سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهترین غذاهای ایرانی / معرفی 212 غذای ایرانی خوشمزه +تصاویر

غذاها، شیرینی ها، آش‌های ... متفاوتی در اقصی نقاط ایران وجود دارد که در کل شاید تعداد آن به 424 مورد برسد ، ما در این مطلب به 212 مورد از آن‌ها اشاره‌ای کوتاه داریم.

به گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛حتما برای شما هم تابحال این سوال پیش آمده است که کشور عزیزمان ایران با این تعداد اقوام و شهر‌های گوناگون حتما باید غذا‌های بی نظیر و خاصی که متعلق به هر منطقه باشد را داشته باشد، اما تا به حال به سراغ این غذا‌ها و اینکه غذای محلی کدام استان و شهر است نرفته اید.

باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب این امکان را برای شما فراهم آورده و به معرفی انواع غذا‌های ایرانی و استانی که به آن تعلق دارد بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

معرفی غذا‌های ایرانی

غذاها، شیرینی ها، آش‌های ... متفاوتی در اقصی نقاط ایران یافت می‌شود که در کل شاید تعداد آن به 424 مورد برسد ، ما در این مطلب به 212 مورد از آن‌ها اشاره‌ای کوتاه داریم.


بیشتر یادبگیرید: آموزش پخت حلوای سه رنگ 


۱. آبگوشت دیزی سنگی تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)


۲. آش اوماج/آش اماج (آذربایجان شرقی) (تبریز) و (کردستان)
۳. آش دندونی تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
۴. آش شیله عدس (آذربایجان شرقی) (تبریز)
۵. آش قوروت قیله (آذربایجان شرقی)
۶. آش ماست تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
۷. آش کلم برگ (آذربایجان شرقی) (تبریز)
۸. آش گوجه‌فرنگی (آذربایجان شرقی) و (همدان)


۹. آش گوشواره (آذربایجان شرقی) (تبریز)
۱۰. آش گیلدیک (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) و (اردبیل)
۱۱. آش یخ (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
۱۲. بادمجان شکم پر تبریز/قارنی یاریخ (آذربایجان شرقی)
۱۳. برنج کاسه‌ای آذری (آذربایجان شرقی)
۱۴. بورانی کدو سبز قلمی (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
۱۵. دویماج (آذربایجان شرقی)
۱۶. خورش هویج (آذربایجان شرقی)
۱۷. رشته پلو قیسی (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)


۱۸. ریزه کوفته (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
۱۹. دلمه بادمجان (آذربایجان شرقی)
۲۰. دلمه برگ مو (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)


۲۱. دلمه کلم پیچ/کلم برگ (آذربایجان شرقی)
۲۲. ساج کباب (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) و (اردبیل)
۲۳. سوغان سو (آذربایجان شرقی) (اهر)
۲۴. شوربای تره تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
۲۵. شیرپلوی تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
۲۶. قورماشورباسی (آذربایجان شرقی)
۲۷. قویماق (آذربایجان شرقی)
۲۸. کله جوش (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
۲۹. کوفته تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
۳۰. کوکوی لوبیا سبز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
۳۱. گشنیز کباب (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) (ماکو)
۳۲. لوبیا پلوی تبریزی (آذربایجان شرقی)
۳۳. آبگوشت کشک (آذربایجان غربی) و (مرکزی) و (لرستان)


۳۴. آبگوشت ماست /گاتخ شورباسی (آذربایجان غربی)
۳۵. آش برگ مو/یارپاخ یرتخلسه (آذربایجان غربی)
۳۶. آش بلغور ارومیه/یارما آشی/شوربای بلغور (آذربایجان غربی)
۳۷. آش یرتخلی (آذربایجان غربی)
۳۸. شورجه ارومیه (آذربایجان غربی)
۳۹. چهمجه (آذربایجان غربی) (نقده)
۴۰. خورش ارومیه (آذربایجان غربی)
۴۱. قورمه آذری (آذربایجان غربی) (مهاباد) و (کردستان)
۴۲. کله جوش/کاله جوش (آذربایجان غربی) و (زنجان)
۴۳. گوزلمه (آذربایجان غربی) (ارومیه)
۴۴. گیزاتما (آذربایجان غربی)
۴۵. آش دوغ (اردبیل) و (قزوین) و (همدان) و (کردستان) و (مازندران) و (شیراز) و (ارومیه) و (کرمانشاه)
۴۶. تاس کباب (اردبیل)


