سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر اقتصاد:

برخی از مقررات FATF مشكلاتی را برای سيستم بانكی كشور ايجاد می‌کند

ندیمی بوشهری بابیان اینکه روندتصویب لایحه مربوط به FATFدر مجلس به خوبی در حال طی شدن است،گفت: مجلس به عنوان نهاد قانونگذار حق دارد نسبت به وضع قانون نگران باشد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، عبدالرحمن ندیمی بوشهری معاون بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد درباره فرایند تصویب لایحه عضویت ایران در کمیته مبارزه پولشویی و تامین مالی تروریسم گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان افراد قانونگذار در کشور حق دارند که برای عضویت در FATF نگرانی داشته باشند.

وی افزود: امکان دارد برخی از مقررات موجود در FATF مشکلاتی را برای سیستم بانکی کشور ایجاد کند یا اساسا منطبق با تفکرات ما در کشور نباشد.

معاون بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد توضیح داد: به عنوان نمونه برخی از سازمان‌هایی که مورد تایید ایران هستند، کشورهای دیگر به ویژه غربی‌ها ممکن است آنها را سازمان‌های تروریستی بدانند و برعکس، برخی از گروه‌هایی که ما آنها را تروریست می‌دانیم، در تعاریف آنها تروریستی نباشند.

ندیمی بوشهری ادامه داد: نمایندگان مجلس می‌گویند چرا وقتی که ایران خود بزرگترین قربانی تروریسم بوده و بیشترین زیان و صدمه را از تروریست‌ها در طول ۴۰ سال گذشته دیده است، افرادی مانند وزیر خارجه آمریکا با پُررویی تمام یکی از اتهامات خود علیه ما را تروریسم می‌نامند.

وی تصریح کرد: نمایندگان مجلس معتقد هستند چرا با وجود تعاریف و تضادهای مختلفی که از تروریسم وجود دارد، قانونی تصویب شود که احتمال دارد در آینده علیه خود ما از آن استفاده شود؛ با این حال پیش‌بینی خوبی هم در دولت و هم در مجلس شده است که این احتمال رخ ندهد و درباره بحث تروریسم اعلام کرده‌ایم که این موضوع را طبق تعاریف خودمان قبول داریم و آن را اجرا می‌کنیم.

ندیمی بوشهری تاکید کرد: نمی توانیم FATF را نادیده بگیریم و بگوییم که عضو آن نمی‌شویم زیرا FATF یک ساز‌و کار بین‌المللی است و اگر می‌خواهیم با بانک‌های دنیا کار کنیم، ناگزیر هستیم خود را با شرایط آن تطبیق دهیم.

معاون بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد ادامه داد: حتی زمانی که رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنند، تاکید دارند اقتصاد مقاومتی، اقتصادی درون زا و برون‌گرا است که نشان می‌دهد اقتصاد ایران باید با دنیا کار کرده و صادرات داشته باشد.

وی تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین مبناها درباره FATF آن است که بانک‌ها بتوانند با بانک‌های خارجی کار کنند اما لازمه آن تطبیق با FATFو مبارزه با پولشویی است.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه حتما باید مقررات مربوط به FATF و پولشویی رعایت شوند، اظهار کرد: نکته مهم آن است که این مقررات باید با تفکرات دینی و اخلاقی ایران همراه باشد؛ ممکن است طرف مقابل قصد خدعه داشته باشد و بخواهند سوء استفاده کنند ولی واقعیت این است که اگر واقعا به دنبال مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم باشند، ایران از همه جلوتر است.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: FATF در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم فُرم درست کرده و دستورالعمل تدوین کرده و ما باید دقت کنیم در زمان تصویب قوانین، قانونی را تصویب نکنیم که در آینده مانع از عملیات بانکی شوند.

ندیمی بوشهری افزود: در حال حاضر فرایند تصویب لایحه مبارزه با پولشویی در مجلس با تعامل به خوبی در حال طی شدن است و بیشتر نمایندگان موافق این لایحه بوده و کلیات آن را تایید کرده اند.

معاون بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: از آنجایی که ما نسبت به غربی‌ها بی اعتماد هستیم، نمایندگان حق دارند نگران برخی از مسائل باشند زیرا همواره ما به تعهدات خود براساس اصول دینی و اخلاقی مان پایبند بوده‌ایم اما طرف‌های غربی تعهدات‌شان را بعضا زیر پا گذاشته‌اند.

انتهای پیام/

برخی از مقررات موجود در FATF منطبق با تفکرات ما نیست

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۲۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
ما باید برای ارتقای جایگاهمون در تجارت جهانی بستر های اقتصادی در اختیار داشته باشیم که نیازمند اعتماد سازی است
ناشناس
۰۰:۴۲ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
نگران چه کلمه عجیبی
ناشناس
۰۰:۱۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
باید جلوی تخلفات بانکی گرفته شه
ناشناس
۲۲:۳۱ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
مجلس بايد راهكار هاي متعدد داشته باشه
ناشناس
۲۰:۱۳ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
به نظرم اصلا کارایی نداره
ناشناس
۲۰:۱۳ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
کاش اجرا نشه
ناشناس
۲۰:۱۳ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
خوب نیست
ناشناس
۲۰:۱۳ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
کلا ماهیت اف ای تی اف قابل پذیرش نیست
ناشناس
۱۹:۳۶ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
اینم یکی مثل برجام .....
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
الان کدوم بانک ها باهامون ادامه میدن که بخوایم برشون FATF تصویب کنیم
بخاطر تحریم ها هیچ بانکی با ما مبادله نمیکنه چه با FATF چه بدون آن
فقط با این کار ابزار خیلی مهمی برای رصد مبادلات پولی کشور به بیگانگان میدید
محمد
۱۸:۴۱ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
مطمئن باشید FATF هم مانند برجام در نهایت فقط به ضرر مان تمام خواهد شد .
ناشناس
۱۷:۵۷ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
امیدوارم مشکلات اقتصادی ما هم هر چه زودتر بر طرف شه
ناشناس
۱۷:۳۳ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا و اسراییل حامیان تروریست
ناشناس
۱۶:۵۰ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
برجام تموم شد نگاهتون سمت داخل کشور باشه