های امارات را محکوم کرده اند.

زندان رزین یا گوانتاناموی امارات یکی از ده زندان بدنام جهان عرب است که نامش با نقض حقوق مخالفان پیونده خورده است. این زندان در میان زندان‌های امارات، از بدنام‌ترین هاست. در زندان رزین صد‌ها نفر از متهمان سیاسی، به دلیل آنکه پیگیر اصلاحات سیاسی شده اند با احکام شدیدی روبرو می‌شوند. این برخورد‌ها در سطحی است که حمله زندانبانان، ضرب و شتم زندانیان، مصادره اموال بازداشت شدگان، دیوار کشیدن در برابر پنجره‌های زندان با هدف جلوگیری از رسیدن نور به سلول ها، بی خوابی دادن به زندانیان، گرسنگی و ممنوعیت ملاقات، از اتفاقات قابل پیش بینی و عادی برای زندانیان است. در حال حاضر دولت فرانسه و سازمان‌های بین المللی در تلاشند تا هر چه سریعتر به تخلفات داخل زندان‌های بحرین و امارات پایان دهند.

انیت پاتریک جامعه شناس فرانسوی و استاد دانشگاه مارسی می‌گوید، اقدامات امارات، عربستان و بحرین به چالشی در مسیر سازمان ملل متحد تبدیل شده است، در این کشور‌ها نه تنها هزاران فعال مخالف در زندان به سر می‌برند بلکه پس از تحریم قطر، سیاست‌های آنان موجب شکاف میان خانواده‌ها شده است. یا آنکه عربستان ده‌ها نفر از شاهزادگان و بازرگانان را بازداشت می‌کند و آنان را از نظر مادی تحت فشار قرار می‌دهد و هم زمان سیاست بستن دهان مخالفان را پیگیری می‌کند. فضای توام با ترس و وحشتی که در این کشور‌ها شکل گرفته است سبب ایجاد موجی از تنفر شده است، این نفرت انگیزی موجب شکاف میان گروهها، جماعت‌ها و جریاناتی شده است که ممکن است در آینده رودرروی هم قرار بگیرند که اگر چنین شود فاجعه‌ای رخ خواهد داد.

شبکه الجزیره در خبری اعلام کرد، سازمان ملل متحد پس از اعزام یک گروه رسمی به عربستان، گزارشی صادر کرد که در آن آمده است، عربستان به شیوه برنامه ریزی شده آن‌هایی را که در پی آزادی بیان هستند تحت پیگرد قرار می‌دهد، برخی را به زندان‌های بلند مدت و برخی را به اعدام محکوم می‌کند و همه این موارد نقض آشکار عدالت به شمار می‌آیند. این گزارش در ادامه از مصونیت قضایی مقامات در عربستان به شدت انتقاد می‌کند.

انتهای پیام/

انتقاد حقوقدانان و کارشناسان فرانسوی از وضع دادرسی در عربستان، امارات و بحرین

برچسب ها: عربستان ، بحرین ، دادگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.