۴۷. ترشی گرما (اردبیل)
۴۸. چیغریتمای مرغ (اردبیل)
۴۹. خورش پیچاق قیمه (اردبیل)
۵۰. خورش ترشی قیمه (اردبیل)
۵۱. دمی یارما (اردبیل)
۵۲. سوتی پلو (اردبیل)
۵۳. قیساوا (اردبیل)
۵۴. قیسی پلو (اردبیل)
۵۵. کشمش پلو (اردبیل)
۵۶. آبگوشت لوبیا سفید کاشان (اصفهان) (کاشان)
۵۷. آش سماق (اصفهان)
۵۸. بریانی/بریونی (اصفهان)
۵۹. جوجویی تاس کباب‏ (اصفهان) (کاشان)
۶۰. چلو دیزی (اصفهان) (کاشان)
۶۱. حلیم بادمجان (اصفهان) و (شیراز) و (کرمان)
۶۲. خورش ماست (اصفهان)


۶۳. قیمه ریزه اصفهانی (اصفهان)
۶۴. خورش نخود آله (اصفهان) (کاشان)
۶۵. قرمزه نخودچی (اصفهان)
۶۶. کباب زردک (اصفهان)
۶۷. کوفته (اصفهان) (کاشان)
۶۸. گوشت و لوبیا (اصفهان)
۶۹. نخودآب (اصفهان) (گلپایگان)
۷۰. یخمه ترش (اصفهان)
۷۱. مرجو خورش/خورش مرجو عدس (البرز) (طالقان)
۷۲. حلیم (البرز) و (خراسان رضوی) (نیشابور)


بیشتر یادبگیرید: آموزش پخت کوفته ترکیه‌ ای 



۷۳. دیزی (البرز)
۷۴. آبگوشت بامیه (ایلام)
۷۵. بابایاری (ایلام)
۷۶. پرشگه (ایلام)
۷۷. ترخینه (ایلام)
۷۸. جگروز (ایلام) و (لرستان)
۷۹. دنده پلو (ایلام)
۸۰. سختی (ایلام)
۸۱. شله امیری (ایلام)
۸۲. کوفته سیرابی (ایلام)
۸۳. گمگه (ایلام)
۸۴. گوجه پونه‏ (ایلام)
۸۵. قله ماسوا (ایلام)
۸۶. ماسوا (ایلام)
۸۷. مکش (ایلام)
۸۸. پلو میگو بوشهری (بوشهر)
۸۹. دال عدس (بوشهر)


۹۰. دوپیازه میگو (بوشهر)
۹۱. دوقوس ماهی (بوشهر) (بندر دیلم)
۹۲. سبزی پلو ماهی (بوشهر)
۹۳. قلیه ماهی (بوشهر)
۹۴. قلیه میگو (بوشهر) و (خوزستان)
۹۵. قیمه بوشهری (بوشهر)
۹۶. کپه (بوشهر)
۹۷. گمنه (بوشهر)
۹۸. لخ لخ (بوشهر)


۹۹. یتیمک (بوشهر)
۱۰۰. ماهی شکم پر (بوشهر)
۱۰۱. اشکنه اسفناج (تهران)
۱۰۲. ته‌چین فیروزکوهی (تهران) (فیروزکوه)
۱۰۳. دمپختک (تهران)
۱۰۴. والک پلو (تهران) و (کرمانشاه)
۱۰۵. دمی بلغور جو (تهران) (لواسان)
۱۰۶. سر گنجشکی تهرانی (تهران)
۱۰۷. آبگوشت بختیاری (چهارمحال و بختیاری)
۱۰۸. آش بلگ (چهارمحال و بختیاری)
۱۰۹. آوریز (چهارمحال و بختیاری)
۱۱۰. کاردین (چهارمحال و بختیاری)
۱۱۱. کباب بختیاری (چهارمحال و بختیاری)
۱۱۲. هره (چهارمحال و بختیاری)
۱۱۳. آش شلغم (خراسان جنوبی)
۱۱۴. اشکنه بلغور شیر (خراسان جنوبی)
۱۱۵. اشکنه قند (خراسان جنوبی) (بیرجند)
۱۱۶. بلغور پلو (خراسان جنوبی)
۱۱۷. حلیم عدس خراسانی (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) و (خراسان شمالی)
۱۱۸. دمی بلغور (خراسان جنوبی)
۱۱۹. ساطری پلو (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) و (خراسان شمالی)
۱۲۰. شله ماش (خراسان جنوبی) (بجنورد) و (استان لرستان) (درود)


بیشتر یادبگیرید: طرز تهیه یک حلوای خوشمزه و بی نظیر با تخم مرغ 



۱۲۱. قوروت/قروتو/قروت (خراسان جنوبی) (بجنورد) (بیرجند) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
۱۲۲. قوروت بادمجان (خراسان جنوبی)
۱۲۳. کشک سالاری (خراسان جنوبی) (بیرجند)
۱۲۴. آش آبکش (خراسان رضوی) /آش سوزمه (قوچان)
۱۲۵. آش بلغور گندم نیشابور (خراسان رضوی) (نیشابور)
۱۲۶. آش حلبه و زیره نیشابور (خراسان رضوی) (نیشابور)
۱۲۷. آش ماستی (خراسان رضوی) (سبزوار)
۱۲۸. اشکنه (خراسان رضوی)
۱۲۹. اشکنه گوجه فرنگی (خراسان رضوی) (نیشابور)
۱۳۰. توگی سرداغی (خراسان رضوی)
۱۳۱. دیگچه مشهدی (خراسان رضوی)
۱۳۲. شله مشهدی/شله (خراسان رضوی)


۱۳۳. کباب شیشلیک شاندیز (خراسان رضوی)
۱۳۴. کمه جوش/ماست جوش (خراسان رضوی) (سبزوار) و (استان سمنان) (دامغان)
۱۳۵. یتیمچه (خراسان رضوی) (نیشابور)
۱۳۶. آش جوشواره (خراسان شمالی)
۱۳۷. آش زرشک (خراسان شمالی)
۱۳۸. قاتقلی آش (خراسان شمالی)


بیشتر یادبگیرید: طرز پخت باقالی‌پلو مجلسی با ماهیچه گوسفندی 



۱۳۹. آش غلغل (خوزستان) (شوشتر)
۱۴۰. آش ماسووا (خوزستان)
۱۴۱. امگشت (خوزستان)
۱۴۲. بورانی باقلا سبز تازه (خوزستان) (شوشتر)
۱۴۳. پاکوره (خوزستان)
۱۴۴. پلو شوشتری (خوزستان) (شوشتر)
۱۴۵. پوکورا (خوزستان)
۱۴۶. سمبوسه (خوزستان)


۱۴۷. قلیه تخم مرغ (خوزستان)
۱۴۸. ماسووا (خوزستان) (دزفول)
۱۴۹. ماهی تنوری صبور (خوزستان)
۱۵۰. نافله (خوزستان)
۱۵۱. آش ماسوآ (خوزستان) (دزفول) و (لرستان) (بروجرد)
۱۵۲. شعله نوروزانی (خوزستان) (آبادان)
۱۵۳. آش ترش (زنجان) و (همدان) و (مازندران) و (لرستان)
۱۵۴. آش گندم (زنجان)
۱۵۵. آش ماست (زنجان)


بیشتر یاد بگیرید: دستور پخت دلمه گوجه فرنگی 



۱۵۶. پیازو (زنجان)
۱۵۷. جغور بغور (زنجان)
۱۵۸. خورش آلوچه با مرغ (زنجان)
۱۵۹. شش انداز (زنجان)
۱۶۰. علم سلات (زنجان) (شناط ابهر)
۱۶۱. مسما بادمجان (زنجان) و (گیلان) و (مازندران)
۱۶۲. تاک پلو (سمنان) (شاهرود)
۱۶۳. ته چین شاهرودی (سمنان) (شاهرود)
۱۶۴. ته چین شهمیرزادی (سمنان) (شهمیرزاد)
۱۶۵. ته‌چین کشمش و لپه (سمنان)
۱۶۶. ته چین گرمساری (سمنان) (گرمسار)
۱۶۷. چرتمه پلو (سمنان)
۱۶۸. خلال پلو (سمنان) (دامغان)


۱۶۹. خورش سیب آلبالو (سمنان) (دامغان)
۱۷۰. خورش کدو و گردو (سمنان) (دامغان)
۱۷۱. خورش هویج و پسته (سمنان) (دامغان)
۱۷۲. سبزی پلو دامغانی (سمنان) (دامغان)
۱۷۳. شله دلمه (سمنان) (شاهرود)
۱۷۴. قلیله بادنجان (سمنان) (گرمسار)
۱۷۵. مانی پلو (سمنان) (دامغان)


۱۷۶. نثار پلو (سمنان) (شاهرود)
۱۷۷. پلو زعفرانی (سیستان و بلوچستان)
۱۷۸. تباهگ (سیستان و بلوچستان)
۱۷۹. تجکی (سیستان و بلوچستان)
۱۸۰. ستو (سیستان و بلوچستان)


ببینید: غذایی که باعث شد ایتالیایی ها به ایران سفر کنند + فیلم 



۱۸۱. دوغ برک (سیستان و بلوچستان)
۱۸۲. دوغ پای (سیستان و بلوچستان) (زاهدان)
۱۸۳. سوزی (سیستان و بلوچستان)
۱۸۴. چنگالی (سیستان و بلوچستان) و (خراسان رضوی) (مشهد)
۱۸۵. لنجو (سیستان و بلوچستان)
۱۸۶. آب پیازک (فارس) (شیراز)
۱۸۷. آش انار (فارس) و (مرکزی) و (یزد)


۱۸۸. آش سبزی (فارس) (شیراز)
۱۸۹. آش کوفته سبزی (فارس) (شیراز)
۱۹۰. پاچه پلو (فارس) (شیراز)
۱۹۱. پلو اسفندی (فارس) (آباده)
۱۹۲. ته چین مرغ و بادمجان‏ (فارس) (شیراز)


بیشتر یاد بگیرید: حلیم بادمجان و روش های طلایی برای خوشمزه شدن حلیم 



۱۹۳. جلاب (فارس)
۱۹۴. دمپخت شیرازی (فارس) (شیراز)
۱۹۵. رب پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
۱۹۶. دوپیازه آلو (فارس) (شیراز)
۱۹۷. شکر پلو شیرازی/شیرین پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
۱۹۸. قنبر پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
۱۹۹. قورمه به (فارس) (شیراز)


۲۰۰. کوفته هلو شیرازی (فارس) (شیراز)
۲۰۱. کلم پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
۲۰۲. لوبیا پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
۲۰۳. هویج پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
۲۰۴. یخنی عدس کلم (فارس) (شیراز)
۲۰۵. یخنی نخود‏ (فارس) (شیراز)


بیشتر یاد بگیرید: طرز تهیه کوفته موچی ژاپنی 



۲۰۶. بادمجان پلو (قزوین)
۲۰۷. قیمه نثار (قزوین)
۲۰۸. کوکوی شیرین (قزوین) و (خراسان رضوی) (مشهد)
۲۰۹. آبگوشت قنبید/آبگوشت قمنبیت (قم)
۲۱۰. آبگوشت مزوره (قم)
۲۱۱. آش آلو و عدس (قم)
۲۱۲. آش قنبید/آش قمنبیت (قم)

انتهای پیام/

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
محمد کامرانی
۲۲:۴۵ ۱۸ مرداد ۱۴۰۱
خیلی بد اینا دیگه چیه
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
عالی
Noor ahmad
۱۵:۱۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۹
نظر خاصی ندارم
ناشناس
۱۱:۰۱ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
جغدر بغور برای گیلان هستش ولی شما نوشتید زنجان لطفا تغییرش دهید
فرزانه
۱۱:۴۹ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
گشنم شد
ناشناس
۲۱:۰۶ ۰۱ مهر ۱۳۹۹
اش بلعور خوانسار وکله پاچه جاش خالی بود
لاله
۰۹:۲۷ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
سلام چرا اسمی از غذاهای گیلانی نبرده بودین در صورتی که بهترین و خوشمزه ترین و متنوع ترین غذداهای ایرانی مال اسنان گیلانه اسم رشتم به عنوان پایتخت غذای ایران تو سازمان جهانی غذا ثبت شده
نازنین‌زهرا
۰۱:۵۰ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
چه‌غذا‌هایی‌عالی‌‌خیلی‌خوب‌بود
سعید
۲۲:۳۸ ۰۲ تير ۱۳۹۹
پس دنده کباب کرمانشاه کو
محمد
۰۲:۵۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
جای فسنجون خالیه.
ناشناس
۲۰:۳۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۸
لای پلو نداشتین تو غذاهای ترکهای شیراز
ناشناس
۰۴:۵۶ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
جای خورشت خلال کرمانشاهی خیییییلییییی خالییی بود
حمید
۱۸:۵۴ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
بسیار عالی
ناشناس
۲۰:۳۱ ۰۶ شهريور ۱۳۹۸
آش گندینه تفرش(استان مرکزی)
ناشناس
۱۰:۰۳ ۱۶ خرداد ۱۳۹۸
عالی
لیلا
۲۱:۵۶ ۱۱ آبان ۱۳۹۷
استان هرمزگان با این همه غذاهای اصیل خوشمزه مثل ته چین میگو نان توموشی پکاره قلیه ماهی و بسیاری از غذا های خوشمزه ی دیگر
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
خیلی جالب بود